ابوالفضل جمالی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: ایستگاه محمدیه محور اختصاصی اداره کل راهآهن است، ولی به دلیل تردد بالا، در طول سال از سوی راهداران لکهگیری میشود.
وی اضافه کرد: خطکشی و نصب تابلوهای این محور انجامشده است و حدود ۴۵ میلیارد ریال برای تعریض این محور و روشنایی آن نیاز است.
وی خاطرنشان کرد: باوجود اینکه هیچ روستایی در محدوده ایستگاه راهآهن محمدیه وجود ندارد، ولی زمان شروع به کار تعریض این محور، کشاورزان با تجمع نسبت به این کار اعتراض کردند.
جمالی تاکید کرد: ادامه تعریض این محور پس از آزادسازی حریم راهآهن اجرایی خواهد شد.
ایستگاه قطار محمدیه در سال ۱۳۷۸ باهدف کاهش تردد قطارها، از داخل شهر قم به محور جنتآباد که جادهای روستایی در بخش مرکزی استان میباشد، منتقل شد؛ این ایستگاه حدود ۱۳ کیلومتر از آزادراه قدیم قم - کاشان و ۲۰ کیلومتر از شهر قم فاصله دارد و محور آن بهاندازهای باریک است که ۲ خودرو سواری هنگام آمدوشد در این محور، نمیتوانند بهطور همزمان از کنار هم عبور کنند.
وی در ادامه بیان کرد: بهسازی زیرگذر محور امام علی(ع) در محدوده امامزاده جمال با ۲۵ میلیارد ریال، بهسازی مسیر هشت کیلومتری سلفچگان - ساوه با حدود ۱۰۰ میلیارد ریال و تامین روشنایی ۲۲ کیلومتر از محور اراک با ۴۵ میلیارد ریال اعتبار از طرحهای در دست اقدام اداره کل راهداری و حملونقل جادهای قم است.
وی با اشاره به وجود ۶۶ نقطه حادثهخیز در محورهای مواصلاتی قم، گفت: تاکنون ۴۵ نقطه پرحادثه آشکارسازی شده و ۲۱ نقطه دیگر تا ۲ سال آینده آشکارسازی میشود.
مدیرکل راهداری قم خاطرنشان کرد: ۲ پل طغرود با ۳۰ میلیارد ریال و باقرآباد با ۱۵ میلیارد ریال تا پایان امسال به بهرهبرداری میرسد که طغرود جزو نقاط حادثهخیز میباشد.
وی افزود: نیوجرسی ۴۵ کیلومتر از آزادراه قم- تهران انجامشده و ۲۵ کیلومتر مانده که هزینه آن ۱۳۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی اضافه کرد: احداث پایانه بار که از خواستههای رانندهها در جریان اعتراضهای سال گذشته بود، در کیلومتر ۲۰ جاده قدیم قم- تهران با ۲۲ هکتار مساحت در حال احداث است.
جمالی ادامه داد: پاسگاه پلیسراه محور قم- سلفچگان نیز با هزینه ۴۰ میلیارد ریال پس از تامین زیرساختهای آب، برق و گاز آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح زمستانی اداره کل راهداری، گفت: ۶ هزار تُن ماسه و نمک خریداری و در پنج راهدارخانه اصلی استان دپو شده است.
وی با اشاره به حضور ۱۳۰ راهدار در طرح زمستانی، افزود: ۱۱۷ دستگاه وسیله نقلیه سبک و سنگین در راهدارخانهها مستقر است و در هر ۲۵ کیلومتر، در یک نقطهای ماسه و نمک دپو شده است.
جمالی خاطرنشان کرد: همه راهدارخانهها به وسایل ایمنی، گرمایشی و سرمایشی تجهیز شدهاند تا اگر مسیری مسدود شد، مردم بتوانند در راهدارخانهها مستقر شوند.
به گفته وی، بر اساس توافق با استانهای همجوار، هر استانی موظف است ۱۰ کیلومتر از حوزه استحفاظی استانهای همجوار را نمکپاشی کند.
از ۲۶ آذر تا یک دی ماه هفته راهداری و حملونقل جادهای نامگذاری شده است.