میرصمد سیدموسوی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اراضی مربوط به طرح زراعت چوب در آذربایجان غربی، ظرفیت تولید نزدیک به 500 هزار مترمکعب چوب را دارد.
وی بیان کرد: بیشترین زراعت چوب در آذربایجان غربی مربوط به درخت صنوبر است که در دهه 80 کاشته شده و اکنون به مرحله بهره‌وری رسیده‌است.
وی اضافه کرد: صنوبر کاشته شده در استان به دلیل وجود آب و خاک و اقلیم مناسب مرغوبیت بالایی دارد و آذربایجان غربی قطب برتر درخت صنوبر کشور است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی ادامه داد: صنوبر به دلیل داشتن تنه صاف یکی از چوب های پر طرفدار در صنعت است و بریدن درختان صنوبر برای مصارف صنعتی منافاتی با قانون ندارد و با وجود انتشار اخباری در خصوص قاچاق این نوع چوب در استان، این امر قاچاق به شمار نمی رود و رسانه های انتشاردهنده این اخبار باید توجه بیشتری به این امر داشته باشند.
سیدموسوی با اشاره به اینکه درختان جنگلی سردشت و پیرانشهر اغلب بلوط بوده و کاربرد صنعتی ندارد، گفت:درختان جنگلی در آذربایجان غربی تنها در شهرستان‌های پیرانشهر و سردشت وجود دارند و ارومیه و مهاباد فاقد درختان جنگلی و دارای مراتع مشجر هستند.
وی افزود: 90 درصد درختانی که در ماه‌های گذشته از استان حمل شده و عکس های آن در فضای مجازی انتشار یافته است، بیشتر درختان زراعی بوده که با هدف تامین زغال و فروش برای مصارف صنعتی بریده شده اند.
وی بیان کرد: قانونی مبنی بر ممنوعیت زراعت، قطع و حمل چوب وجود ندارد و در ماده 48 قانون حفاظت منابع طبیعی حمل چوب، هیزم و زغال جنگلی ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
وی اظهار داشت: کشاورزان علاقمند به زراعت چوب صنوبر در حاشیه مزارع خود هستند زیرا علاوه بر درآمدهای فرعی، می توانند به عنوان بادشکن در حاشیه مزارع به کار گرفته شوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: درخت صنوبر در بیش از 200 نهالستان استان تولید می شود که حدود نیمی از مجموع نهال های تولیدی استان را شامل می شوند.
به گزارش ایرنا، صنوبرها از نظر رده بندی گیاهی، متعلق به جنس صنوبر و خانواده بیدیان می باشند، چوب صنوبرها در صنایع کبریت سازی، نئوپان، فیبر، جعبه سازی و غیره استفاده می شود.
این درختان سریع الرشد، 15 - 10 برابر درختان جنگلی چوب تولید می کنند و از نظر گونه متنوع هستند.
صنوبرها در منطقه‌های آب و هوایی مختلف قابل کشت می باشند و از خود سازگاری نشان داده اند.
صنوبر از درختان سریع الرشدی است که در مقایسه با سایر درختان جنگلی از رشد سریعتر و در نتیجه از دوره بهره برداری کوتاهتری برخوردار است و این درختان به عنوان منبع تامین چوب در خارج از جنگل مورد توجه قرار دارد.
صنوبر گونه ای پهن برگ و نور پسند و خزان کننده است، گل ها معمولا قبل از برگ در اوایل بهار ظاهر می شود.
گونه های صنوبر دو پایه هستند یعنی گل های نر و ماده آنها هر یک بر روی در ختان جدا قرار دارند بذر در داخل کپسول بوده که هر کپسول نیز غالبا دارای 2 تا 4 دریچه است در انتهای هر بذر کرک های سفید رنگ ابریشم مانندی قرار دارد که به پخش و انتشار آن کمک زیادی می کند
پوست تنه درختان جوان اکثرا سفید و یا سبز رنگ بوده و با افزایش سن شیارها ی عمیق و نیمه عمیق در آن ظاهر شده و رنگ آن نیز تیره می شود.
8137/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.