عبدالرحمان کلیجی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سال زراعی گذشته در مجموع 120 هزار تُن سیب از باغ های این شهرستان برداشت شده بود که امسال به خاطر سرمازدگی این مقدار به 40 هزار تُن کاهش یافت.
وی اضافه کرد: سرمای بهاره امسال به بیش از 70 درصد باغ های این شهرستان از جمله سیب خسارت وارد کرد.
کلیجی سطح باغ های این شهرستان را بیش از 6 هزار و 800 هکتار اعلام کرد و افزود: مهاباد با این میزان باغ سیب از لحاظ سطح در جایگاه سوم آذربایجان غربی و بعد از شهرستان های ارومیه و سلماس قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد گفت: پنج هزار و 500 هکتار از این میزان بارور است و به طور میانگین نیز سالانه بیش از 300 هکتار باغ جدید در این شهرستان احداث می شود.
کلیجی افزود: سیب تولیدی در این شهرستان که بیشتر در 2 نوع رد و گلدن و سایر ارقام خارجی است به علت کیفیت مطلوب، قابلیت انبارداری و حمل و نقل آن یکی از محصولات صادراتی به خارج از کشور به شمار می رود.
وی پیش بینی کرد امسال در این شهرستان 12 هزار تُن سیب به صورت صنعتی (زیر درختی) و 28 هزار تُن نیز به صورت تازه خوری با نگهداری در سردخانه مصرف شود.
کلیجی اضافه کرد: امسال با توجه به گرمای هوا در فصل تابستان برداشت سیب کمی زودتر از سال های قبل شروع شد و تا پایان مهرماه تداوم خواهد داشت.
وی با اشاره به فعالیت 25 واحد سردخانه ای برای نگهداری سیب تولید شده در این شهرستان، گفت: این واحدهای سردخانه ای در مجموع بیش از 120 هزار تن ظرفیت نگهداری انواع میوه را دارد که بخشی از میوه مازاد بر ظرفیت سردخانه ها به صورت تازه خوری و بخشی نیز در شهرستان ها و استان های همجوار ذخیره سازی می شود.
وی اضافه کرد: این شهرستان با داشتن بیش از 10 هزار هکتار باغ از ظرفیت و توانمندی خوبی برای احداث کارخانه های سورتینگ و بسته بندی محصول های باغی و سایر صنایع تبدیلی برخوردار است.
شهرستان مهاباد بیش از 80 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.
3020/6185/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.