فرماندار اهر، استانداردسازی و برندسازی را راهکار افزایش صادرات صنایع دستی عشایر این شهرستان به نقاط مختلف جهان دانست.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، زاهد محمودی در گفتوگو با خبرنگاران افزود: با استاندارسازی و ایجاد زمینه مناسب برای شناسنامه دار کردن برخی از محصولات صنایع دستی منحصر به فرد این منطقه، خصوصا صنایع دستی عشایری می توان به صادرات آن در سطح بین المللی اقدام کرد.
وی گفت: در حال حاضر در استان آذربایجان شرقی بیش از 85 درصد عشایر به بافت ورنی مشغول هستند که در این میان 40 درصد عشایر استان نیز در شهرستان اهر ساکن هستند و بیشترین میزان محصول ورنی استان نیز در این شهرستان بافت می شود که می تواند زمینه اشتغال قسمت اعظمی از خانوارهای عشایری و روستایی را فراهم کند.
محمودی ادامه داد: ورنی یکی از هنرهای دست بافت عشایر منطقه ارسباران خصوصا شهرستان اهر بوده که بیش از دو قرن است که عشایر، روستائیان و حتی برخی از ساکنین شهر به بافت این محصول نفیس و منحصربه فرد این منطقه مشغول هستند و هماکنون ورنی به کشورهای حاشیه خلیجفارس، جمهوری آذربایجان و حتی کشورهای اروپایی صادر میشود.
وی طرح و نقشه بافت ورنی را برگرفته از تخیلات و تصاویر زیبای طبیعت عنوان کرد و افزود: این محصول منحصر به فرد تبلور اعتقادات، آداب و رسوم، باورها و فرهنگ بومی مردم منطقه ارسباران است.
فرماندار اهر ایجاد بستر مناسب برای معرفی و شناساندن بیشتر محصول دست بافت ورنی را در سطوح مختلف ملی و بین المللی در قالب همایش ها و سمینارها بسیار مهم برشمرد و اظهار امیدواری کرد در تبریز 2018 که به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام معرفی شده است، بتوانیم این محصول دست بافت را که برگرفته از دست های هنرمند عشایر و روستائیان این منطقه است را به معرض دید گذاشته و زمینه صادرات آن را به کشورهای دیگر فراهم کنیم.
انتهای پیام
کپی شد