به گزارش ایرنا، صادق نجفی روز پنجشنبه در آیین افتتاح میز خدمت شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی و تجلیل از واحدهای صادراتی نمونه مستقر در این شهرک ها، اظهارداشت: نبود آمایش سرزمین و محدودیت های موجود در تامین آب، برق و گاز در کنار اهلیت نداشتن متقاضیان جواز تاسیس علت به نتیجه نرسیدن طرح هاست.
وی تدوین راهبرد مشخص برای همه صنایعی را که در داخل و بیرون شهرک های صنعتی مستقر هستند، ضروری دانست و گفت: روش های مدیریتی کنونی اثرگذاری مناسبی ندارد و باید سند توسعه صنعت بر مبنای اشتغال دانش بنیان تعریف شود.
نجفی با اشاره به اینکه 50 درصد از واحدهای دارای پروانه بهره برداری در کشور در داخل 966 شهرک و ناحیه صنعتی مستقرند، گفت: 20 درصد از این واحدهای صنعتی در 50 شهرک خصوصی فعالند.
وی داشتن روحیه جنگندگی و خطرپذیری را برای فعالیت در شرایط کنونی ضروری دانست و ادامه داد: برای مقابله با تحریم ها نیازمند افسران کاربلد در حوزه صنعت هستیم.
نجفی با بیان اینکه اقتدار اقتصادی موجب اقتدار سیاسی می شود، اظهار داشت: حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی تنها راه چاره و تحقق آن نیازمند گفتمان مشترک دولت، مجلس و قوه قضائیه است.
وی با بیان اینکه دولت سناریوهای مختلفی برای مقابله با بحران و شرایط تحریم دارد، خاطرنشان کرد: دشمن درصدد تضعیف روحیه صنعتگران است و ما با اتحاد و همکاری می توانیم شدت ضربه ها را کاهش دهیم .
نجفی با مقایسه سرانه صادرات پوشاک کشورهای ترکیه و چین با کشورمان، گفت: در حالی که درآمد سرانه حاصل از صادرات پوشاک از ترکیه 140 دلار و چین 80 دلار می باشد، این در کشور ما به 89 سنت می رسد و این در حالی است که با تشکیل کنسرسیوم و تقویت برندها تنها از استان آذربایجان شرقی می توان 3 میلیارد دلار صادرات پوشاک داشت و سرانه حاصل از صادرات آن را به 40 دلار رساند.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد کنسرسیوم های قوی هیچ قدرتی نمی تواند تهدیدمان کند.
نجفی با اشاره به اینکه راه اندازی پویش خرید کالای ایرانی منجر به افزایش 40 درصدی فروش کفش داخلی شد، گفت: در زمینه سایر کالاها هم می توان به این توفیق دست یافت.
وی با اشاره به اینکه راستی آزمایی واحدهای تولیدی به منظور شناخت واحدهای فعال و ظرفیت های موجود در دستور کار دولت است، بر توسعه کیفی شهرک های صنعتی به جای ایجاد شهرک های جدید تاکید کرد و گفت: مشکل برق شهرک ها تا سه ماه آینده به همت وزارت نیرو حل می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی هم در این آیین رویکرد سیستمی برای حل مشکلات واحدهای تولیدی را ضروری دانست و گفت: برای توزیع هدفمند تسهیلات نیازمند نگاه سیستمی هستیم.
علی جهانگیری اظهار داشت: برندسازی با خوشه سازی و حرکت در مسیر فعالیت دانش بنیان ممکن می شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی هم با اشاره به سهم 80 میلیون دلاری خوشه های صنعتی استان از صادرات 2 میلیارد و 400 میلیون دلاری سال گذشته و رتبه نخست کشور از این جهت، گفت: در سایه همکاری سازمان و شرکت شهرک های صنعتی، ضریب تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهره برداری در استان به 72 درصد رسیده است.
حسین نجاتی با اشاره به شتاب ضریب تبدیل جواز تاسیس به پروانه بهره برداری در استان از سال 1390 ، گفت: این ضریب در آن سال 18 درصد و در سال 95 در حدود 50 درصد بود.
وی با اشاره به اینکه 3 هزار و 500 واحد تولیدی در استان دارای پروانه بهره برداری هستند، افزود: یکهزار و 500 واحد هم در مرحله صدور جواز تاسیس و پروانه هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی هم با اشاره به سرمایه گذاری 8 هزار و 775 میلیارد تومانی و اشتغال زایی 56 هزار نفری در شهرک ها و نواحی صنعتی استان، گفت: سال گذشته 88 هکتار زمینه صنعتی واگذار و 133 واحد بهره برداری شده است.
مرتضی نیرومند با اعلام اینکه راه اندازی میز خدمت در شرکت شهرک های صنعتی استان آذربایجان شرقی منجر به حذف 23 امضا و 11 فرایند شده است، گفت: تسریع در پاسخگویی به تقاضاها در کنار تکریم ارباب رجوع از مزایای راه اندازی این مرکز است.
وی از رشد 2.28 برابری این شرکت در تخصیص اعتبارات سال 96 خبر داد و گفت: رتبه نخست کشور در خصوص هزینه های عملیاتی را داریم.
نیرومند با اشاره به تصویب ایجاد شهر صنعتی تبریز در سفر رییس جمهوری به استان، گفت: شهرک آیت الله هاشمی 80 هکتار توسعه یافته و طرح توسعه 480 هکتاری شهرک صنعتی شهید سلیمی هم شروع شده است.
رییس اتاق بازرگانی تبریز هم در این آیین با بیان اینکه صادرات نیاز حیاتی واحدهای تولیدی است، گفت: این واحدها تنها با نگاه به بازار داخلی موفق نخواهند بود.
صمد حسن زاده، پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی را یکی از سیاست های ارزشمند دولت در راستای کاهش فاصله طبقاتی و رفاه اجتماعی بین شهر و روستا دانست و در عین حال پیشنهاد کرد: با توجه به اینکه نیاز کنونی ما افزایش حضور در بازار جهانی است، واحدهای کوچک در روستاها و شهرهای کوچک زیر نظر مدیریت واحدهای بزرگ و موفق راه اندازی شوند.
وی شهرک های صنعتی استان آذربایجان شرقی را در شان جایگاه صنعتی استان ندانست و بر ضرورت رفع مشکلات زیست محیطی و رفاهی این واحدها تاکید کرد.
حسن زاده گفت: مدیران واحدهای مستقر در نواحی صنعتی در ازای مالیاتی که پرداخت می کنند انتظار خدمات شهری مناسب دارند.
مدیر انجمن صنایع غذایی آذربایجان شرقی هم بر طراحی نقشه راه صنعت تاکید کرد و گفت: خوشه های صنعتی هم باید از این نقشه راه تبعیت کنند.
یونس ژائله با بیان اینکه راهبرد صنایع غذایی استان تولید محصول با کیفیت با قیمت تمام شده مناسب در جهت افزایش صادرات است، گفت: با تکیه بر دانش علمی و تحقیقات می توان به این هدف رسید.
وی با بیان اینکه در شرایط خاص اقتصادی و تحریم نمی توان از دولت انتظار زیادی داشت، گفت: انجمن ها و تشکل های صنفی باید همت کرده و با تلاش بیشتر زمینه خروج از بحران را فراهم کنند.
وی بر توسعه هدفمند شهرک های صنعتی تاکید کرد و افزود: نباید شهرک ها به گورستان واحدهای تولیدی تبدیل شوند.
در این نشست تعدادی از فعالان صنعتی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان آذربایجان شرقی، افزایش تعرفه صادرات، بی ثباتی قیمت مواد اولیه و هزینه های بالای دفع فاضلاب را به عنوان دغدغه های خود مطرح کردند و حمایت از خوشه های صنعتی را خواستار شدند.
در پایان این نشست مرکز مدیریت یکپارچه خدمات شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی با عنوان ' میز خدمت ' توسط معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افتتاح و از مدیران واحدهای نمونه صادراتی مستقر در شهرک ها و نواحی استان تجلیل شد.
به گزارش ایرنا، خوشه های کسب و کار آذربایجان شرقی با صادرات 80 میلیون دلاری در سال گذشته پیشتاز صادرات خوشه های کسب و کار در کشور بودند.
در سال گذشته در مجموع 274 میلیون دلار صادرات به واسطه خوشه‌های کسب و کار 16 استان انجام شده است که استان‌های «آذربایجان‌شرقی»، «بوشهر» و «خراسان رضوی» بیشترین حجم صادرات را به خود اختصاص دادند.
بیشترین میزان صادرات خوشه های کسب و کار استان در سال گذشته به خوشه های لوازم خانگی با بیش از 5/ 43 میلیون دلار و «سبزه و کشمش مراغه، بناب و ملکان» با بیش از 5/ 24 میلیون دلار اختصاص یافته است.
حجم صادرات خوشه «تجهیزات صنعت نفت و گاز تبریز» در مدت یاد شده بیش از 6 میلیون دلار، «چرم تبریز» بیش از 3/ 3 میلیون دلار، «آجیل و خشکبار تبریز» نزدیک سه میلیون دلار، «سنگ تبریز» برابر با 64 هزار دلار ، «کفش تبریز» 50 هزار دلار و ارزش «قطعات خودرو» صادر شده از این استان نیز 140 هزار دلار ثبت شده است.
هم اکنون 10 خوشه کسب و کار در استان فعالیت دارد که از این نظر این استان بعد از تهران رتبه دوم کشوری را دارد.
خوشه به تجمعی از واحدهای کسب و کار با فعالیت همگن اقتصادی گفته می شود که در یک ناحیه جغرافیایی متمرکز ، در بستر ارتباط و تکمیل فعالیت های همدیگر به تولید و عرضه تعدادی کالا و خدمات می پردازند و چالش ها و فرصت های مشترک دارند.
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.