احمد امیرآبادی فراهانی روز شنبه درسومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه قم در تالار امام جواد(ع) استانداری قم با بیان اینکه تخصیص ۱۴۰ میلیون متر مکعب از آب سرشاخه ها دز برای قم ناچیز است، افزود: قم حقابه های دیگری دارد از جمله ۶۵ میلیون مترمکعب از آب سد ۱۵ خرداد برای کشاورزی که باید احیا شود.
وی با تاکید بر اینکه در مورد حقابه های قم از سرشاخه های دز باید طلبکارانه برخورد کرد، ضمن ابراز مخالفت با پیشنهاد نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم مبنی بر کاهش سهم صنعت از آب سرشاخه ها گفت: باید با این موضوع طلبکارانه مطالبه کنیم، و سهمیه قم را از آب سرشاخه های دز افرایش دهیم.

نماینده قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود  با بیان اینکه خون مردم قم از مردم بخش جعفریه رنگین تر نیست، گفت: در یک زمانی آب چاه های بخش جعفرآباد را برای قم اختصاص دادیم که کار لازم و درستی بود.
وی  افزود: درحال حاضر ۱۷ روستای بخش جعفریه قم  آب ندارند و روستای علی آباد انقلاب ۴۸ ساعت با قطعی آب مواجه است.
وی گفت: دستور واگذاری چند حلقه چاه علی آباد به بخش جعفریه از سوی وزیر نیرو به صورت کتبی صادر شده است، از این رو باید این مشکل امسال حل شود.

جعفریه یکی از بخشهای  قم با وسعتی حدود ۶۵۰ کیلومترمربع در ۳۵ کیلومتری شمال غربی شهر قم با جمعیتی بیش از ۱۶ هزار تن با ۲ گویش فارسی و ترکی با مرکزیت شهر جعفریه است؛ این بخش در مسیر راه ارتباطی استان‌های غربی و مرکزی کشور قرار دارد و دارای یک دهستان (جعفرآباد) و یک شهر (جعفریه) و ۳۳ روستا است.

طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قمرود به لحاظ گستردگی طرح که بالغ بر ۲۷۰ کیلومتر است، از دو حوزه آبریز سرشاخه های دز در استان لرستان و حوزه آبریز قمرود در استان های اصفهان، مرکزی و قم تشکیل شده است. انتقال ۱۸۱ میلیون متر مکعب آب شرب در سال به شهرهای خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، دلیجان، سلفچگان، ساوه و قم از اهداف این طرح عنوان شده است. 
قم در سال ۱۴۰۳ برای تامین آب شرب قم مشکل دارد
نایب رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه اظهار داشت: طبق بررسی های صورت گرفته آب شرب شهر قم در سال ۱۴۰۳ به نقطه سر به سر خواهد رسید.
حسن بختیاری گفت: در حال حاضر سهم آب قم از سرشاخه های دز سالیانه ۱۴۰ میلیون متر مکعب است، که ۱۰۰ میلیون مترمکعب برای مصارف شرب است.
عضو هیات رئیسه شورای شهر قم افزود: برای جبران کمبود آب برای آب شرب قم، باید سهم بیشتری به این امر اختصاص یابد و نیاز واحدهای صنعتی را از طریق پساب جبران کنیم.

۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.