بر اساس اعلام وزارت بهداشت در روز چهارشنبه 3 شهریور 1400، در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش جماران؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: طی ۲۴ ساعت گذشته کرونا جان ۶۶۵ نفر را گرفت و در این بازه زمانی با تزریق ۷۶۴ هزار و ۱۸۵ دُز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه دوباره شکسته شد. 

ویروس کرونا طی مرداد ماه تلفات روزانه را چندین بار جابجا کرد و دوم شهریور ماه به رکورد ۷۰۹ نفر مرگ در روز رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(سه شنبه) تا امروز چهارشنبه سوم شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۸۷۱ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۹۶ هزار و ۳۷۷ نفر رسید و مجموع جانباختگان کرونا نیز ۱۰۴ هزار ۲۲ نفر افزایش یافت.  

تا کنون ۴ میلیون ۲۰ هزار و ۸۴۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.

۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۲۸ میلیون و ۲۱۳ هزار و ۲۲۹ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

تا کنون ۱۷ میلیون و ۵۷۳ هزار و ۷۸۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار و ۸۳۴ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۲۴ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۶۱۹ دُز رسید.

افراد واجد شرایط برای تزریق واکسن حتما در سامانه salamat.gov.ir ثبت نام کنند.

در شبانه روز گذشته با تزریق ۷۶۴ هزار و ۱۸۵ دز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه دوباره شکسته شد. 

نخستین بار رکورد تزریق روزانه واکسن کرونا با ۵۰۵ هزار و ۳۲ دز در ۲۴ ساعت در ۱۲ مرداد ماه رقم خورد.

در حال حاضر ۳۵۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۵۹ شهر در وضعیت نارنجی، ۳۰ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

ایران اکنون در خیز پنجم کرونا که از ابتدای تیر ماه از جنوب آغاز شد و به مرکز کشور رسید، به سر می برد.

ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی با استناد به یک برآورد بین المللی هشدار داد اگر به رعایت پروتکل های بهداشتی بی اعتنایی شود تعداد تلفات ویروس کرونا به ۶۰۰ تا ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.

تلفات کرونا در کشور ۲۸ مرداد ماه از مرز یکصد هزار نفر عبور کرد.

ویروس کرونا اوایل اسفند ۹۸ در ایران شیوع یافت.

 

کرونا این روزها توفان به پا کرده و به مدد کوتاهی‌ها در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و برخی سوء مدیریت‌ها، افراد بیشتری را اعم از مرد و زن یا جوان و سالمند از راه‌های مختلف گرفتار می‌کند .

با وجود تلاش مسوولان و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان برای قطع زنجیره ابتلا و مهار کرونا،  بیشتر  استان ها به واسطه جدی نگرفتن خطر این ویروس و اهمیت پروتکل‌های بهداشتی از سوی جمعی از هموطنان، همچنان در وضعیت قرمز به سر می برند.

با وجود هشدارهای مکرر و موکد کارشناسان، بسیاری از افراد  در سطح شهرها تردد غیرضرور دارند و رعایت عمومی دستورالعمل‌های بهداشتی بسیار کم فروغ و یا ناقص است، غافل از این که کم‌توجهی ها بستری برای ویروس کرونا و سوش‌های جهش یافته آن همچون دلتا و لامبداست تا میزبانان جدیدی بیابند. 

هم اکنون ۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در کشور در وضعیت بدحال و در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت درمان هستند. 

کثرت فزاینده بیماران کرونایی در مراکز درمانی که تنها رها شده اند و  همکلامی جز پرستاران و پزشکان پرمشغله و خسته ندارند، می‌تواند به این معنا باشد که یکایک افراد جامعه در صورت رعایت نکردن بایدها و نبایدها، سرنوشت مشابهی خواهند داشت و تنها در انتظار رسیدن نوبت شان هستند. 

در این میان، شیوع  «موکورمایکوزیس» یا قارچ سیاه چالش جدیدی است که به صورت عفونت قارچی افرادی را که بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، نقص ایمنی بدن دارند و مبتلایان به کرونا را که برای مدت طولانی در بیمارستان بستری هستند، درگیر می کند. 

این عفونت از طریق بینی، دهان و چشم یا خوردن غذای آلوده وارد بدن می شود و علایم آن شامل تب، سرفه، درد قفسه سینه و تنگی نفس است  که می تواند به صورت تاول یا زخم و ضایعات پوستی ظاهر و ناحیه آلوده سیاه شود.

 درمان اصلی عفونت بیماری قارچ سیاه، استفاده از داروی «آمفوتیریسین بی» است که در کشور کمبود جدی آن مشاهده می شود یا در مواردی اصلا موجود نیست.

اساسا کمبود گزارش شده برخی داروها و تجهیزات در برخی استان ها  این روزها خود به دردی دیگر برای بیماران و خانواده‌ها و  دغدغه متولیان تبدیل شده است.

در حالی که توصیه مسئولان بخش درمان به بیماران نیازمند دارو، مراجعه به داروخانه‌های منتخب است، گزارش‌ها از سردرگمی و مشکلات مردم برای تهیه دارو حکایت دارد. 

وقتی در بیمارستان ها و پای صحبت بیماران می نشینیم، از کمبود برخی اقلام دارویی و تجهیزات گلایه دارند و در همان حال، مسئولان متولی حوزه بهداشت و درمان ضمن تایید برخی کمبودها در بعضی اقلام دارویی و تجهیزات، به سیل جمعیت فزآینده و چندبرابر ظرفیت زیرساخت های موجود اشاره می کنند و می گویند که همه تلاش ها و ظرفیت هایشان را به کار بسته اند تا به بهترین شکل ممکن  باتوجه به شرایط بحرانی کرونا خدمات رسانی کنند.

در این میان، واکسن‌هراسی چالش غریب تری است که پزشکان و متخصصان حوزه بهداشت و درمان نسبت به عواقب آن و  شیوع گسترده کرونا هشدار می دهند. 

براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از زمان آغاز واکسیناسیون سراسری در کشور تاکنون دستکم ۲۰ تا ۴۰ درصد گروه پرخطر اعم از سالمندان و جوانان با وجود اولویت بندی‌های انجام شده برای نام نویسی و تزریق واکسن کرونا اقدام نکردند.

عواملی زیادی را در ارتباط با بی رغبتی برخی از اقشار مردم در تزریق واکسن کرونا می توان برشمرد که از جمله آن، هجمه های رسانه ای افراد طرفدار تجویز گیاهان دارویی و پاشیدن بذر ترس ناشی از عواقب واکسن کرونا در جامعه، اضطراب ناشی از عوارض بعد از تزریق واکسن، هجمه رسانه های معاند خارج از کشور باهدف بی کیفیت جلوه دادن واکسن های تولید داخل و در نهایت عوام گرایی و بی توجهی توده ای از مردم به صحبت های افراد صاحب نظر در ارتباط فواید واکسن برای مهار کرونا ویروس است.

گفت و گوی خبرنگاران با افرادی که رغبتی برای تزریق واکسن کرونا ندارد، نشان می دهد که دلایل این افراد برای تزریق نکردن واکسن کرونا مبنای علمی و کارشناسی ندارد و عوام گرایی و و اضطراب ناشی از عوارض احتمالی واکسیناسیون از دلایل واکسن نزدنشان مطرح شده است. گزارش مرکز ساری در این خصوص را اینجا بخوانید.

کرونا در استان‌ها 

گزارش ها نشان می دهد که وضعیت شیوع کرونا در بسیاری از استان ها همچنان بحرانی است: 

خوزستان/ برپایی چادر امدادی در محوطه بیمارستان طالقانی آبادان در پی افزایش امار مبتلایان به کرونا، راه اندازی چهاردهمین بخش کرونا با ظرفیت ۳۰ تخت در بیمارستان بزرگ دزفول، روند افزایشی مبتلایان به کرونا در دزفول و ضرورت مراجعه گروه های هدف برای دریافت واکسن، سه شیفته شدن درمانگاه رمدسیویر دزفول در پی افزایش    بیماران، 

مازندران/ تداوم ممنوعیت ورود خودروهای غیربومی به استان تا پنجم شهریور، 

آذربایجان غربی/ ثبت بیشترین بستری روزانه از ابتدای شیوع کرونا در استان طی ۲۴ ساعت گذشته، بستری ۴۲۷ بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا طی این مدت و ابتلای  هزار و ۵۹۴ نفر دیگر در استان، معالجه ۲۹۵ بیمار مبتلا به کرونا در بخش مراقبت های ویژه هم اکنون، فوت ۳۰ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته

کردستان/ راه اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون مادران باردار و همچنین آغاز به کار مرکز تجمیعی شهید فهمیده در سقز ، 

یزد/ تعلل یک سوم جمعیت دارای شرایط استان در دریافت واکسن کرونا، 

خراسان رضوی/ آغاز واکسیناسیون کرونای مادران باردار در استان در ۱۵ مرکز بهداشتی موسوم به "پاک"، بازگرداندن رانندگان هزار و ۲۶۷ دستگاه خودروی غیربومی از ورودی شهرهای استان به مبدا حرکتشان طی  شبانه روز گذشته، 

اردبیل/ تداوم وضعیت بحرانی و قرمز شیوع کرونا در استان، ۲۱ جان باخته ظی شبانه روز گذشته در استان، پذیرش ۱۷۷ بیمار جدید و بستری همزمان ۸۷۷ مبتلا ، مداوای همزمان ۱۲۳ نفر در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان، افزایش هشت برابری و مستمر شمار بیماران و بستری های کرونایی در استان در قیاس با ماه قبل، احتمال کمبود جدی فضای لازم برای بستری در روزهای آینده، بستری ۱۰۰ بیمار کرونایی و فوت یک بیمار در ۲۴ ساعت گذشته در خلخال، بروز مشکل جدی در رسیدگی به بیماران غیرکرونایی در خلخال، 

سیستان و بلوچستان/ مرگ ۹ بیمار کرونایی دیگر و  ۵۴۴ مورد جدید بستری در شبانه‌روز گذشته، پایین‌ترین میزان رعایت پروتکل‌ها در سطح کشور در سیستان و بلوچستان، 

گیلان/ کند شدن روند بستری بیماران کرونایی در گیلان طی دو روز گذشته در نتیجه رعایت پروتکل های بهداشتی، ارتقای  رعایت پروتکل ها در استان به ۷۵ درصد، وضعیت قرمز در تمام ١٧ شهرستان استان

تهران/ همراهی  ۹۰ درصد اصناف و کسبه شهر ری برای رعایت  محدودیت‌های ضد کرونا، همراهی ۷۵ درصد اصناف شهر تهران در اجرای پروتکل های بهداشتی، آغاز واکسیناسیون صاحبان اصناف تهران از هفته آینده، اجرای پرشتاب تر طرح شهید سلیمانی در استان در روزهای آینده، کاهش نسبی مبتلایان به ویروس کووید-۱۹ در استان در روززهای اخیر و بهبود نسبی وضعیت بیمارستان ها، 

سمنان/ شناسایی  ۵۳۹ مبتلای قطعی به کرونا در استان که از این تعداد ۴۳۶ نفر موارد مثبت سرپایی بودند، شهرستان‌های سمنان، سرخه، شاهرود و دامغان قرمز تیره، شهرستان‌ گرمسار قرمز و شهرستان مهدیشهر، میامی و آرادان نارنجی کرونایی، 

مرکزی/ تزریق  ۳۵۸ هزار و ۹۰۰ دُز واکسن کرونا تاکنون در کلانشهر اراک، تزریق در مجموع هزار و ۱۴۱ دُز واکسن برای افغانستانی های مقیم ساوه، 

البرز/ درگذشت ۲۲ شهروند این استان بر اثر ابتلا به کرونا و بستری  ۱۶۰ بیمار بدحال دیگر  در ۲۴ ساعت گذشته، سه شهرستان تابعه البرز دارای شرایط قرمز تیره ، سه شهرستان قرمز و یک شهرستان نارنجی کرونایی است، چشم انداز افزایش دو برابری توان واکسیناسیون کرونا در البرز با همکاری جهادگران و راه اندازی مراکز تجمیعی توسط سپاه و بسیج سازندگی 

اصفهان/ همراهی بیش از ۹۰ درصد اصناف این استان با محدودیت‌های کرونایی هفته گذشته، ابتلای بیش از نیمی از بازرسان اصناف استان به کرونا، چهار شهرستان استان با وضعیت نارنجی و ۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز،  مشاغل خدماتی، مهمترین اشتغال‌های از دست رفته در استان در سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا، 

ایلام/ فوت  ۱۱ ایلامی در ۲۴ ساعت گذشته و رسیدن مجموع قربانیان به ۹۳۰ نفر، بستری ۱۲۷ بیمار جدید کرونایی، تزریق  بیش از ۱۸۰ هزار دز واکسن در ایلام تاکنون، 

کهگیلویه و بویراحمد/ ۴۷ بیمار کرونایی در بخش مراقبت‌های ویژه، بستری  ۶۲۱ بیمار در بیمارستان‌های کرونایی  کهگیلویه و بویراحمد هم اکنون، سیر کاهشی شمار مبتلایان و فوتی ها در استان در روزهای اخیر، شهرستان های گچساران،بویراحمد،کهگیلویه،لنده،بهمیی و چرام کهگیلویه و بویراحمد  در وضع قرمز کرونایی و سایر شهرستان هااستان در وضع نارنجی ، تزریق  ۲۲۴ هزار و ۶۸۹ دُز واکسن تا کنون ، روند افزایشی واکسیناسیون و کاهش محسوس تعداد فوتی های کرونایی در لنده، 

زنجان/ اشغال  حدود ۷۴ درصد از تخت‌های بیمارستانی استان، بستری  ۵۹۷ بیمار کرونایی در بیمارستان‌ها هم اکنون، نگرانی تداوم روند افزایش بیماری در ابهر، وضعیت کرونایی خدابنده بسیار بالاتر از قله  پیک چهارم در این شهرستان،  شهرهای زنجان، طارم، خدابنده، ابهر و خرم‌دره در وضعیت قرمز کرونایی، سلطانیه در وضعیت نارنجی و ایجرود و ماهنشان نیز در وضعیت زرد، 

لرستان/ فوت  ۱۱بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در استان و رسیدن تعداد قربانیان به ۲ هزار و ۱۶۳ نفر، شناسایی یکهزار و ۲۴۲ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته، بستری یکهزار و ۳۸۰ بیمار مشکوک و مبتلا به کرونا، شهرستان‌های ازنا، دورود، چگنی، خرم‌آباد، پلدختر، سلسله، دلفان، کوهدشت، الیگودرز و بروجرد در وضعیت قرمز و رومشگان در وضعیت نارنجی شیوع کرونا

فارس/ آغاز واکسیناسیون کارکنان هتل‌ها و هتل‌ آپارتمان‌های استان، 

خراسان شمالی/ تعویق برخی امتحانات سوادآموزی در استان به علت شیوع کرونا، تمامی شهرستان های استان در وضعیت قرمز، نگرانی از روند صعودی ابتلا به کرونا در شیروان، 

گلستان/ کاهش ۲۸۴ نفره بیماران کرونایی بستری در مراکز درمانی استان طی یک هفته اخیر، هزار و ۶۰۱ نفر بستری در استان هم اکنون،  تزریق واکسن به ۶۱ درصد مردم مینودشت،

طی ۲۴ ساعت گذشته کرونا، جان ۶۶۵ نفر را گرفت و در این بازه زمانی با تزریق ۷۶۴ هزار و ۱۸۵ دُز واکسن کرونا در کشور، رکورد واکسیناسیون روزانه دوباره شکسته شد. 

ویروس کرونا طی مرداد ماه تلفات روزانه را چندین بار جابجا کرد و دوم مرداد ماه به رکورد ۷۰۹ نفر مرگ در روز رسید.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(سه شنبه) تا امروز چهارشنبه سوم شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳۹ هزار و ۹۸۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴ هزار و ۸۷۱ نفر از آنها بستری شدند.

۷ هزار و ۷۵۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

 

پرونده ۱۵ شهید سلامت در خراسان رضوی تایید شده است

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی گفت: تاکنون پرونده ۱۵ شهید مدافع سلامت در این استان تایید شده و بر این اساس این عزیزان در حکم شهید محسوب می‌شوند.

حجت الاسلام حسین معصومی روز چهارشنبه افزود: همچنین احراز شهادت ۳۴ نفر دیگر از اعضای کادر درمان توسط بنیاد شهید استان انجام و پرونده آنها به تهران ارسال شده است تا مورد بررسی نهایی قرار گیرد بنابراین ممکن است طی هفته های آینده شمار شهدای مدافع سلامت استان افزایش یاید.

وی ادامه داد: فعالیت‌های پزشکان در مبارزه با ویروس منحوس کرونا یادآور فداکاری و از خودگذشتگی رزمندگان دوران دفاع مقدس است و خانواده شهدای مدافع سلامت از خدمات منظور شده برای این قشر، از جمله دریافت حقوق بهره مند می‌شوند.

معصومی با بیان اینکه همه ما محتاج شفاعت شهدا هستیم، افزود: البته از نظر اسلام، هر کسی که برای خدا و در راه او قدم بردارد و جانش را از دست بدهد شهید است و سایر عزیزانی که پرونده‌هایشان تایید نشده است نیز ارزشمند و قابل احترام هستند و امیدواریم با رفع نواقص پرونده، این عزیزان نیز زیر پوشش خدمات بنیاد شهید قرار بگیرند.

وی شهدای مدافع سلامت از خراسان رضوی را که پرونده هایشان به تایید بنیاد شهید رسیده است شامل احمد خسروی خراشادی، محمد سالاری، محمد اسماعیلی، مسعود ناوی دوست، مهرداد حیدری، ننه صحافی مقدم، صدیقه سیدی، سمیه شیرین فریمانی، محمدرضا برادران روحانی، حسین هادوی ، طاهره افشاری، علی حاجی پور، علیرضا شجاعی، حسن ارباب و احمد یلی یزدان آباد سفلی عنوان کرد که به عنوان پزشک عمومی، پزشک متخصص، پرستار، ماما، بینایی سنج، بهیار، بهورز اتاق عمل و یا نیروی خدماتی خدمت می کرده و جان خود را در این راه فدا کرده اند.

۱۷ هزار و ۳۱۱ شهید، ۴۹ هزار و ۹۱۴ جانباز و سه هزار و ۳۹۲ آزاده در بنیاد شهید خراسان رضوی پرونده دارند.

۸ بیمار مبتلا به کرونا در منطقه کاشان جان باختند

مدیر روابط ‌عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: چهار مرد ۴۲، ۶۷(۲نفر) و ۶۸ ساله و چهار زن ۳۹، ۵۹، ۶۳ و ۷۹ ساله مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل جان باختند.

مریم امیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شمار آزمایش مثبت ویروس کرونا در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل با ثبت ۴۸۲ مورد جدید به ۳۸ هزار و ۹۱۸ نفر رسید.

وی افزود: اکنون ۷۶۶ بیمار مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۶۶۲ نفر در کاشان و ۱۰۴ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند.

وی شمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بخش مراقبت‌های ویژه مرکزهای درمانی منطقه کاشان را ۹۱ نفر اعلام کرد و افزود: ۸۳ نفر از بیماران در کاشان و هشت نفر در آران و بیدگل بستری هستند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان اظهار داشت: ۲۲۹ هزار و یک نفر از آغاز شیوع کرونا (اسفند ۱۳۹۸) تاکنون به مرکزهای بستری، تشخیص سرپایی و درمانی شهرستان‌های آران و بیدگل و کاشان مراجعه کردند و ۱۴ هزار و ۶۴۲ بیمار حاد تنفسی ترخیص شدند.

امیدی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته ۵۴ بیمار جدید حاد تنفسی با سن ۲۴ تا ۸۸ سال در مرکزهای درمانی کاشان و ۱۴ نفر با سن ۳۹ تا ۹۲ سال در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان بستری شدند.

وی مجموع بیماران بستری موقت در مرکزهای درمانی کاشان و آران و بیدگل را ۲۸۵ نفر اعلام و اضافه کرد: از این تعداد، ۸۲ بیمار کووید ۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشتته به طور موقت بستری شدند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به مراجعه ۵۰۰ نفر به کلینیک‌های حاد تنفسی این دانشگاه در ۲۴ ساعت گذشته گفت: چهار هزار و ۵۴ نفر نیز شمار پذیرش بستری موقت در مرکزهای ریفرال (زیر مجموعه) دانشگاه است.

وضعیت کرونایی کاشان و آران و بیدگل با تدوام تشدید بحران کرونا در این شهرستان‌ها قرمز و با توجه به تکمیل ظرفیت بیمارستان‌های شهید بهشتی و سیدالشهدا(ع) اضطراری شده است.

جمعیت نزدیک به ۵۰۰ هزار نفری شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل، زیرپوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

ویروس کرونا (COVID-۱۹) اواسط دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» کشور چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌ برده می‌شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در این کشور اعلام کرد؛ این ویروس در نهایت به همه کشورها از جمله ایران سرایت کرد و سازمان بهداشت جهانی را بر آن داشت تا وضعیت فوق‌العاده اعلام کند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری اجتماعی توصیه‌ شده است.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر در فاصله حدود ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان و شهرستان آران و بیدگل با بیش از ۱۰۳ هزار نفر جمعیت در حدود ۲۱۵ کیلومتری اصفهان قرار دارد.

رکورد بیماران بستری کرونا در استان کرمانشاه شکسته شد

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه گفت: تعداد بیماران بستری مربوط به کرونا در بیمارستان‌های استان به هزار و ۳۵۰ نفر رسید که این تعداد از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بی‌سابقه بوده است.

مهدی محمدی سه شنبه شب افزود: از این تعداد ۴۱ درصد در بیمارستان های شهرستان ها و مابقی در شهر کرمانشاه بستری هستند.

وی اظهار داشت: از این تعداد ۱۹۶ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری شده اند و ۳۴ بیمار اینتوبه (لوله گذاری نای) می باشند.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته ۱۱ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا در این استان فوت کردند، گفت: مجموع جان‌باختگان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۱۱۸ نفر رسیده است.

وی افزود: در ۲۴ ساعت گذشته ۳۹۸ نفر در مراکز درمانی استان کرمانشاه با علایم بیماری کرونا بستری و ۲۵۳ نفر هم پس از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.

محمدی اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۵۹۶ بیمار هم در مراکز درمانی استان کرمانشاه برای تزریق رمدسیویر بستری موقت شدند.

رییس کمیته اطلاع‌رسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم‌ پزشکی کرمانشاه افزود: در شبانه‌ روز گذشته ۶۹۱ نفر شامل ۱۶۷ بیمار مثبت بستری و ۵۲۴ بیمار مثبت سرپایی مبتلا به کرونا در سطح استان شناسایی شدند که نسبت به روز قبل ۱۲ نفر کمتر است.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، براساس رنگ‌بندی جدید وضعیت ۱۰ شهرستان استان را از ۱۶ مرداد قرمز، یک شهرستان نارنجی و سه شهرستان را زرد اعلام کرد.

یکهزار و ۳۹ بیمار کرونایی در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۸۷ بیمار کرونایی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان پذیرش شدند و شمار کل بستری‌ها به هزار و ۳۹ نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان شامگاه سه‌شنبه با اعلام این خبر به رسانه‌ها افزود: هم اکنون ۱۳۶ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ هرمزگان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند و حال ۴۰ نفر از آن‌ها وخیم است.

وی بیان داشت: در شبانه روز گذشته هم ۱۳ نفر دیگر به جمع جانباختگان کرونا در هرمزگان افزوده شد و شمار کل قربانیان به ۲ هزار و ۷۵ نفر رسید.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان  اظهارداشت  جانباختگان شامل ۱۰ مرد و سه زن در بازه سنی ۱۹ تا ۹۳ سال از شهرهای بندرعباس، میناب و حاجی آباد بودند.

به گفته نوروزیان، برای واکسیناسیون کرونا انجام تست لازم نیست و کسانی که علائم کرونا یا در منزل فرد مبتلا به کرونا دارند، ۲ هفته بعد واکسن تزریق کنند.

فوتی‌های موج پنجم کرونا در چهارمحال و بختیاری رکورد شکست

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری گفت: با فوت ۱۲ بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته، بیشترین آمار مرگ و میر ناشی از این ویروس در موج پنجم کرونا در استان به ثبت رسید.

مجید شیرانی شامگاه سه‌شنبه افزود: اگر چه افزایش موارد فوتی ناشی از کرونا در استان در موج پنجم با تاخیر شروع شد اما طی ۲ هفته اخیر تعداد این موارد در استان رشد قابل توجهی کرد و میزان فوتی‌ها ۲ رقمی شده است که طی شبانه‌روز اخیر این میزان به بالاترین حد خود رسید.

وی ادامه داد: موج پنجم کرونا در این استان طولانی شده است و این موج به هر میزان طولانی شود به همان اندازه نیز تعداد فوتی‌ها افزایش پیدا می‌کند به طوری که در حال حاضر ۶۷ بیمار کرونایی بدحال در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بستری است.

شیرانی در ادامه از مراجعه یک هزار و ۷۹۲ بیمار مشکوک به علائم بالینی کرونا به مراکز بهداشتی استان در شبانه‌روز گذشته خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۷۳ بیمار در مراکز درمانی استان بستری شدند که آزمایش ۸۱ مورد تاکنون مثبت قطعی اعلام شده است و ۵۲۷ بیمار نیز سرپایی تحت درمان قرار گرفتند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات درمانی و بهداشتی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه روند واکسیناسیون در استان در حال انجام است و جمعیت دریافت‌کننده واکسن در استان نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، خاطرنشان کرد: اگرچه طرح واکسیناسیون تا حدی از مرگ و میرهای ناشی از کرونا در استان کاسته است اما مهمترین اصل در شکستن موج پنجم رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

شیرانی افزود: همچنان در اوج موج پنجم کرونا قرار داریم و با وجود ثباتی که در تعداد بیماران سرپایی وجود دارد اما تعداد بستری‌ها همچنان در حال افزایش است و مدت ماندگاری در این وضعیت نامشخص است.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون (۲ شهریور) ۱۸۵ هزار و ۷۵۷ مورد تست مولکولی تشخیص کرونا در چهارمحال و بختیاری انجام شده است که بر اساس آن ۶۷ هزار و ۱۹۱ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده است.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و  آموزش پزشکی، تمامی ۱۰ شهرستان چهارمحال و بختیاری در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر) شیوع کرونا قرار دارد.

طرفیت تمامی تخت‌های بیمارستانی ویژه بیماران کرونایی چهارمحال و بختیاری که حدود ۷۰ درصد ظرفیت تخت‌های بیمارستانی استان را شامل می‌شود، تکمیل و بیمارستان صحرایی در شهرستان‌های شهرکرد و فارسان برای خدمات‌رسانی به بیماران برپا شده است.

کرونا در شاهرود ٢ قربانی دیگر گرفت

رییس بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود با بیان اینکه در ۲۴ ساعت گذشته ۲ نفر از بیماران کووید۱۹ فوت کردند، گفت: اکنون ۳۰ بیمار مبتلا به ویروس کرونا با حال بد در بخش‌های مراقبت ویژه این بیمارستان بستری هستند.

ناصر مقربیان شامگاه سه شنبه با بیان اینکه طی چند روز گذشته روند افزایشی ابتلا به ویروس کرونا در شهرستان های شاهرود و میامی استمرار داشته است، به رسانه ها افزود: در حال حاضر ۳۰۰ بیمار در بیمارستان امام حسین (ع) بستری هستند که از این تعداد ۸۵  بیمار غیرکرونایی و بقیه بیماران کووید۱۹ تحت درمان قرار دارند.

وی از بستری ۱۸۵بیمار کووید ۱۹ در بخش های اختصاص یافته به بیماران کرونایی خبر داد و اظهار داشت: ۹۴ بیمار در شبانه روز گذشته با علایم مشکوک به کرونا به اورژانس این بیمارستان مراجعه کردند که از این تعداد ۳۱ نفر بستری شدند.

مقربیان با بیان اینکه طی شبانه روز گذشته ۳۱ بیمار کرونایی بهبود یافته و مرخص شدند، ابراز داشت: با توجه به تکمیل تخت های بیمارستانی طی این بازه زمانی ۱۰ بیمار به بیمارستان بهار برای ادامه درمان اعزام شدند.

رییس بیمارستان امام حسین(ع) شاهرود ادامه داد: طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۰ بیمار کووید۱۹  "رمدسیور "سرپایی دریافت کردند، این درحالی است این بیماران در هفته های گذشته بستری می شدند.

وی با بیان اینکه در موج پنجم همه گیری افراد سنین زیر ۳۰ سال هم درگیر این بیماری می شوند، افزود: همه شهروندان در هر گروه سنی و حتی افرادی که واکسن تزریق کردند باید همچنان شیوه نامه های بهداشتی و موازین پیشگیری را رعایت کنند.

بیمارستان امام حسین (ع) شهرستان شاهرود به درمان مبتلایان ویروس کرونا اختصاص یافته است، هم اکنون شهرستان شاهرود در وضعیت قرمز و شهرستان میامی در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی ۲۴ ساعت گذشته ۷۰۹ نفر در کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند و  مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۰۳ هزار و ۳۵۷ نفر رسید.

همچنین از دیروز(دوشنبه) تا امروز سه شنبه دوم شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۴۰ هزار و ۶۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۵ هزار و ۴۸۷ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴ میلیون و ۷۵۶ هزار و ۳۹۴ نفر رسید.  

 

کاهش مراجعان سرپایی بیماری کرونا در ۳ روز اخیر 

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان شهر تهران گفت: در ۳ روز اخیر آمار مراجعان سرپایی روبه کاهش است که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.

دکتر علیرضا زالی افزود: در هفته گذشته استفاده کنندگان از  مجموعه بخش های مراقبتی سرپایی به عدد هشت هزار نفر رسیده بود که دیروز این  عدد به ۶ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود در روزهای آینده هم شاهد تقلیل آمار سایر شاخص ها در حوزه بیماری کرونا باشیم .

زالی افزود: در حال حاضر تعداد بیماران بستری در تهران ۹ هزار و ۷۱۰ بیمار است که از این تعداد ۲ هزار  و ۵۲۵ بیمار در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.

وی ادامه داد: در ۲۴ ساعت گذشته تعداد بیماران بستری جدید در تهران ۲ هزار و ۹۰ بیمار بود که از این تعداد ۲۴۳ نفر آنان در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها بستری شدند.

وی به مردم توصیه کرد همچنان توصیه های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی و حضور نیافتن در تجمعات را به شدت رعایت کنند.

زالی بیان داشت: هرچند روند تزریق واکسن کرونا در تهران افزایش یافته اما این موضوع نباید سبب ساده انگاری مردم شود و آنان توصیه های بهداشتی را رعایت نکنند.

وی ادامه داد: سویه دلتا با شدت بیشتری به دیگران انتقال می یابد و به همین دلیل باید توصیه های بهداشتی را همچنان به دقت رعایت کنیم.

 

آزمایش کرونای ۵۱۳ نفر در یزد مثبت اعلام شد

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: ۲۴ ساعت گذشته از یک هزار و ۴۴۹ نمونه گرفته شده از مبتلایان مشکوک به کرونا در مراجعه به مراکز درمانی، بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی سازمان جهانی بهداشت، ۵۱۳ مبتلای جدید به این ویروس در استان شناسایی شدند.

ابراهیم سلمانی افزود: از این تعداد ۹۰ نفر در بیمارستان‌ های استان بستری شدند و ۴۲۳ نفر هم در منزل قرنطینه خانگی خود را طی می‌کنند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون ۶۸۵ نفر به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد ۱۲۵ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه ( I.c.u)  خدمات دریافت می‌کنند و چهار نفر هم بر اثر ابتلا به این بیماری در شبانه روز گذشته فوت کردند.

این مسوول تصریح کرد: از این تعداد یک بیمار در میبد و سه نفر دیگر در شهرستان یزد به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.

یزد با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۱۱ شهرستان‌ دارد و وضعیت به جز اشکذر بقیه  شهرستان‌ها از لحاظ شیوع کرونا قرمز است.

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم  بیماری کووید ۱۹ است  و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، هندوستان  و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدی را در جهان به وجود آورده است.

 

شناسایی ۳۶۰ مبتلای جدید کرونا در ایلام

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به شناسایی ۳۶۰ مبتلای جدید کرونا در استان گفت: ۱۲۷ بیمار جدید کرونایی در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های موجود در استان به ۴۲۷ نفر افزایش یافت.

دکتر محمد کریمیان روز چهارشنبه اظهار داشت: چرداول با ۳۹ نفر، ایلام با ۲۴ نفر و مهران با ۲۴ نفر بیتشرین تعداد بستری های جدید را به خود اختصاص دادند.

وی افزود: همچنین از بستری های جدید ۱۶ نفر مربوط به دهلران، ۱۱ نفر ایوان، چهار نفر دره شهر، هشت نفر آبدانان و یک نفر نیز مربوط به سیروان است.

دکتر کریمیان با سیاه خواندن ایلام در شبانه روز گذشته گفت: در ۲۴ ساعت گذشته ۱۱ نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع فوتی های استان تا این لحظه به ۹۳۰ نفر افزایش یافت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: همچنین در شبانه روز گذشته ۳۶۰ ابتلای جدید کرونا شناسایی شده و مجموع مبتلایان استان به ۵۲ هزار و ۴۱۸ نفر افزایش یافت و مجموع بهبودیافتگان نیز ۴۹ هزار و ۴۸۳ نفر است.

دکتر کریمیان ادامه داد: شهرستان های ایلام، آبدانان، دهلران، دره شهر، مهران، بدره، چرداول، ایوان و چوار در وضعیت قرمز و سیروان، هلیلان و ملکشاهی نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.