حجت الاسلام و المسلمین علی جعفری روز جمعه در دومین روز از همایش هم اندیشی تشکیلاتی دبیران کانون های دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران کشور در مجتمع آموزشی تربیتی نرجس خاتون (س) قم اظهار داشت: روحانیت تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی اساساً کارکرد اجتماعی داشت.
وی گفت: ولی متاسفانه پس از پیروزی انقلاب هر چقدر کارکرد مدیریتی، سیاسی و فرهنگی این قشر در جامعه تثبیت شد، زمینه اجتماعی حوزه ها نیز کمرنگ شد.
معاون کمیته امداد کشور اذعان داشت: نقش اجتماعی روحانیت باید به نسبت نقش سیاسی آن تبلور و ظهور و بروز پیدا کند.
وی یادآور شد: حضرت امام (ره) با وجودی کهنقش و جایگاه ویژه ای را برای محرومان و مستضعفان قائل بودند، ولی در زمان تاسیس کمیته امداد دستور دادند، این نهاد را کمیته امداد امام خمینی(ره) نامگذاری کنند، تا بیانگر نقش روحانیت در امور اجتماعی باشد.
حجت الاسلام جعفری همچنین با اشاره به اهمیت حوزه های علمیه خواهران و تاثیر بسزایی آن در احیای کارکردهای اجتماعی روحانیت، تصریح کرد: یکی از اقدام هایی که باید در حوزه ها انجام می شد، ایجاد مرکزی جهت ارائه آموزش های دینی و مذهبی به بانوان بود، که خوشبختانه این امر در دهه ۷۰ با تاسیس حوزه علمیه خواهران تحقق پیدا کرد و بانوانی که امروز در این حوزه تحصیل می کنند، میراث دار این حرکت ارزشمند می باشند.
معاون کمیته گفت: حوزه علمیه خواهران میتواند حتی از حوزه علمیه برادران نیز جلوتر باشد، به همین علت باید از فرصت و ظرفیت حوزه علمیه خواهران بیشترین بهره برداری ها را انجام دهیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود موضوع تشکل های اجتماعی و امداد فرهنگی را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: سنت عملی حوزه های علمیه مبتنی بر تبلیغ است، و حوزویان همواره نقش خود در درون جامعه و اجتماع را از طریق تبلیغ ایفا کردند.
وی با بیان اینکه باید از حوزه های علمیه تبلیغ مددکارانه و امداد فرهنگی را شاهد باشیم، اضافه کرد: این کار باید توسط کسانی که دیدگاه های حوزوی و انگیزه های الهی دارند و با شیوه های مددکاری آشنا هستند، انجام شود.
جعفری خاطرنشان کرد: حوزههای علمیه باید نگاه و رویکرد جامعه به مددکاری اجتماعی را تغییر دهند.
وی همچنین با اشاره به اقدامات کمیته امداد در بحث امداد فرهنگی گفت: این نهاد با صدور مجوز برای ایجاد سه هزار مرکز نیکوکاری در کشور گام موثری را در این زمینه برداشته است.
وی با یادآوری اینکه کمیته امداد این مجوز را به مساجد و گروه ها و تشکل های مختلف می دهد، اذعان داشت: در حال حاضر فعالیت تشکل های مردم نهاد در کشور به دلیل وابستگی به درآمدهای دولتی افول کرده و بهترین کار برای بازگرداندن سمن ها به دوران اوج و شکوفایی خود فعالیت بیش از پیش آنها در عرصه های گوناگون اجتماعی است.
همایش تشکیلاتی هم اندیشی دبیران کانونهای دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور با رویکرد مبارزه در برابر آسیب های اجتماعی با حضور مسئولان فرهنگی دستگاه های استانی و ملی در موسسه فرهنگی نرجس خاتون(س) قم برگزار شد.
۱۶۴ کانون دانش آموختگان حوزه های علمیه خواهران در کشور وجود دارد.