به گزارش ایرنا رسول بابازاده روز سه شنبه در اولین جلسه ستاد اجرایی انتخاب پنجمین پایتخت کتاب ایران و جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب افزود: با بررسی های به عمل آمده دلیل انتخاب شهرها و استان ها به عنوان پایتخت کتاب عملیاتی شدن طرح ها و همکاری دستگاه های عضو به طور منسجم در طرح های کتابخوانی و تشکیل کارگروه هایی از بین اعضای ستاد و نهادهای دولتی و غیر دولتی، سمن ها و انجمن ها و ارایه راهکارهای مبتکرانه است.
وی ادامه داد: برهمین اساس تصمیم گرفته شد تا مانند سایر استان ها با تشکیل کارگروه های مختلف، فرهنگ مطالعه گسترش داده شده و فرایند مربوط به پایتخت کتاب پیگیری شود.
بابازاده با بیان اینکه در چهارمین دوره پایتخت کتاب دستگاه های مختلف عضو ستاد با ارایه طرح های متنوع در حوزه کتاب بیش از 99 طرح ارایه کردند، اضافه کرد: از روستاهای این استان ها به علت شرکت در جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و ارایه مستندات و داشتن ظرفیت های لازم از بین روستاهای شرکت کننده در کشور 20 روستا انتخاب شد و روستاهای «داشخانه» و «گوگ تپه» از این استان توانستند با راهیابی به مرحله نهایی، 100 میلیون ریال کتاب اهدایی دریافت کنند.
وی اعلام کرد: در شش ماهه سال جاری 186 عنوان کتاب توسط ناشران استانی منتشر شده که از این تعداد 171 عنوان به زبان فارسی و 15 عنوان ترکی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین 10 نفر از مولفان و نویسندگان استان نیز با هماهنگی اداره کل و از طریق ثبت نام در سایت مشاغل خانگی به بانک های عامل جهت اخذ وام با بهره کمتر معرفی شدند.
معاون فرهنگی ادره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان افزود: تا ایام مبارک دهه فجر در حمایت از مولفان و ناشران در 2 نوبت کتاب های منتشرشده استان در کمیته انتخاب و به ارزش یک میلیارد ریال کتاب از آنان خریداری و به کتابخانه ها اهدا خواهد شد.
بابازاده تشکیل ستاد جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان و دوشنبه های کتابخوانی ویژه مهدهای کودک را از جمله برنامه هایی دیگر عنوان کرد که در راستای ترویج فرهنگ مطالعه در آینده اجرا می شود.
بابازاده افزود: همچنین درسال جاری بیش از 6 هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف دینی، تاریخی، کودکان، علمی و داستانی به ارزش یک میلیارد و 800 میلیون ریال به کتابخانه های مراکز علمی، دانشگاهی و مساجد شهرهای مختلف استان اهدا شده است.
درادامه این جلسه مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه به نقش رسانه ملی در ترویج فرهنگ کتابخوانی اشاره کرد و گفت: صدا و سیما می تواند به شکل های مختلف و با یاری گرفتن از چهره های هنری، فرهنگی و ورزشی همانند ورزشکاران بنام اقدام به ترویج فرهنگ مطالعه کند.
حجت الاسلام کریم جباری ادامه داد: وقتی رسانه ملی ورزشکار یا هنرمند دیگری را با کتابی معروف در دست به مردم نشان دهد بدون تردید این تبلیغ نتایج مطلبوبی خواهد داشت.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه ارومیه با طرح این سوال که «چرا امروز تیراژ کتاب پایین آمده است؟» گفت: برای احیای فرهنگ مطالعه باید زمینه کتابخوانی فراهم شود.
یکی از اساتید دانشگاه نیز دراین جلسه گفت: آفتی که به لحاظ اخلاقی جامعه را تهدید می کند کنکور است زیرا از دوره نوجوانی رقابت و حسادت بین دانش آموزان ایجاد می کند و به لحاظ علمی جامعه را محقق بار نمی آورد.
سیامک مختاری جلوه های ظاهری کتاب و همچنین آشنا کردن کودک از همان دوران کودکی با فرهنگ مطالعه و کتاب را از جمله عواملی برشمرد که می تواند موجب رونق فرهنگ کتابخوانی شود.
به گزارش ایرنا، طرح پایتخت کتاب ایران همراه با جشنواره روستا‌ها و عشایر دوستدار کتاب، تقدیر از مروجان کتابخوانی و راه ‌اندازی باشگاه‌های کتابخوانی در مدارس 15 شهر نامزد پایتخت کتاب ایران به ابتکار مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی فرهنگی و کتابخوانی و به مدیریت علی‌اصغر سید‌آبادی کلید خورد.
طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران علاوه بر تلاش برای ترویج‌ کتابخوانی و جلب مشارکت نهاد‌های غیر دولتی امکانی مغتنم است برای آنکه ایران هم بتواند شانسش را در طرح جهانی پایتخت کتاب جهان امتحان کند.
هر سال سازمان جهانی یونسکو از میان شهر‌های مختلف جهان، یک شهر را به‌عنوان پایتخت جهانی کتاب انتخاب و معرفی می‌کند. ایران برای انتخاب پایتخت کتاب سال 2018 شهر نیشابور را برای پایتخت جهانی کتاب، به سازمان جهانی یونسکو پیشنهاد کرده است.
8135/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.