به گزارش ایرنا سد معبر در پیاده روها در برخی از موارد عابران را به مسیر رفت و آمد خودروها هدایت کرده و مشکلات ترافیکی و گاه و بیگاه حوادث رانندگی را تشدید می کند اما به عقیده کارشناسان براشتن این سد از طریق برخوردهای قهری ممکن نیست و این مهم نیازمند مشارکت همگانی و از جمله دستگاه های اجرایی است.
سد معبر در آذربایجان غربی را نباید تنها در بساط دستفروشان و تصرف پیاده روها توسط مغازه داران خلاصه کرد؛ تیرهای برق، کانکس های شهرداری، کافو مخابرات و ... نیز بخش قابل توجهی از سد معبر در ارومیه به شمار می رود.
به گفته یک عابر پیاده در خیابان عطایی ارومیه، سد معبر در مرحله اول منظر و بافت شهری را زشت جلوه می دهد و جذابیت های بازار تاریخی ارومیه را از بین می برد و پس از آن مانعی برای تردد به شمار می رود.
یکی دیگر از عابران پیاده در حال عبور از پیاده رو نیز افزود: نبود اشتغال مناسب موجب گسترش بساط دستفروشان شده اما همه سدمعبر را نمی توان در دستفروشی خلاصه کرد.
وی افزود: برخی مغازه دارها نیز باید دقت کنند که از حریم خود به محل رفت و آمد عابر پیاده تجاوز نکنند و اگر فروشنده ای این کار را کرد با برخورد قاطع ماموران سد معبر روبرو شود.
این بار سراغ یک مغازه دار رفتیم و علت اینکه از حریم مغازه به بیرون تجاوز می کنند را پرسیدم که در جواب گفت: گسترش دستفروشی در پیاده روها ما را نیز به استفاده از این محل برای عرضه کالا واداشته است.
یک بانو ارومیه نیز گفت: من وقتی با کالسکه برای خرید به خیابان می روم، مجبورم بخشی از مسیر را در خیابان طی کنم و این موضوع موجب استرس و ترس از برخورد با وسایل نقلیه رانندگی می شود؛ مسئولان باید با این پدیده مقابله کنند تا حریمی برای رفت و آمد راحت زنان بچه دار مهیا شود.
یکی مغازه دار دیگر گفت: هیچ مغازه داری حق ندارد بیش از نیم متر به جلو مغازه تجاوز کند؛ برخی فروشندگان بی توجه در برخی مواقع با برخورد شدید ماموران روبرو می شوند اما پس از مدتی دوباره کار خود را تکرار می کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری ارومیه نیز در رابطه با آثار مطلوب و نامطلوب دستفروشی، گفت: پدیده دست فروشی از یک سو مانع بیکاری جوانان و بروز هنجارهای اجتماعی می شود و از سوی دیگر خرید ارزان قیمت را به برخی از قشرهای آسیب پذیر و ضعیف جامعه به ارمغان می آورد.
وی اظهار کرد: ایجاد مشکل برای عابران پیاده و شبکه ترافیکی شهر، توزیع کالای بی کیفیت و ایجاد چشم اندازی زشت از شهر از جمله آثار نامطلوب دستفروشی است.
مهرداد سلامتی ادامه داد: برای برخورد با دست فروشان و کسانی که به نوعی سد معبر کرده اند، در مرحله اول یک اخطار شفاهی و سپس سه اخطار کتبی و در نهایت عمل جمع آوری را اجرا می کنیم.
وی افزود: پیش از این طرح 'بازار روز' برای مقابله با دستفروشی در داخل شهر ارومیه مطرح شد تا بازارهای روزانه و هفتگی در نقاط مختلف شهر برپا شود اما دست فروشان استقبال چندانی از این طرح نکردند.
معاون خدمات شهری شهرداری ارومیه با بیان اینکه جلوگیری از سد معبر یکی از وظایف شهرداری ارومیه است، اظهار کرد: بر اساس نوع صنف نیز اداره مربوطه موظف است تا به این موضوع رسیدگی کند.
وی با بیان اینکه مقابله با سد معبر نیازمند عزم جدی مردم و سپس شهرداری است، ادامه داد: رعایت حقوق شهروندی یکی از موضوعات جدی است که باید مورد توجه عموم مردم و بخصوص فروشندگان قرار گیرد و به این امر توجه کنند که خودشان نیز از ساکنان همین شهر هستند.
سلامتی افزود: بیش از 2 هزار و 500 نفر در زمینه خدمات شهری فعالیت دارند و به صورت 24 ساعته در سطح شهر در حال گشت ‌زنی و خدمات رسانی هستند.
به گزارش ایرنا، سامانه ارتباطی 137 و پیامکی 1000441137 برای دریافت انتقادها و مشکلات شهروندان ارومیه ای فعال است و ماموران شهرداری در صورت دریافت شکایت در اسرع وقت رسیدگی می کنند.
به گزارش ایرنا بساط دستفروشی در ارومیه روز و شب نمی شناسد و فضای زیر پل های روگذر داخل شهر به محلی برای پهن بساط دستفروشان در شباهنگام تبدیل شده است.
8135/ 3072
** گزارش از: شهین بیدادرس ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.