رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ترویج کشت جایگزین محصولات مقاوم به شوری از جمله زعفران و پسته در مناطق کم آب با توجه به بحران کمآبی دریاچه ارومیه جزو سیاستها و برنامههای سازمان جهاد کشاورزی استان است.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی ، اسمعیل کریم زاده در حاشیه بازدید رئیس سازمان برنامه وبودجه از باغ الگوئی 21 هکتاری پسته و مزرعه زعفران و پروژههای اجرایی مدیریت آب وخاک واقع در بخش انزل ارومیه با بیان این مطلب اظهار کرد: در این راستا به عنوان کشت جایگزین نهال یارانه دارپسته و سنجد بین باغداران متقاضی توزیع می شود که تنها از این طریق سالانه در حدود 4500 متر مکعب در هکتار در روش ابیاری تشتی و 2800 متر مکعب نیز در روش آبیاری قطره ای در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
کریم زاده افزود: در حال حاضر 200 هکتار ازاراضی کشاورزی استان زیر کشت محصول پسته رفته است که بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان ارومیه است که هنوز این باغات به سن باردهی نرسیده اند.
وی با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع آبی وخاکی ، خاطر نشان کرد : توسعه کشت جایگزین محصولاتی مانند زعفران ، گلرنگ ، گل محمدی ، سنجد و ... به جای ارقام پر آب مانند چغندرقند در دستور کار سازمان قرار دارد که در این زمینه کارگاه های آموزشی ترویجی متعددی در راستای افزایش آگاهی بهره برداران ،توسط مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی در سطح استان در حال برگزاری است.
وی همچنین با اشاره به هدف گزاری برای کشت وسیع زعفران در آذربایجانغربی، تصریح کرد: در حال حاضر توسعه این محصول در حد بررسی سازگاری بوده و در صورت تائید کشت در سطح وسیع در مناطق مختلف قابل توسعه خواهد بود و از طرفی با توجه به کمآب بودن؛ این گیاه یگی از گونههای امیدبخش برای توسعه در استان و موثر در حفظ و احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.
کریم زاده ادامه داد: کشت زعفران ازچند سال پیش در استان رواج یافته و اغلب در قطعات کوچک 100 متری تا 3 هزار متری کشت شده و طبق آمارها روند کشت زعفران در استان رو به رشد است به طوری که در سال گذشته 7 هکتار از اراضی استان زیر کشت این محصول رفته بود که در سال جاری نیز با توجه به اینکه عملیات برداشت زعفران تازه شروع شده است هنوز امار دقیقی از عملکرد تولید این محصول در استان گزارش نشده است و متعاقبا" اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: برای احداث باغ پسته الگویی 21.4 هکتاری که مجهز به شبکه آبیاری تحت فشاراست ،اعتباری بالغ بر 1753 میلیون ریال هزینه شده است و با اجرای این طرح 158 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
انتهای پیام