استاد برجسته حوزه علمیه مشهد دلیل مهجور ماندن صحیفه سجادیه در بین مردم را کم کاری و اهمال مسئولان در حوزه تبلیغات و به ویژه تبلیغ این اثر ارزشمند دانست.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، آیت الله سید جعفر سیدان ظهر امروز در نشست صمیمی با خبرنگاران در محل بیت معظم له ضمن تسلیت شب شهادت امام سجاد(ع) در پاسخ به خبرنگار جماران پیرامون دلیل نام گذاری های مختلف صحیفه سجادیه من الجمه"زبور آل محمد" و انجیل اهل بیت(ع) اظهار کرد: هدف از این نامگذاری ها نشان دادن ارتباط و حیانی این کتاب و گوینده آن با عالم غیب است.
وی درباره اهمیت صحیفه سجادیه که برجای مانده از امام علی ابن الحسین(ع) است، افزود: صحیفه سجادیه مجموعه نفیسی است که در کنار نهج البلاغه و پس از قرآن دارای خصوصیات بارزی است که باید در میان مردم به آن توجه ویژه ای شود.
این استاد برجسته حوزه علمیه مشهد تصریح کرد: 50 حق در این رساله درج شده است که در رابطه با خالق، خلق و مسئولیت ها است که خواندن آن را به همگان توصیه می کنم.
وی با اشاره به خصوصیات امام سجاد(ع) در صحنه کربلا، گفت: مدیریت ایشان در صحنه کربلا و در ادامه تلاش های ایشان در کنار حضرت زینب(س) برای پاسداشت مکتب دین نشان دهنده نقش بی بدیل این امام بزرگوار در زنده نگه داشتن فرهنگ عاشوراست.
آیت الله سیدان پیرامون صحیفه سجادیه کفعی نیز عنوان کرد: صحیفه مورد نظر با توجه به خط و دقت خاصی که در آن صورت گرفته است، طبیعتا امتیار خاصی را در بحث دعا دارد .
وی دلیل مهجوریت و عدم شناخت کافی عامه مردم با صحیفه سجادیه را کم کاری و اهمال مسئولان در حوزه تبیلغات دانست و گفت: اینطور نیست که صحیفه سجادیه در خانه مردم ما وجود نداشته باشد، اما متاسفانه قرائت و توجه به آن همانند نهج البلاغه در بین مردم کم است.
این استاد برجسته حوزه خواستار ترویج فرهنگ صحیفه خوانی از سوی رسانه ها در میان مردم شد و بر تدریس این کتاب ارزشمند در منبرها، دانشگاه ها و حوزه های علمیه تاکید کرد.
وی امتیار ویژه صحیفه سجادیه را نسبت به سایر ادعیه موجود، ارتباط مستقیم بنده با خالق دانست و یادآوری کرد: وقتی گوینده و شنونده هر دو خاص باشند، طبیعی است که گفتار هم ویژه و خاص خواهد بود. سخن صحیفه حال و هوایی الهی دارد، زیرا هدف آن توجه خاص به خداوند متعال بوده است.
آیت الله سیدان صحیفه سجادیه را در برگیرنده مجموعه ای مبسوط از وظایف فرد نسبت به خانواده و فرد نسبت به جامعه دانست و افزود: صحیفه سجادیه کتابی کامل و در برگیرنده صفات ذات باریتعالی است و باید نگاه ویژه ای به آن شود.
به گزارش جماران، اثر ارزشمند صحیفه سجادیه به تصحیح و کتابت دعاپژوه بزرگ شیعه تقی الدین ابراهیم کفعمی است که شامل ادعیه و نیایشهای حضرت علی بن الحسین(ع) میشود، این اثر بیش از 700 سال پیش توسط عالم زاهد کفعمی نگاشته شد؛ این عالم از سرآمدان عصر خویش و الگوی عارفان و زاهدان بود که لقب «اکابر علمای امامیه» مهر تأییدی بر این واقعیت است.