آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی ، نماینده مجلس و رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دوم و مجلس پنجم، نماینده مجلس خبرگان رهبری بود و همچنین وزیر اطلاعات در دولت اول محمد خاتمی و نیز دادستانی کل کشور را نیز در کارنامه خود دارد. از دیگر سمت‌های او دبیر کل گزینش کشور و عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام و امامت جمعه موقت شهر ری بوده است. وی هم اکنون امام جمعه اراک است. به مناسبت ارسال نامه امام (س) به محمد علی انصاری که به منشور برادری شهرت دارد با وی به گفت و گو نشسته ایم.

آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران درباره وحدت مد نظر امام در منشور برادری گفت :‌امام خمینی (س) از سال های آغاز نهضت اسلامی در حوزه مقدسه علمیه قم بر اصل وحدت کلمه تاکید می فرمودند و در جبهه داخلی و مبارزه با استبداد و جبهه خارجی و مبارزه با صهیونیزم و استکبار همواره اصل وحدت کلمه را رمز عزت و پیروزی می دانستند و حتی مکرر به دول اسلامی در برابر غرب و استکبار و رژیم غاصب و جعلی اسرائیل بر وحدت کلمه و اخوت و برادری مسلمانان با یکدیگر و این که وحدت یک سرمایه بزرگ است تاکید می فرمودند.
دری نجف آبادی سخنان خود را اینگونه ادامه داد: امام (ره) وحدت را استراتژیک و اصولی می دانستند و ایجاد اختلاف را حربه دول استعماری برای چپاول ذخایر مسلمانان ذکر می فرمودند.
وی گفت : برای این که جهان اسلام یکپارچه شود و راه مجد و عظمت خود را باز یابد ، باید تمامی فرق اسلامی دست برادری و اخوت دهند و با تفاهم و تعامل نیکو بر اساس اصل توحید و وحدت کلمه برای نجات امت اسلامی از چنگال دشمنان و صهیونیست ها همه با هم حرکت نموده که این یکی از آرمان های بزرگ اسلامی سید جمال الدین اسد آبادی ها و شیخ محمد عبده و امام راحل (س) بوده و هست.
دادستان کل سابق کشور همچنین از اصول مد نظر امام هم سخن به میان آورد: باید اصولی مانند عدالت ، حرمت یکدیگر ، برادری و برابری ، عدالت خواهی ، عفو و گذشت شرح صدر و کرامت را محور و مبنای کارها قرار داد
وی با بیان این که در جبهه داخلی منشور برادری امام (س) بهترین چراغ راه برای نخبگان و فرهیختگان و سیاسیون و خدمتگذارن اسلامی و نظام اسلامی است گفت : نباید با بهانه های واهی یکدیگر را طرد و یا از گردونه خارج بدانیم و یا روحیه انحصار طلبی و انحصار گرائی داشته باشیم.
دری نجف آبادی در ادامه افزود : ملتی که اهداف بلند و ماندگار دارد هرگز خسته نشده و عقب نشینی نمی کند و از هرگونه آسیبی که کیان او را متزلزل کند پرهیز می کند تا بتواند به اهداف متعالی خود برسد. ملت بزرگ ما و نخبگان و یاران دیروز امام (س) و سرداران ارزشمند و خدمتگذاراسلام در اردوگاه امام خمینی (س) و در سایه سار نظام اسلامی و قانون اساسی و رهبری حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی جز به وظیفه و تکلیف و رسالت بزرگ و الهی خود نمی اندیشند.
امام جمعه اراک همچنین به آفت ها و آسیب هایی که وحدت را تهدید می کنند هم اشاره کرد و گفت: باید به آسیب های وحدت جامعه توجه نمود و آسیب ها را شناخت و نسبت به اصلاح و تکمیل و تعالی جامعه و برطرف کردن نقاط ضعف و تبدیل آن ها به نقاط قوت همت گماشت.
وی عوامل اخلال کننده در امر وحدت را اینگونه برشمرد : در امر وحدت و تفاهم، خودخواهی ها و خود پرستی ها ، اعجاب به نفس ، غرور و تکبر، جناح بازی و جاه طلبی و حب دنیا و دیگر عوامل نفسانی است که بزرگترین عامل سقوط انسان ها و جامعه خواهد بود.

وزیر اطلاعات در دولت محمد خاتمی همچنین گفت : امام راحل همواره بر این ضعف ها تاکید و جامعه را از شر این رذائل اخلاقی بر حذر می داشتند و درس جهاد با نفس یعنی درس مبارزه با رذائل اخلاقی و خودخواهی ها و این جهاد اکبر است.

وی گفت که امام راحل در یکی از پیام هایشان به خبرگان بر دو اصل بسیار مهم تاکید فرمودند . اولین نکته پرهیز از اختلافات که سم مهلکی برای امت است و دومین نکته پرهیز از دنیا گرایی و دنیا پرستی و همچنین تاکید بر رعایت ساده زیستی و پرهیز از اسراف و تبذیر است.

دری نجف آبادی ادامه داد: این دو نکته به ویژه برای مسئولان در سطوح عالی نظام اسلامی از مهمترین و حساس ترین وظائف سیاسی و اجتماعی و تکالیف الهی است و هرگونه غفلت و سهل انگاری در این رابطه موجب وهن دین و ارزش های متعالی اسلامی و سوء استفاده دشمنان اسلام و سقوط ارزشهای دینی در جامعه و بهره برداری مخالفان و معاندان خواهد شد.

دادستان کل سابق کشور در ادامه افزود: امام راحل در بیان دیگر قریب به این مضمون فرمودند : اگر تمامی 124 هزار پیامبر در مکانی جمع شوند هرگز اختلاف نخواهند کرد چون هدف آن ها واحد است . چون حب نفس در کار نیست . چون همه برای خدا کار می کنند و براستی چنین است ، معلوم می شود ریشه اختلافات در هوای نفس است و در هوای نفس به وجود می آید و برای خدا نیست ، برای نفس است

وی معتقد است که اختلاف سلیقه ها و خواهش ها و تمایلات موجب تنوع و تکثر و ابتکار و خلاقیت می شود و عامل رشد و پویای جامعه است. مقتضای طبع خلقت و حکمت خداوند متعال است و عامل تعامل و تکامل نظام آفرینش است.

آیت الله دری نجف آبادی همچنین گفت : این نوع اختلاف و هوش و استعداد و گرایش و انگیزش بر اساس حکمت ذات اقدس احدیت و برای بقا و تداوم تسل لازم و ضروری است و موجب تعالی و تکامل نظام خلقت و چرخه حیات و زندگی و رشد و پویایی و پیشرفت جوامع است.

وی ادامه داد : آنجا که اختلافات در جهت رشد و تعالی و تکامل جامعه بشری و همکاری و تعاون و تواصی بحق و صبر نباشد ، بلکه در جهت خود برتربینی ، خود بزرگ بینی ، اثبات خود و نفی دیگران باشد ، میدان تعارض و تزاحم و انانیت و تفرعن باشد، مصداق انا ربکم الاعلی باشد و یا مصداق انا خیر منه خلقنی من نار و خلقته من طین باشد،

این نوع اختلافات است که خانمان سوز و برانداز است و برای تکامل و تعالی نیست و مکمل زنجیره خلقت و نظام آفرینش نیست بلکه عامل تفرقه و جنگ و تنازع و تخاصم و تکبر بربندگان خدا و نشانه خودبینی است و این همان منطق شیطان و فرعون و قارون و قابیل و بلعم باعورا است.

وی درباره اسرائیل هم صحبت کرد و خاطرنشان کرد : این منطق اسرائیل و استکبار جهانی و مدعیان دروغین دموکراسی و عدالت در جهان امروز است که همه چیز را برای خود می خواهند و روح تفرعن و تکبر دارند و حکایت دو پادشاه را می ماند که در اقلیمی نمی گنجند.

آیت الله دری نجف آبادی تصریح کرد : مفهوم این تفاهم و تعامل ، شرح صدر و تحمل ، حسن خلق و بالا بردن آستانه تحمل و گذشت و اغماض و معاشرت با یکدیگر است.

وی خاطرنشان کرد : جامعه امروزی ما به اصول اخلاقی ، سعه صدر ، گفتمان حکیمانه ، حفظ حرمت و کرامت انسان ها ، و پرهیز از تحقیر و توهین و جوسازی و سم پاشی علیه یکدیگر نیاز دارد و باید این اصل د رکلیه روابط اجتماعی و سیاسی حاکم باشد.

وی ادامه داد : نباید اجازه داد فرصت ها از دست برود و اختلافات سلیقه ای موجب نابودی فرصت ها و استعداد ها شود و ما را از کاروان تعالی باز دارد . ما در یک آزمون بزرگ قرار گرفته ایم و جهان و کشورهای اسلامی چشم انتظار ملت بزرگ ما و موفقیت ها و کامیابی های نظام ما هستند.
آیت الله دری نجف آبادی در پایان خاطرنشان کرد: ما باید نشان دهیم که اسلام ، مکتب و ولایت فقیه توان لازم برای ساختن جامعه ای پویا و سربلند را داردو باید عرصه گیتی عرصه جهاد و اجتهاد ملت بزرگ ما باشد. البته این موضوع نیاز به عزم و اراده و فداکاری و مجاهدت دارد و باید از خداوند یاری طلبید و بر او توکل کرد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.