علیرضا باباخان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان به صورت کلان توجه شده است، اما به نظر می رسد در این سند فناوری و تولید فناوری های بومی لزوما از طریق توسعه علم مورد توجه قرارنگرفته که این مساله نیازمند بازنگری است.
وی افزود: در این نگاه برای توسعه فناوری نخست باید علم در محیط دانشگاه تولید شود و سپس به سراغ فناوری برویم، این یک نگاه خطی است که البته در برخی کشورهای توسعه یافته جواب می دهد، اما در سایر کشور ها نتیجه لازم را ندارد.
وی با اشاره به این که نباید توسعه علم را پیش نیاز توسعه فناوری دانست، ادامه داد: برای توسعه فناوری دلیل ندارد از تولید علم شروع کنیم، بلکه می توانیم تحقیقات خود را بر روی فناوری های روز دنیا و پی بردن به شیوه های اجرای موفق آن در کشور، متمرکز کنیم.
باباخان گفت: برای کوتاه ساختن مسیر پیشرفت فناوری در کشور بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در ابتدا باید با استفاده از روش مهندسی معکوس بتوانیم از فناوری های روز دنیا تقلید کنیم و در گام های بعدی به سراغ نوآوری های اندک و سپس بومی سازی کامل محصول حرکت کنیم.
وی افزود: در این روش باید از خود فناوری شروع کرد و به فناوری های موجود مسلط شد، سپس عمق دانشی خود را در آن حوزه افزایش داد و در نهایت توسعه علمی و فناوری کشور را بر پایه بومی سازی محصولات تکمیل کرد.
وی ادامه داد: این نگاه می تواند موجب رسیدن به نقطه قابل قبول در توسعه فناوری های بومی در افق 50 ساله کشور بر اساس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی دوم خرداد سال 1390 در حکمی فرمان تاسیس مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را صادر و اعضای شورای عالی آن را منصوب کردند؛ در همین راستا طی سال های گذشته با کمک فرهیختگان و دانشمندان مختلف، سندی تهیه و تنظیم شد که در پنج بخش شامل مبانی، آرمان، رسالت، افق و تدابیر و با 56 بند، به مسائل مختلف کشور در بعد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و حتی بین المللی می پردازد.
طی فراخوانی از سوی مقام معظم رهبری که در مهر ماه امسال ابلاغ شد از تمام دستگاه ها، مراکز علمی، نخبگان و صاحب نظران و استادان دانشگاه خواسته شد به بررسی بیشتر و عمیق تر این سند و ارائه نظراتی در راستای ارتقای آن بپردازند.
7405/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.