حسن چراغی روز یکشنبه در دوره بازآموزی ماموران تلقیح مصنوعی در ارومیه افزود: تلقیح مصنوعی تنها راه دستیابی حداکثر به بازده ژنتیکی و حداقل سازی بیماری های تولید مثلی است.
وی اضافه کرد: تلقیح مصنوعی جایگزین اقتصادی و مقرون به صرفه ای برای تلقیح طبیعی است بدون اینکه خطرات و آسیب های نگهداری گاو نر را به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: یکی از روش های اصلاح نژاد در حیوانات، استفاده از دام های برتر با تولید بالاست و برای دستیابی به این هدف، تلقیح مصنوعی بهترین و آسان ترین روش است.
وی ادامه داد: بهره وری ژنتیکی، کنترل بیماری ها، صرفه جویی در هزینه ها، ایمنی، قابلیت انعطاف در انتخاب اسپرم، حمل ونقل آسان و مدیریت باروری از مزایای تلقیح مصنوعی است.
مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این دوره گفت: سالانه بیش از 74 هزار تلقیح مصنوعی دام در استان انجام می شود که هدف آن اصلاح نژاد و بهبود تولیدات دامی است.
داود قربان نژاد با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این دوره بازآموزی مهارت مأموران تلقیح مصنوعی، بیان مسائل و مشکلات، استفاده از روش‎های نوین و کسب مهارت‎های لازم است، افزود: با استفاده از تلقیح مصنوعی، سریع تر می توان صفات مطلوب دام را انتقال داده و گله را اصلاح کرد.
وی ادامه داد: در آذربایجان غربی 120 مامور تلقیح مصنوعی مشغول فعالیت هستند.
قربان نزاد افزود: عملکرد مطلوب این افراد منجر به افزایش کمی و کیفی تولیدات دامی منطقه شده و به منظور ارزیابی مهارت ماموران تلقیح مصنوعی و تمدید گواهی فعالیت آن‎ها در پایان این دوره آزمون کتبی از ماموران تلقیح مصنوعی حاضر در این دوره برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح نژاد دام، ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با راه اندازی سامانه جامع تلقیح مصنوعی، برنامه ریزی مطلوبی در زمینه ارتقای سطح تلقیح و پروژه های اصلاح نژادی در استان انجام شود.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای 9 میلیون واحد دامی است که این تعداد دام علاوه بر ایفای نقش در اشتغالزایی به خودکفایی استان در زمینه تولید گوشت، شیر، انواع لبنیات و فراورده دامی کمک می کند.
7125/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.