به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، ولیالله صمدی افزود: این مادر قمی به بیمارستان شریعتی تهران اعزام شد و ارگانهای حیاتی وی به چندین بیمار بدحال زندگی دوباره بخشید.
وی بابیان اینکه این مادر فداکار، چهاردهمین مورد اهدای عضو استان قم از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است، بیان کرد: روزانه هفتتا ۱۰ تَن در کشور که در لیست انتظار هستند، به علت نرسیدن عضو پیوندی فوت میکنند.
صمدی ادامه داد: بیمار مرگ مغزی قبل از فوت میتواند ارگانهای حیاتی مانند قلب، کلیه، پانکراس، ریهها و روده و تا ۴۸ ساعت پس از فوت نیز میتواند نسوج و بافتها مثل پوست، قرنیه، استخوان، پاندون و عضلات دریچههای قلب را اهدا نماید.
وی بیان کرد: هر اهداکننده میتواند با اهدای اعضایی ازجمله قلب، ریه، کبد، پانکراس، روده و کلیه، یک تا هشت بیمار را از مرگ نجات دهد.
وی افزود: همچنین هر اهداکننده میتواند با اهدای دریچه قلب، رگ، تاندونها، عضلات، استخوان، نسوج و بافت، زندگی یک تا ۵۳ تن را بهبود ببخشد.
مسئول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: از زمانی که مرگ مغزی بیماری اعلام میشود، میتوان بیمار را با پیشرفتهترین تجهیزات پزشکی حداکثر تا ۱۲ روز نگهداری نمود، ولی در این مدت ارگانهای حیاتی زیست پذیری خود را از دست میدهند و قابلیت فعالیت و توانایی ارگانها ضعیف میشود.
از سال ۸۵ تاکنون، اعضای بدن ۱۰۴ بیمار مرگ مغزی از استان قم به بیماران نیازمند پیوند شدهاست.