ورزشکاران زن در استان اردبیل می گویند که با وجود عدم توجه کافی به آنها، تعداد قابل توجهی از بانوان ورزشکار موفق به طی مسیر قهرمانی و درخشش در مسابقات کشوری و بین المللی شده و در صورت رفع مشکلات و موانع، بانوان اردبیلی استعداد غنی در کسب مدارج قهرمانی را حتی در سطح جهانی دارند.
بر اساس اعلام مسئولان، در سال گذشته 218 مدال ملی توسط ورزشکاران زن استان کسب شده که 77 مورد طلا ، 51 مورد نقره و 90 مورد برنز بوده است، همچنین در عرصه بین المللی نیز دختران ورزشکار اردبیلی صاحب 15 مدال شامل چهار طلا ، 9 برنز و 2 نقره شده اند.
در گفت و گو با برخی از ورزشکاران و مسئولان ورزشی استان اردبیل، کمبود شدید فضا و امکانات ورزشی، نبود حامیان ورزشی غیر دولتی، عدم اعتماد و باور به توانایی بانوان ورزشکار و برخی محدودیت های دیگر بعنوان مانعی در مسیر رشد و تعالی ورزش بانوان در استان ذکر شد.
رعنا قدیمی که در زمینه دو و میدانی فعالیت می کند به خبرنگار ایرنا گفت: استعداد ها در این رشته زیاد است اما تصو می کنم هنوز جامعه و حتی مسئولان توانمندی زنان ورزشکار را آنگونه که باید باور ندارند.
وی بیان کرد: هنوز تعدادی از خانواده ها با ورزش کردن دختران خود بویژه در بخش قهرمانی کنار نیامده و برخی از مسئولان نیز همچنان تحت تاثیر ورزش آقایان بوده و بیشتر به آن توجه دارند.
به گفته وی، به خاطر همین دیدگاه و نگرش، مشکلات ورزش بانوان در اردبیل بسیار بیشتراز مردان بوده و کمترین امکانات و فضای ورزشی نیز به آنها تعلق می گیرد و این در حالی است که حدود نیمی از جمعیت استان را زنان تشکیل می دهد.
نایب رییس هیات کاراته بانوان استان اردبیل هم با اشاره به نبود حامی مالی برای تیم های ورزشی بانوان گفت: مهم ترین مشکل در زمینه ورزش بانوان نبود حامی مالی می باشد و این موضوع ورزش بانوان را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
سمیرا موسیوند افزود: نبود فضای استاندارد ورزشی نیز از دیگر مشکلات ورزش بانوان خصوصا ورزش کاراته می باشد که باعث شده ورزشکاران با مشکلات عدیده ای در این رشته مواجه باشند.
وی ادامه داد: نبود تشک استاندارد و فضای مناسب باعث وارد آمدن صدمه های جسمی به ورزشکاران شده و در موفقیت آنان تاثیر منفی به جا می گذارد.
نایب رئیس هیات تنیس روی میز بانوان استان اردبیل نیز همکاری نکردن سازمان ها برای میزبانی مسابقات ورزشی بویژه در این رشته را از جمله مهم ترین مشکلات این حوزه برشمرد.
زینب پرندک افزود: نبود حامی مالی و میزبانی نکردن مسابقات ملی در استان باعث شده در ارزش یابی های سالانه هیات ها ی بانوان استان در کشور در رده های پایین قرار گیرند.
او بیان کرد: توانمندی بانوان استان در عرصه های ورزشی بسیار بالاست ولی نبود حامی باعث شده ، بانوان برای حضور در مسابقات ملی و بین المللی بی انگیزه شوند.
وی با اشاره به کمبود مربی از بین بانوان در رشته تنیس روی میز راهکاررفع این مشکل را انتخاب مربیان مرد برای آموزش هر چه بهتر این رشته ورزشی برای علاقه مندان ذکر کرد.
در این حال مژگان سلطانی کارشناس مسوول ورزش بانوان استان اردبیل نیز با بیان اینکه کمبود های ورزشی برای بانوان استان ایجاد محدودیت کرده است ، بیان کرد: در حال حاضر وجود ورزشگاه و استخر اختصاصی بانوان مهم ترین دغدغه ورزشکاران زن می باشد و لازم است در این زمینه مسئولان با همکاری بخش خصوصی گام های اساسی بردارند.
وی همچنین افزود: ورزش بانوان به اندازه ورزش مردان مورد استقبال و حمایت سرمایه گذاران بخش خصوصی قرار نمی گیرد و این موضوع به دلیل بی اعتمادی به قهرمانی بانوان در عرصه های ورزشی می باشد.
سلطانی در عین حال گفت: با وجود کمبودهای موجود بانوان ورزشکار اردبیلی موفقیت های خوبی سطح ملی و بین المللی داشته اند.
وی با اشاره به فعالیت 39 هیات ورزشی در استان گفت: در این میان دو میدانی، کاراته و ووشو فعال ترین هیات ورزشی بانوان استان می باشند که توانسته اند رتبه های برتر ملی و بین المللی را کسب کنند.
نایب رئیس هیات کاراته بانوان استان اردبیل هم به اقدامات انجام گرفته در زمینه استعدادیابی ورزشکاران در این رشته اشاره کرد و گفت: استعداد یابی مهم ترین اقدام هیات ورزشی کاراته استان بوده که با همکاری سازمان ورزش و جوانان اقدامات لازم در این زمینه صورت گرفته است.
وی بیان کرد: با استعدادیابی های انجام گرفته و جذب نیروهای مستعد به رشته ورزشی کاراته توانسته ایم در سال گذشته در عرصه های ملی مدال های طلا ، نقره و برنز را برای استان کسب کنیم.
موسیوند گفت: اگر حامیان بخش خصوص در زمینه های ورزش بانوان نیز فعال باشند ، موفقیت های بانوان ورزشکار در عرصه های ملی و بین المللی به مراتب از آقایان بیشتر خواهد بود.
3006/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.