به یقین می گویم سرمایه ای که برای چاپ 65 شماره حضور هزینه شده انصافا بسیار کم است. ما الان یک دایره المعارف 65 جلدی داریم که هروقت بخواهیم تاریخ انقلاب بعد از رحلت انقلاب را بررسی کنیم، می توانیم. سیاست کلی موسسه این بود که سخنگوی یک طیف و جناح خاص نباشد. ماهم سعی کردیم خط مشی کلی مان را از امام بگیریم. سعی کردیم حضور در اختیار جناح با فرد خاصی نباشد.
«حضور» اغازگر برنامههای فرهنگی ارتحال امام است. موسسه تنظیم و نشر آثار امام و بخصوص یادگارشان حاج احمدآقا درصدد برامدند قصلنامه ای را برای تبیین و تحلیل و بیان اندیشه و آرا امام دایر کنند که 6-7 شماره اول نشریه بصورت مجله ای چاپ شد، اما همان موقع هم فصلنامه بود.
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی جماران، اکبری افزود: شاید حضور برای قشر گسترده جامعه شناخته شده نباشد و به همین دلیل هم است که سایر اقشار جامعه را دیگر نشریات موسسه تحت پوشش دارد.
«متین» هم بعنوان یک نشریه تخصصی و دانشگاهی تاسیس شد و «حضور» برای طیف متخصص و عالم در رده خاص و جوانان و نوجوانان چاپ میشود. البته در حوزه اجتماعی فعالیت دارد.
وی درباره هزینههای چاپ و تهیه نشریه حضور اظهار داشت: به یقین می گویم سرمایه ای که برای چاپ 65 شماره حضور هزینه شده انصافا بسیار کم است. ما الان یک دایره المعارف 65 جلدی داریم که هروقت بخواهیم تاریخ انقلاب بعد از رحلت انقلاب را بررسی کنیم، می توانیم. سیاست کلی موسسه این بود که سخنگوی یک طیف و جناح خاص نباشد. ماهم سعی کردیم خط مشی کلی مان را از امام بگیریم. سعی کردیم حضور در اختیار جناح با فرد خاصی نباشد.
در ادامه این میزگرد مروی نیز گفت: اولین شماره حضور خرداد 1370 منتشر شد اما شروع مجله سال 69 بود و بانی آن نیز مرحوم احمدآقا و بعد اقای انصاری همت کردند. اوایل هم بسیاری از مبارزین و انقلابیون آمدند و شروع بکار کردند. مثلا ایت الله فاطمی نیا، دکتر آیینه وند، شهید آوینی و ...
مروی در باره چرایی انتخاب اسم حضور برای این فصلنامه گفت: بیشتر بانیان «حضور» نظرشان این بود که اندیشه امام در جامعه حضور دارد. اما بیشتر به اندیشه سیاسی امام توجه شده در صورتیکه امام جنبه های مختلفی داشتند.
در ادامه میزگرد اکبری درباه فعالیت و چگونگی ارتباط نوسیندگان با تحریریه حضور تصریح کرد: در یک دوره بحث این بود که حضور را ببریم به سمت یک نشریه اکادمیک علمی - پژوهشی، اما در آن صورت به خیلی از گزارشها و تحلیلها و مصاحبهها و فعالیتهای موسسه قابل پرداختن نبود، چون حضور ارگان علمی فرهنگی موسسه تنظیم و نشر آثار امام است. اگر حتی خیلی از این گزارشات در حد خبرنامه چاپ می شد یقین بدانید مثل حضور در قفسه ها نمی ماند. اما الان حضور یکی از منابع تحقیق دانشجویان شده. اگر حضور را ببریم به سمت نشریه دانشگاهی دیگر نمی توانیم تصویر، مصاحبه و گزارش بزنیم. بسیاری از کسانی که با انها مصاحبه می کنیم با نشریه دیگری مصاحبه نمی کنند. اینکه تلقی های نو داشته باشیم و افراد جدید را برای نوشتن دعوت کنیم، طبیعی ست. اما اینکه حضور را بگونه ای دیگر تعریف کنیم که علمی - اکادمیک شود نه و پیشنهاد من این ست که مجله متین میتواند به این طرف برود که بعنوان ارگان پژوهشکده امام خمینی (ره) هم فرصت چاپ مقالات دانشجویان را فراهم کند، هم مقالات علمی - تخصصی را چاپ کند و حضورهمچنان برای طیف گسترده اجتماعی باقی بماند.
اکبری تاکید کرد: همین جا دعوت می کنیم بخصوصی از دانشگاهیانی که تحقیاتشان مرتبط با امام و یا یکی از زمینه های انقلاب می شود را در اختیار ما قرار دهند.
در ادامه مروی نیز گفت: هیچ محدودیتی در دریافت مقالات نداریم. هر نامه ای که به موسسه نشر آثار امام برسد و نام نشریه حضور بر آن باشد به دست ما می رسد. ما هر نوع مقاله ای را دریافت می کنیم فقط باید مربوط به امام و اتقلاب اسلامی باشد.
وی تصریح کرد: «حضور» قطرهای از دریاست که منعکس کننده افکار و اندیشه های حضرت امام است. الان بیش از 250 رساله و پایان نامه در داخل و خارج از کشور درباره امام داریم.
اکبری گفت: امام خمینی (س) تنها کسی است که تمام نمیشود. ما در حضور درصدد سفارش مقاله نیستیم. مناسبت های تاریخی را لحاظ می کنیم، اما اینجور نیست که حتما سفارش مطلب بدهیم. تشکر باید کنیم از واحد قم که مقالات فقهی و کلامی مربوط به امام را تاحدی تامین میکند.