کریم لطفی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی نیر در مصاحبه با خبرنگار ایرنا، این خوراکیها را شامل کته نان با سبزیجات، پیچاق قیمه، قره حالوا، قیماق، هدیک آشی، فطیر مشگینشهر و قوروت اعلام کرد.
وی افزود: تمامی مهارتهای ذکر شده در میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده تا علاوه بر صیانت از آن، بتوان نسبت به معرفی گستردهتر غذاهای سنتی استان اقدام کرد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل همچنین از تهیه پرونده ثبت ملی مهارت تهیه باسدیرما پلو، خشیل موران، قره شیقالات و شیرینی سه گوش اردبیل خبر داد.
وی تاکید کرد: ثبت ملی آثار فرهنگی، تاریخی و طبیعی فرصتی با هدف انتقال میراث فرهنگی و تاریخی به آیندگان با جدیت دنبال میشود.
لطفی ثبت این آثار را موجب تقویت گردشگری غذا و نیز مستند شدن مهارت تهیه غذاهای سنتی دانست و اضافه کرد: استان اردبیل ظرفیت بالایی در گردشگری غذایی دارد.
وی با اشاره به تداوم ۱۴ ساله برگزاری این جشنواره گفت: این آیین فرهنگی موجب شده که شهرستان نیر به عنوان شهرستان پایلوت گردشگری غذایی استان اردبیل معرفی شود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل معرفی غذاهای محلی و سنتی استان در قالب جشنواره را اقدامی ارزشمند به منظور ایجاد جاذبه برای گردشگران ورودی به این استان دانست و گفت: این امر موجب ماندگاری بیشتر گردشگران در استان خواهد شد.
به گزارش ایرنا، چهاردهمین جشنواره ملی آش و غذاهای سنتی از روز گذشته در منطقه نمونه گردشگری و تفرجگاه بولاغلار شهرستان نیر از توابع استان اردبیل آغاز شده و تا فردا ادامه دارد.
در این جشنواره که با حضور نمایندگان بخش گردشگری ۲۲ استان کشور و در یکی از مناطق سرسبز دامنه کوه سبلان برگزار شد، شرکت کنندگان در ۷۰ غرفه پیشبینی شده، انواع آش و غذاهای محلی خود را طبخ کرده و در معرض قضاوت بازدید کنندگان و گردشگران پرشمار تابستانی حاضر قرار دادهاند.
غذاها و آشهای پخت شده در این جشنواره سه روزه، پس فردا فردا مورد قضاوت قرار گرفته و بهترین آش و غذای محلی استانهای شرکت کننده معرفی میشود.
۱۹۰۵/۶۰۱۶