شهردار ارومیه گفت: طرح بوم گردی شهری با هدف جذب گردشگر و توسعه صنعت گردشگری در قلب بافت تاریخی شهر اجرا می شود.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی محمد حضرت پور در جمع خبرنگاران افزود: هر شهروندی که منازل قدیمی و تاریخی در این محدوده دارد می تواند با هدف رونق گردشگری جهت ایجاد اقامتگاه های بوم گردی و چایخانه سنتی با همکاری میراث فرهنگی از تسهیلات شهرداری چون پروانه ساخت رایگان بهرمند شود.
وی تاکید کرد: امسال به بافت فرسوده و تاریخی شهر ارومیه نگاه ویژه می شود.
حضرت پور بیان کرد: کف سازی بازار تاریخی و ساماندهی آبهای سطحی در آن، آسفالت بافت فرسوده شهری، جداره سازی خیابان امام خمینی (ره) و تعریض خیابان امام (ره) به عرض دو متر از هر طرف جهت ایجاد رفاه شهری از جمله اقدامات در بافت فرسوده در سال ۹۸ است.
به گزارش ایسنا؛ ارومیه دهمین شهر پرجمعیت ایران و دومین شهر پرجمعیت منطقهٔ شمالغرب ایران بهشمار میآید و با ۱۳۳۲ متر ارتفاع در غرب دریاچه ارومیه، در دامنه کوه سیر و در میان دشت ارومیه قرار گرفته است.
بافت شهر ارومیه از نظر قدمت به سه قسمت تقسیم میشود. هسته اولیه شهر که قدیمیترین قسمت شهر است، در محدوده بازار قدیمی شهر قرار دارد و با آنکه شهر قدمتی چند هزار ساله دارد ولی از قدمت قدیمیترین محلات آن بیش از یک صد سال نمیگذرد. همزمان با مرکز استان شدن ارومیه، خیابانهای باکری، خیام، عسکرآباد و … از دل این منطقه عبور کرده، محل استقرار مراکز اداری شد.
بافت میانی شهر نتیجه عدم کشش جمعیتی بافت مرکزی و ایجاد خیابانها و کوچهها به دور هسته مرکزی شهر است. این قسمت از شهر بیشتر حاصل ساخت و سازهای دهه ۳۰ تا ۵۰ خورشیدی است. معماری این قسمت از شهر مشابه هسته مرکزی ولی با مصالح مدرن است. نشانههای خیابانبندی و کوچههای پهنتر از قسمت میانی از ویژگیهای بافت میانی است.
بافت سوم شهر نیز که به دور بافت سوم ایجاد شده عمدتاً در سالهای پس از انقلاب و بیشتر در نتیجه مهاجرت به شهر ارومیه است. این بافت در نتیجه تبدیل اراضی کشاورزی در شمالغرب و جنوب شهر به مناطق مسکونی ایجاد شده است.
انتهای پیام