به گزارش ایرنا ، حسین کربلایی روز شنبه در جریان بازدید استاندار اردبیل از غرفه تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی اردبیل افزود: این ارقام شامل رقم گندم آبی زرینه ، کاملا ایرانی، تیپ رشد زمستانه ، متحمل به سرما و بیماری های قارچی زنگ زرد و زنگ قهوه ای ، کیفیت نانوایی مطلوب و مناسب کشت در مناطق سردسیر استان اردبیل هستند.
او گفت: همچنین رقم گندم آبی تیرگان ، پتانسیل عملکرد بالا و پایدار ، مقاوم به بیماری های قارچی، تیپ رشد بهاره ، کیفیت نانوایی خیلی خوب ، قابل کشت در اقلیم گرم و مرطوب شمال استان اردبیل از جمله دشت مغان به صورت آبی، رقم جو آبی مهتاب ، تیپ رشد بینابینی ، مقاوم به خوابیدگی، مقاوم به شکنندگی محور سنبله و ریزش دانه، متحمل به سرما، 6ردیفه با عملکرد بالا و مناسب برای کشت آبی مناطق سردسیر استان می باشد.
وی رقم جو آبی اکسین ، پتانسیل عملکرد بالا ، ارتفاع مناسب و متحمل به خوابیدگی، مقاوم به ریزش دانه، 6 ردیفه با وزن هزار دانه بالا، مناسب کشت در زراعت آبی در اقلیم گرم و مرطوب شمال استان اردبیل، رقم سویا با نام پارسا با عملکرد بالا ، زودرس ، مقاوم به بوته میری ، کیفیت روغن از گروه روغن های با اسیدهای چرب اشباع کم و مناسب برای زراعت در دشت مغان در شمال استان را از دیگر ارقام تولید شده در استان ذکر کرد.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل همچنین افزود: پروژه ‌های تحقیقاتی باید به سمت پایداری منابع آب موجود، اصلاح و معرفی ارقام محصولات زراعی با نیاز آبی کمتر و مقاوم به شوری و تنش ‌های آخر فصل، تنوع‌ بخشی به ارقام زراعی و باغی، اصلاح الگوی کشت، توجه به دیم ‌زارها ، کاهش مصرف سموم ، راه ‌اندازی و تقویت مراکز رشد و فناور کشاورزی و افزایش حضور محققان مرکز در مزارع کشاورزان سوق داده شود.
کربلایی خیاوی افزود: معرفی ارقام گندم متحمل به کم آبی باعث افزایش بهره وری مصرف آب و در نهایت پایداری تولید در شرایط سخت اقلیمی در مزارع گندم خواهد شد.
استاندار اردبیل نیز در این بازدید گفت: نتایج تحقیقات کشاورزی باید ضمن مقابله با بحران های طبیعی در راستای تربیت توان اقتصادی کشاورزان باشد.
اکبر بهنامجو افزود: نیاز است توسعه متوازن کشاورزی پایدار و اقتصادی ضمن تامین امنیت غذایی به نحوی با بحران های طبیعی مقابله کرده و زمینه را برای افزایش اشتغال فراهم کند.
وی تشریح کرد: فعالیت مرکز تحقیقات استان چشمگیر بوده و امیدواریم با توسعه زمینه فعالیت ها در تمام محصولات کشاورزی بویژه ارائه الگوی مناسب برای مقابله با بحران کم آبی با اصلاح گونه های مقاوم به خشکسالی و کم آبی افزایش راندمان را در محصولات استراتژیک مد نظر قرار دهند.
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.