به گزارش ایرنا مسوولان امر از دولتی ها گرفته تا نمایندگان مجلس برای کمک به وصول معوقات بانکی که حجم آنها نسبت به کل تسهیلات در کشور 11 درصد و میانگین جهانی آن بین 2 تا پنج درصد است، وارد گود شده اند تا از این طریق به تامین بخشی از سرمایه در گردش تولیدکنندگان کمک کنند اما جای مشارکت های بخش خصوصی در این خصوص خالی است.
بسیاری از مردم منابع مالی خود را با توهم صیانت از آن و از طریق به اصطلاح سرمایه گذاری در ساختمان یا سپرده گذاری در بانک ها راکد نگاه داشته اند و نقش خود در چرخه اقتصادی را به درستی ایفا نمی کنند؛ غافل از اینکه ارزش این سرمایه ها روز به روز کاهش می یابد و در صورت تزریق به بخش تولید بسیاری از چالش های اقتصادی و حتی اجتماعی کشور رفع خواهد شد.
امروزه جلب مشارکت های مردمی برای رفع بسیاری از مشکلات عمومی از دغدغه های مسوولان به شمار می رود و به نظر می رسد تقویت روحیه مشارکت سرمایه داران در تامین سرمایه در گردش بخش تولید در کنار تلاش های مسوولان، راهکاری برای تحقق اقتصاد درون گرا و برون زای مورد نظر رهبری باشد.
برخی از سرمایه داران تحت تاثیر تبلیغات منفی، سرمایه گذاری در شرایط فعلی را محکوم به شکست تصور می کنند اما در این همین برهه زمانی بسیاری از واحدها در گوشه و کنار کشور از جمله ارومیه تولید صادرات محور و ارزش افزوده بالایی دارد.
نادر قاضی پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز نبود سرمایه در گردش را مشکل اصلی بسیاری از واحدهای تولیدی می داند و معتقد است که جلوگیری از واردات و تامین سرمایه در گردش چه از طریق بانک ها و چه از طریق مشارکت های بخش خصوصی، موجب ایجاد اشتغال و کاهش دغدغه های مالی مردم خواهد شد.
عضو‌ کمیسیون اقتصادی مجلس نیز بانک ها را به پرداخت تسهیلات بیشتر محکوم می داند و معتقد است که موسسه های مالی و بانک های عامل در صورت تامین سرمایه در گردش می توانند معوقات خود را راحت تر پس بگیرند و علاوه بر آن در اشتغالزایی برای جوانان نقش آفرین باشند.
عین الله شریف پور ادامه داد: ارزش وثیقه های ملکی که چندین سال قبل پشتوانه دریافت تسهیلات تولیدکنندگان بوده نیز افزایش یافته است و بانک ها می توانند با توجه به این موضوع و با هدف تامین سرمایه در گردش واحدها، تسهیلات بیشتری پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: سازمان های خدمات رسان نظیر آب و برق و همچنین مسوولان امور مالیاتی نیز با کمک‌ به این واحدها باید آنها را سرپا نگه دارند.
مدیر یکی از واحدهای تولیدی سودده در شهرک صنعتی ارومیه با اشاره به اینکه برای ادامه فعالیت دست هایش خالی است، گفت: نه می توانیم تسهیلات بگیریم و نه مشارکت کننده دیگری برای احیای واحد تولیدی وجود دارد.
عبدالله قلی پور افزود: برای تولید محصول باکیفیت باید مواد اولیه مرغوب داشته باشیم و نیروی کار حرفه ای خود را حفظ کنیم ولی نبود سرمایه درگردش هر 2 موضوع را تحت تاثیر قرار داده است.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان غربی نیز ادامه داد: 40 درصد واحدهای صنعتی آذربایجان غربی راکد هستند و تامین مواد اولیه مرغوب، به روز نبودن ماشین آلات، ضعف در بازاریابی و نبود نقدینگی از مهمترین مشکلات این واحدها محسوب می شود.
علی عبدلی با دعوت از سرمایه داران برای مشارکت در امر تولید، گفت: سرمایه گذاری در واحدهای تولیدی صادرات محور در شرایط فعلی ارزش افزوده مناسبی دارد و سرمایه داران از طریق شراکت در تولید می توانند از این فرصت اقتصادی بیش از پیش استفاده کند.
8135/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.