لقمان خسروپور روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با تأکید بر لزوم پیشگیری از هرگونه ساخت‌وساز غیرمجاز در مناطق شهری و روستایی اظهار داشت: مسوولان دست‌اندرکار باید قبل از احداث بنا، نسبت به توقف عملیات ساخت و ساز اقدام کنند.

وی افزود: ساخت‌وساز غیرمجاز که امروزه به روستاها نیز کشیده شده است پدیده‌ای است که علاوه بر مشکلات ساختاری اجتماعی، در زمینه خدمت رسانی به مردم نیز مشکلات عدیده‌ای به وجود می‌آورد از اینرو باید با آن مقابله کرد.

وی با بیان اینکه اقتصاد شهرستان بر پایه کشاورزی استوار شده و هر ساخت‌وسازی که در اراضی کشاورزی انجام گیرد در اصل، اقتصاد این شهرستان را با چالش مواجه می‌کند، افزود: شهرداری و شورای اسلامی شهر نسبت به در اختیار گذاشتن اکیپ مستقل پلیس ساختمان جهت نظارت بر ساخت و سازهای روستاهای حریم شهر با هماهنگی بخشداری‌ها و دهیاران اقدام و دادستان عمومی و انقلاب بوکان و فرماندهی نیروی انتظامی همکاری‌های لازم را در این خصوص انجام دهند.

سرپرست فرمانداری بوکان ادامه داد: از این پس مسوولیت هرگونه ساخت‌وساز در مناطق روستائی به‌طور مستقیم برعهده دهیاران خواهد بود و امنیت نیروهای مستقر در محل تخریب ساختمان‌های غیرمجاز محدوده روستاها نیز بر عهده نیروی انتظامی است.

«خسروپور»، با اشاره به اینکه مالکان بیل مکانیکی‌ها و جرثقیل‌های سطح شهرستان نباید در ساخت و سازهای غیرمجاز در سطح شهر و روستاهای مشارکت داشته باشند، اظهار دشت: در صورتی که گزارش‌هایی در این زمینه واصل شود سوخت تخصیصی این دستگاه‌ها قطع خواهد شد.

وی گفت: اتاق اصناف و اداره صنعت، معدن و تجارت، نسبت به توجیه بنگاه‌داران املاک سطح شهرستان در راستای جلوگیری از خرید و فروش زمین‌های خارج از محدوده و همچنین تنظیم اسناد قولنامه‌ای به صورت اسناد رسمی از طریق تاییدیه کارشناسان رسمی دادگستری باید اقدام و با متخلفان از مقررات قانونی برخورد صورت گیرد.

وی اضافه کرد: جهت جلوگیری از فعالیت کمپرسی‌ها و سایر خودروها برای حمل مواد ساختمانی از جمله شن، ماسه و آجر جهت امور ساخت و سازهای غیرمجاز، در صورت مشاهده تخلف، از طریق شهرداری بوکان، جهاد کشاورزی و ادارات متولی، مکاتبات لازم با دادستانی  جهت توقیف این ماشین‌آلات و ابطال کارت‌های سوخت آنها اقدام لازم به عمل آید.

سرپرست فرمانداری بوکان ادامه داد: جهاد کشاورزی به صورت جدی با تفکیک زمین‌های کشاورزی و تغییر کاربری این زمین‌ها در روستاها برخورد و اکیپ‌های گشت خود را در سطح شهرستان افزایش دهد.

به گزارش ایرنا، شهر بوکان بعد از کرج دومین شهر مهاجرپذیر کشور محسوب می‌شود؛ این شهرستان در دهه‌های اخیر رشد بی‌رویه جمعیت را تجربه کرده و به بزرگترین کانون مهاجرت در منطقه تبدیل شده است.

وضعیت مهاجرپذیری و ضریب شهرنشینی بوکان بیشتر از متوسط استانی و کشوری بوده و افزایش سکونت‌گاه‌های غیررسمی موجب شده است که شهر بوکان در طول سال‌های گذشته توسعه پیدا نکند.

شهر بوکان در سطح کشور بعد از اسلامشهر تهران، از رشد بیش از ۱۲ درصدی جمعیت برخوردار بوده و این موضوع موجب شده است به رتبه دوم جمعیت شهری از نظر رشد جمعیت در کشور تبدیل شود.

از مجموع مساحت یک هزار و ۷۶۵ هکتاری شهر بوکان ۳۲۱ هکتار یعنی بیش از ۱۸ درصد از کل مساحت به صورت طولی توسعه یافته و در قالب هفت محله به عنوان سکونتگاه های غیررسمی شکل گرفته است.

۴۸ درصد جمعیت شهر بوکان در سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.