مریم علیشیری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: خدمات این مرکز شامل پیگیری‌های مددکاری، روانشناسی، آموزشی، حمایت‌های مالی، حمایت از ادامه تحصیل کودکان، برنامه‌های اوقات فراغت و اشتغال برای اعضای خانواده می‌باشد.

وی خاطرنشان کرد: ۶۱ درصد کودکان کار پذیرش‌شده در مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده، بین سنین ۶ تا ۱۲ سال و ۲۹ درصد نیز بین ۱۳ تا ۱۸ سال بودند.

به گفته وی، کودکان کار بیشتر در خانواده‌هایی دیده می‌شوند که یا سرپرست خانواده معتاد بوده و یا خانواده سرپرست مناسب ندارد و یا خانواده در وضعیت اقتصادی نامناسبی به سر می‌برد.

علیشیری بیان کرد: این کودکان بیشتر در زمینه کار با ترازو، دست‌فروشی، گل‌فروشی در خیابان و کار در کارگاه‌های کوچک ازجمله کوره‌های آجرپزی، تولیدی کفش و صندل فعالیت می‌کنند.

وی بابیان این‌که سال گذشته حدود ۴۰۰ کودک کار در قم ساماندهی شد،‌ اضافه کرد: این کودکان بعد از شناسایی و یا ارجاع از سوی نهادهای انتظامی و قضایی و یا به‌صورت خودمعرف در مرکز حمایتی آموزشی کودک و خانواده پذیرش‌شده و از طریق ارتباط با خانواده، بر اساس نوع و میزان مشکل از خدمات مرکز بهره‌مند می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ماموریت‌های بهزیستی و مددکاران، مرکز توانمندسازی خانواده می‌باشد که در این مرکز اقدام‌های لازم برای ایجاد منبع درآمد سالم برای خانواده به شیوه‌های ممکن از طریق آموزش حرفه و پرداخت وام‌های اشتغال‌زایی، مشاغل خانگی و سرمایه کار صورت می‌پذیرد.

معاون بهزیستی قم خاطرنشان کرد: در این مرکز به‌منظور ارتقای سطح اطلاعات عمومی خانواده‌های این کودکان و خود آن‌ها، کارگاه‌های آموزشی در موضوع‌های مختلف ازجمله مهارت‌های زندگی، مهارت‌های ارتباطی و فرزندپروری، آشنایی با انواع آسیب‌های اجتماعی، آسیب‌های نوپدید و آسیب‌های حاصل از فضای مجازی برگزار می‌شود.

به گفته وی،‌ شهروندان در صورت مشاهده کودکان کار با شماره‌های ۱۳۷ شهرداری، ۱۱۰ ناجا و ۱۲۳ اورژانس اجتماعی تماس حاصل نمایند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.