سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی گفت: مناظرات دانشجویی توسعه فضای آزاد اندیشی در دانشگاهها را محقق می کند.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی دکتر رستم زاده در آیین اختتامیه هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان استان با اشاره به اینکه ساز و کار تولید اندیشه نیازمند گفتمان علمی و ناصحانه و محتوا مدار است گفت: تفکری نقادانه و اثرگذار است که خلاقانه شکل بگیرد و جوهری محتوایی داشته باشد.
وی با اشاره به برکات نقد و مناظره در تعالی و پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: این مسابقات در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر گسترش فرهنگ فضای آزاد اندیشی در دانشگاه ها طراحی گردیده است.
رستم زاده گفت: فرهنگ اخلاق نقد و مناظره باید در بین تمامی آحاد جامعه نهادینه شود چرا که خروجی نقد و مناظره در صورتی به تعالی میانجامد که به شکل طبیبانه خلق و جاری شود.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان گفت:هم افزایی اندیشه ها نیز ممارستی برای گسترش فرهنگ کار تیمی و جمعی است که در مناظرات مورد تجربه دانشجویان قرار می گیرد.
دکتر رستم زاده با اشاره به اهمیت داشتن دانش برنامه ریزی و راهبرد در برابر موضوعات چالش ها و موفقیت ها خاطرنشان کرد: در این مناظرات دانشجویان با یک پلان و مدل مدیریتی علمی از طرح مسئله تا نتیجه گیری در مدت اختصاصی چندین دقیقه ای فرصتی که در برابر نظر مخالف دارند باید برنامه ریزی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در جامعه چالش عدم فرهنگ اعتقاد به ارزشمند بودن زمان وجود دارد خاطرنشان کرد: تمرین معرفت واقعی و در عین حال بهرهبرداری از ثانیه به ثانیه زندگی و ارزشمند بودن آن یکی از موضوعات مهم و چالش های فرهنگی جامعه است که از برکات مناسب مسابقات مناظره می باشد.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به مفهوم نقد و مناظره گفت: مناظره یعنی نظر انداختن به اندیشه مقابل و مخالف و این نظر باید در سیرت فهوایی اندیشه رسوخ پیدا کند و تامل در صورت موضوعات یکی از آفتهای مناظره بوده که آن را به دور تسلسل و عدم نتیجه بخشی میکشاند.
وی با اشاره به تعداد تیمهای شرکت کننده در این دوره از مناظرات اظهار کرد:16 تیم 4 نفره دانشجویی از دانشگاههای مختلف استان در این دوره از مناظرات شرکت داشتند.
دکتر رستم زاده ادامه داد: 75 درصد شرکت کنندگان را دانشجویان پسر و 35 درصد نیز دانشحویان دختر تشکیل می دادند که از این تعداد 45 درصد در رشته های علوم انشانی، 23 درصد فنی و مهندسی، 4 درصد پزشکی، 23 درصد علوم پایه بودند و 10 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و 82 درصد در مقطع کارشناسی و 8 درصد نیز در مقطه کاردانی مشغول به تحصیل بودند.
انتهای پیام