مجتبی منصوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد 34هزار و 923 راس گاو بوده و 27هزار و 500 راس گوسفند است.
وی اضافه کرد: این طرح به منظور پیشگیری از تلفات و کاهش خسارت ها و ضایعات دامی ناشی از ابتلا به بیماری بروسلوز و با استفاده از توان بخش خصوصی و دولتی اجرا شده است.
وی افزود: نظارت فیزیکی مستمر و دقیق بر فعالیت گروه های مایه کوبی دولتی و غیردولتی، حفظ سیستم زنجیره سرد و رعایت نکات بهداشتی در انجام واکسیناسیون از جمله اقدامات این اداره کل برای نتیجه بخشی هرچه بیشتر در این طرح است.
وی اضافه کرد: عامل بیماری بروسلوز /تب مالت/ که بیماری مشترک بین انسان و دام به شمار می رود، باکتری بوده که در طبقه بندی علمی به عنوان اجرام داخل سلولی اختیاری محسوب می شود و همین ویژگی باعث ثبت دوره های متفاوت کمون و نیز بروز علایم متعدد و در برخی موارد ناهمگون در مبتلایان به این بیماری می شود.
رییس شبکه دامپزشکی خوی ادامه داد: در کنار واکسیناسیون، آموزش روستاییان و دامداران و نیز مصرف کنندگان فرآورده های لبنی به عنوان ارزان ترین و مهمترین راه کنترل این بیماری در دستور کار این شبکه بوده است.
«منصوری» از دامداران و روستاییان خواست که در صورت مشاهده موارد مشکوک، محل آلوده را اعلام کنند تا شبکه دامپزشکی خوی به سرعت با اعزام اکیپ و نمونه برداری، پس از تایید آلودگی مثبت، با هماهنگی دستگاه های مرتبط اقدامات لازم را انجام دهد.
به گزارش ایرنا بیماری بروسلوز بیماری مهم مشترک و قابل انتقال بین انسان و دام می باشد که از 2 جنبه اقتصادی و بهداشت عمومی هزینه های فراوانی برای کشور و دامداران وارد می کند.
بیماری‌ تب‌ مالت‌ یا بروسلوز که‌ در حیوانات ‌به‌ نام‌ سقط جنین‌ واگیر مرسوم‌ است‌، یکی‌ از بیماری های‌ عفونی‌ قابل‌ انتقال‌ بین‌ انسان‌ و حیوان‌ می‌باشد.
8135/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.