به گزارش ایرنا این منطقه با برخورداری از گمرک بازرگان به عنوان دروازه ایران به سمت اروپا در آستانه تبدیل شدن به بندر خشک قرار دارد و تامین نیازهای دامی کشور گام نخست از توسعه روابط تجاری آن با بندر ترابزون در سواحل دریای سیاه به شمار می رود.
علاوه بر آن هیاتی از منطقه آزاد ماکو طی ماه های اخیر برای توسعه روابط اقتصادی با بندر مرسین با مسوولان این شهر ساحلی مدیترانه به توافق رسیده بودند تا مثلث ماکو- ترابوزان – مرسین با اتصال کشورهای شرقی جهان به دریاهای مدیترانه و سیاه به شاهراه تجارت جهانی تبدیل شود.
بخشی از دام زنده و گوشت مورد نیاز کشور در حالی بر اساس توافق های اولیه بین مدیرعامل منطقه آزاد ماکو و مدیرکل نظارت و کنترل دامپزشکی ترابزون ترکیه از بندر ترابزون وارد می شود که زیرساخت های مورد نیاز آن از جمله امکانات سردخانه و قرنطینه نیز در این منطقه رو به توسعه است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو طی روزهای اخیر در ترابزون به نیاز ایران برای واردات دام زنده با هدف تنظیم بازار تا پایان سال اشاره کرد و اظهار داشت: رویکرد دولت ایران برای استفاده از ظرفیت های منطقه آزاد ماکو در واردات دام از طریق ترکیه بسیار مثبت و توسعه محور است و این امر منافع اقتصادی برای ایران و ترکیه خواهد داشت.
غلامرضا سلیمانی از اخذ مجوز ترخیص گوشت و فرآورده های دامی در منطقه آزاد ماکو خبر داد و افزود:‌ مبادلات دامی و گوشتی با ترابزون با تمهیداتی که در نظر گرفته شده، به زودی تسهیل می شود.
مدیرکل کنترل و نظارت و ارزیابی دامپزشکی مرزی ترابزون نیز در این دیدار بیان کرد که ترابزون به دلیل قرار داشتن در موقعیت خاص و دسترسی به آب های آزاد می تواند با توسعه روابط تجاری با ایران، تامین کننده منافع هر 2 کشور باشد.
سلیم ترزی /selim terzi/ افزود: منطقه آزاد ترابزون آمادگی کامل برای مبادلات گوشت و دام زنده با منطقه آزاد ماکو را دارد.
به گزارش ایرنا در این سفر مقدمات برقراری پروازهای ماکو – ترابزون و ایجاد بندر خشک با هدف توسعه تجارت با شرق ترکیه مورد توافق مسوولان منطقه آزاد ماکو و ترابزون قرار گرفت و مدیرعامل منطقه آزاد ماکو در این خصوص گفت: مسیر ترابزون – ماکو می تواند به عنوان بندر خشک برای مراودات اقتصادی مطرح شود که برای این امر، تکمیل و عملیاتی کردن پروازهای ماکو به ترابزون نیاز است.
سلیمانی نقش منطقه آزاد ماکو را در تحقق تجارت 30 میلیارد دلاری ایران و ترکیه حائز اهمیت خواند و افزود: ایران و ترکیه از سده های گذشته از طریق جاده ابریشم روابط تجاری مستمری با هم داشتند و با استقرار منطقه آزاد فرصتی پیش آمده است تا هم ترکیه از ظرفیت این منطقه بهره ببرد و هم توسعه اقتصادی ایران را در بر داشته باشد.
وی از ماکو- ترابوزان – مرسین به‌ عنوان سه کریدور پخش و ترانزیت برای جهان یاد کرد و افزود: یکی از طرح‌هایی که سازمان منطقه آزاد ماکو دنبال می‌کند، ایجاد شهرک مشترک سرمایه‌گذاری با ترکیه است و زیرساخت‌ها برای احداث این شهرک آماده است.
مدیرعامل منطقه آزاد ماکو بیان کرد: سالانه 20 میلیارد دلار مایحتاج اولیه مثل گندم، جو، نهاده‌های دامی وارد کشور می‌شود و در این شرایط مرسین می‌تواند بهترین محل برای تامین آن باشد؛ همچنین حجم صادرات محصولات پتروشیمی و صنایع نفتی ایران در سال 15 میلیارد دلار در سال است که بندر ترابزون می‌تواند پایگاهی امن برای صادرات محصولات ایران باشد.
استاندار ترابزون نیز در دیدار با هیات اقتصادی ایران انجام اقدامات لازم در سریع ترین زمان ممکن برای توسعه روابط با منطقه آزاد ماکو را مورد تاکید قرار داد.
اسماعیل اوستااوغلو ( İsmail Ustaoğlu) معتقد است که منطقه آزاد ماکو به دلیل قرار گرفتن در مرز ترکیه نقش مهم و بی بدیل در توسعه روابط تجاری و اقتصادی ترکیه و ایران دارد.
وی با قدردانی از حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو و هیات همراه در ترکیه ادامه داد: ایران برای ترکیه اهمیت بسیاری دارد و این 2 کشور دارای زمینه‌های مشترک فرهنگی زیادی است.
به گزارش ایرنا، ترابزون یکی از استان های شرقی کشور ترکیه است که در ساحل دریای سیاه و در مسیر تاریخی ابریشم /میان استانبول و تبریز/ قرار دارد؛ فاصله این استان با مرز ترکیه حدود 600 کیلومتر است.
2093 /3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.