'چنگیز مهدی پور' هنرمند نامدار تبریزی و سرپرست گروه موسیقی دالغا در نشست خبری کنسرت 'ائل باغچاسی' این گروه، با بیان اینکه دالغا همواره در تلاش بوده است تا با ارائه موسیقی و قطعات جدید در اجراهای خود، مخاطبان خود را بیش از پیش جذب موسیقی فولکولور آذربایجان کند، ادامه داد: هدف اصلی گروه دالغا اشاعه فرهنگ اصیل موسیقی عاشقی و بیانی شیوا و نوین از این حوزه از موسیقی است.
وی ادامه داد: گروه دالغا با صداهایی تازه و نوین در صحنه حضور خواهد یافت و سعی دارد تا موسیقی عاشقی را در میان تمامی سلایق جوامع جای دهد.
مهدی پور با اشاره براینکه موسیقی، زبان واحد تمامی ملت ها و اقوام ساکن بر روی این کره خاکی است، اظهار کرد: موسیقی زبان واحد فرهنگ ها و ملت های دنیا است و تنها با آن می توان فرهنگ و هنر خود را بی واسطه در خدمت آحاد مردم قرار داد.
هنرمند تبریزی، «قوپوز» را مهم‌ترین آلت موسیقی عاشیقی دانست و گفت: این ساز می‌‌تواند در ارکستر سمفونی نیز جای داشته باشد، چراکه ساختاری مناسب جهت تلفیق با سازهای موسیقی مختلف از نظر ساختاری و صدایی دارد.
وی با تأکید بر اینکه موسیقی عاشیقی در بطن زندگی مردم در جریان است، ادامه داد: اگر کسی به این موسیقی عادت کند، نمی‌تواند از آن دست بردارد و این موسیقی گاه با باورهای اعتقادی ما نیز ارتباط برقرار کرده و مفاهیم دینی را با زبان هنر و به بهترین شکل ممکن به مردم بازگو می‌کند.
مهدی پور افزود: در اکثر کنسرت‌های گروه دالغا مردمانی با زبان‌های مختلف حضور یافته و از موسیقی عاشیقی لذت می‌برند، با این حال هنوز در شناساندن عظمت این موسیقی مشکل داریم، حتی خود مردم آذربایجان نیز به طور کامل آن را نشناخته‌اند، این در حالی است که کشورهای دیگر در تبلیغ فرهنگ و هنرشان موفق بودند و امروزه جوانان ما با گیتار و سایر آلات موسیقی خارجی آشنا هستند.
سرپرست گروه دالغا در ارتباط با مکتب موسیقی عاشقی که توسط وی به صورت کتاب تدوین شده است بیان کرد: تبدیل موسیقی عاشیقی به نت سبب حفظ، ماندگاری و انتقال موسیقی عاشیقی به کشورهای دیگر می‌شود؛ البته این کار با واکنش‌ بسیاری همراه بود، اما من معتقدم هیچ‌گاه به موسیقی عاشیقی خیانت نکردم و تبدیل این موسیقی به نت، نوعی خدمت در حق آن است.
مهدی پور در پایان سخنان خود در ارتباط با مشکلات لاینحل اخذ موجوز در مورد گروه های موسیقی آذربایجانی، ابراز ناراحتی کرد و گفت: متاسفانه تاکنون مشکلات اخذ مجوز در ارتباط با گروه های موسیقی تبریزی هنوز پا برجاست و حتی با اینکه 40 سال از کار حرفه ای موسیقیایی من می گذرد و کاملا با چارچوب و قوانین اجرا در تبریز آشنا هستم، با این حال سخت گیری های بسیاری را در اخذ مجوز تجربه می کنم. انتظار داشتم به گروه دالغا اعتماد کنند؛ ولی پروسه و زمان اخذ مجوز برگزاری کنسرت برای گروه ما نسبت به سایر کنسرت‌ها همچنان طولانی‌تر است.
گفتنی است، کنسرت 'ائل باغچاسی' گروه دالغا روزهای 28 و 29 دی ماه سال جاری در سالن آمفی تئاتر پتروشیمی تبریز، برگزار خواهد شد.
3038/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.