به گزارش ایرنا، محمد جواد آذری جهرمی روز دوشنبه در آیین رونمایی از چهار محصول دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود : نهاد سازی به این معنا که اکوسیستم بتواند شکل بگیرد و از مرحله دانایی تا بلوغ مجموعه را راهنمایی و مسیر رشد را ایجاد کند.
وی اظهارداشت : به طور قطع نقش پارک ها علم و فناوری در ایجاد این نهادها برای ایجاد اکوسیستم و زیست بوم توسعه کسب و کارهای نوپا و اقتصاد دیجیتال اجتناب ناپذیر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد : پارک علمی و تحقیقاتی اصفهان مدل موفقی در داخل کشور است که به خوبی شکل گرفته و حلقه های زنجیر آن به هم پیوسته و محصولات و خروجی بسیار خوبی داشته است.
وی خاطرنشان کرد : پارک علمی و تحقیقاتی اصفهان اکنون در یک تراز بین المللی مناسب قرار گرفته و مثال زدنی است.
جهرمی اولویت و صدر برنامه های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را توسعه اقتصاد دیجیتال و پیگیری تحول دیجیتال بیان کرد و گفت: در صدد هستیم که این نهادسازی را در همه جای کشور متناسب با استعدادها فراهم کنیم زیرا خمیرمایه در تحول دیجیتال خلاقیت است و خلاقیت هم مکان و جغرافیا نمی شناسد.
وی با تاکید بر این که باید برای همه خلاقیت ها فضای مناسب بوجود آید تا بتواند رشد کند، گفت : زمانی لازمه این مکانیزم پول است و زمانی دیگر با نهادسازی و ایجاد امکانات میسر است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تقدیر از اقدامات و نشست هایی که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار می شود، بیان کرد : این مباحث سرمنشاء بسیاری از تحولات در توسعه و تبادل نظر است.
به گزارش ایرنا، این محصولات فناورانه رونمایی شده شامل سامانه رای گیری الکترونیکی امن راه دور(نهام)، فایروال وب اشتراکی، صاپست و سامانه تحلیل رفتاری ترافیک است.
**فایروال وب اشتراکی' که توسط شرکت فنی مهندسی آینده‌سازان پردازش امن (آسپا) تولید شده است، برنامه ‌های کاربردی تحت وب با استقرار در کنار کارگزارهای وب یک سازمان و تمرکز بر روی ترافیک وب، حملات تحت وب را تشخیص داده و مانع از نفوذ هکرها به وب‌سایت ‌ها می‌شود.
این نوع دیواره آتش با تمرکز بر پیام‌ های ارسالی در لایه کاربرد شبکه و پروتکل ‌های مربوط به وب، حملاتی را که از دید فایروال‌ های عادی و سیستم‌ های تشخیص نفوذ در لایه ‌های پایین‌تر پنهان می‌مانند، تشخیص داده و عکس‌العمل مناسبی را در برابر آن‌ ها اتخاذ می‌ کند.
** سامانه رای گیری الکترویک امن راه دور که توسط شرکت مروارید پیام پرداز طراحی شد، پیشرفته ‌ترین پروتکل‌ های رمزنگاری و امنیتی را فراهم می‌کند، همچنین پروتکل‌ های امن به کار گرفته شده در نهام، علاوه بر افزودن ویژگی‌ های کاربردی به فرآیند رای‌ گیری سنتی، نهایت امنیت و اعتماد را برای رای‌ دهندگان فراهم می‌ آورد.
تامین محرمانگی آرا و وارسی ‌پذیر بودن مراحل مختلف رای‌ گیری از جمله مهم‌ترین ویژگی‌ های امنیتی نهام هستند.
**'صاپست' که فناوری نوینی مبتنی بر رمز داده هاست توسط شرکت ایده ‌بنیان شریف طراحی شد که بر این اساس یک کد را جایگزین آدرس و نشانی مرسوم کرده و سپس، متقاضی تا پایان عمر، تنها از یک کد به عنوان نشانی استفاده خواهد کرد و معضل تغییر آدرس برای همیشه برطرف و تمام مرسولات پستی در آخرین نقطه‌ای که متقاضی حضور دارد، به وی تحویل داده خواهد شد.
همچنین در مواقع دلخواه، استفاده ‌کنندگان می‌ توانند آدرس خود را پنهان کرده و کد صاپست را جایگزین آن کنند.
**'سامانه تحلیل رفتاری ترافیک' (NBA) که با شناخت رفتار ترافیک شبکه در سطح عمیق (DPI)، رفتارهای غیرطبیعی رخ داده در شبکه (مثل حملات جدید) را تشخیص داده و هشدار می‌ دهد، توسط شرکت پیام پرداز طراحی و ساخته شده است.
شناسایی حملات ناشناخته (zero-day) در ستون فقرات شبکه با کمترین هزینه، ایجاد امکانات لازم برای تطابق‌سنجی فعالیت کاربران با استانداردهای امنیتی در سطح لایه کاربرد، تولید نشانه‌ های ترافیکی ارزشمند جهت جرم‌شناسی، شناسایی حملات مانای پیشرفته (APT) با مجمتع ‌سازی با SIEM ها جهت ایجاد SOC مدرن و ارایه امکانات لازم به تحلیلگران جهت ایجاد چرخه‌ی شکار تهدیدات (Threat Hunting) از جمله قابلیت‌ های این سامانه است.
در زمان حاضر حدود 500 شرکت دانش بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعال است.
این شهرک که با هدف حمایت و هدایت شرکت های دانش بنیان ایجاد شده، دارای 10 مرکز رشد فناوری و 2 پارک علم و فناوری است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز دوشنبه برای افتتاح چند طرح، حضور در چند برنامه از جمله شورای اداری اصفهان و گفتمان توسعه شهری و بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی به این استان سفر کرد.
وی فردا سه شنبه به برخی از شهرستان های استان اصفهان از جمله نطنز و گلپایگان سفر می کند.
6994/ 2093/6026/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.