ابراهیم مقیمی در گفت و گو با خبرنگار جماران درباره اظهارات اخیرش درباره احتمال وقوع زمین لرزه ای مشابه کرمانشاه در زنجان و آذربایجان غربی، گفت: بر اساس وضعیت میکروگسل های این مناطق و فعالیت های لرزه ای که دارند، پیش بینی می شود در زنجان، آذربایجان و تهران هم شاهد زلزله هایی مشابه باشیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیش بینی زمان وقوع این زمین لرزه احتمالی وجود دارد یا نه، گفت: خیر. به هیچ وجه نمی توان زمان آن را مشخص کرد.
رئیس دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران در پاسخ به اینکه می توان گفت این صرفا یک پیش بینی است و الزاما محقق نمی شود، گفت: اینکه رخ ندهد بعید است، چرا که بر روی یک پهنه لرزشی بسیار شدید قرار داریم.
مقیمی در واکنش به اینکه این اظهارات ناقض فرضیه عدم امکان پیش بینی زمان و شدت زلزله است نیز گفت: زمان وقوع بعضی پدیده ها مثل طوفان و سیلاب ممکن است اما زلزله نه. چراکه اطلاعاتی از درون زمین نداریم اما اطلاعاتی از انرژی های متراکم و میزان لرزه ها در اختیار داریم. علاوه بر این، گسل ها خود گویای خیلی از اتفاقات است. در حقیقت ما از نشانه ها پیش بینی می کنیم چه اتفاقاتی ممکن است رخ دهد.
وی درباره امکان کاهش حجم انرژی درون زمین و به تبع آن کاهش شدت زمین لرزه های احتمالی در آینده، تصریح کرد: این ممکن نیست و زلزله اخیر نیز نشان داد که این فرایند رو به بزرگتر شدن و افزایش است. تاکنون ما در محدوده البرز و زاگرس زلزله 7.2 ریشتری نداشتیم. زلزله شش ریشتری داشتیم که در حوزه فارس بود اما بزرگای این زلزله نشان داد اتفاقاتی در داخل زمین در حال وقوع است. از این جهت تنها راهکار موجود برای مقابله با زلزله، ساخت و ساز مستحکم و مقاوم سازی است.