به گزارش ایرنا، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی عصر یکشنبه در آیین آغاز نهمین دوره دروس مدرسه عالی تفسیر قرآن کریم در قم افزود: هر آنچه شارع در آیات الاحکام به عنوان قوانین بیان کرده است قابل تغییر نیست، اما متاسفانه دوری جامعه از قرآن کریم منجربه زمزمه تغییر احکام شده است.
وی با بیان این که علم تفسیر و تأویل قرآن در نزد ائمه اطهار(ع) است، خاطرنشان کرد: بر اساس آیات قرآن همه مومنان مامور به تعقل، تدبر و تفکر در آیات نورانی قرآن کریم هستند، از این رو هرآنچه از غیر معصومین در برداشت آیات مطرح می شود، اگر طبق قواعدی باشد تحت عنوان تدبر در قرآن است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان این که اقدام های خوبی در حوزه های علمیه در عرصه تفسیر قرآن کریم انجام شده است، اظهار داشت: طلبه ای که مبنای قوی اصولی نداشته باشد، نمی تواند در حوزه تفسیر و تدبر در قرآن به خوبی گام بردارد و همین تسلط نداشتن، باعث برداشت های ناصوابی می شود که بسیار خطرناک است.
وی با بیان این که نباید در حوزه های علمیه طلبه ای وجود داشته باشد که علم تفسیر قرآن کریم را نداند، خاطرنشان کرد: وقتی طلاب و روحانیان دروس سطح را تمام می کنند، باید تفسیر قرآن را به شکل جدی دنبال کنند، چراکه علما و مراجع عظام تقلید همواره نسبت به مساله تفسیر تاکید و دغدغه داشته اند.
فاضل لنکرانی در پایان تصریح کرد: امام راحل(ره) و علمای بزرگ از آیات نورانی قرآن کریم نکات بسیار دقیق را استنباط کرده اند، از این رو حوزه های علمیه باید نسبت به توسعه دروس تفسیر برنامه ریزی و سیاستگذاری کرده و افق روشنی را در این جهت ترسیم نمایند.
دبیر مجمع عالی تفسیر حوزه علمیه قم نیز در این آیین، از برنامه ریزی برای برگزاری 30 نشست علمی و نظریه پردازی در سال جاری خبر داد و گفت: تنها راه سعادت در دنیا و آخرت، پیمودن راه قرآن و اهل بیت(ع) است.
حجت الاسلام احمد احمدی قمی بر توسعه فعالیت های پژوهشی در عرصه تفسیر قرآن کریم تاکید کرد و گفت: نقش ادبیات در تفسیر قرآن بسیار حائز اهمیت است که باید هرچه بیشتر و بهتر به این موضوع پرداخته شود.
8146 / 1175 خبرنگار: سید محمدرضا بهشتی پور ** انتشار: رضا علیمحمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.