رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح و دبیر اجرایی ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان شرقی گفت: جمله "عیسی به دین خود، موسی به دین خود" ساخته فکر استکبار جهانی است تا مسلمانان را از امر به معروف و نهی از منکر دور کند، باید بدانیم که اثرات منکرات در جامعه، همه افراد جامعه را تهدید کرده و جامعه همانند کشتی است که اگر یک نفر دست به تخریب بزند، خطرات آن برای همه خواهد بود.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام علی فرجی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز، با تاکید بر اینکه هفته‌ی دفاع مقدس یادآور خاطرات، سلحشوری‌ها و ایثارگری‌های رزمندگان اسلام است، اظهار کرد: در این ایام رشادت‌های رزمندگان اسلام را گرامی‌داشته و بر ارواح مقدس‌شان درود می‌فرستیم.
وی با اشاره به هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر و با تاکید بر آیه‌ی ۱۰۴ سوره آل‌عمران، تشریح کرد: طبق آیات قرآنی آمران به معروف و ناهیان از منکر در زمره‌ی رستگاران بوده و از جمله ویژگی‌های برتری مسلمانان نسبت به سایر ملت‌ها نیز امر به معروف و نهی از منکر است و همچنین طبق آیات قرآنی، بندگان صالح خداوند کسانی هستند که ایمان به خدا و روز قیامت داشته و در سطح اجتماع نیز مردم را به خیرات دعوت کرده و از امور زشت نهی می‌کنند.
حجت‌الاسلام فرجی افزود: نباید تصور کنیم که امر به معروف و نهی از منکر در سطح جامعه، صرفا مختص یک سری افراد خاص است بلکه با مطالعه‌ی جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در قرآن کریم، درمی‌یابیم که هرکس امر به معروف و نهی از منکر کند به عنوان جانشین خدا، پیامبر و کتاب خداوند در روی زمین است.
وی افزود: ترک امر به معروف و نهی از منکر در جامعه خطرات و آسیب‌های فراوانی را به دنبال داشته و جمله "عیسی به دین خود و موسی به دین خود" نیز نتایج و آثار سوء فراوانی در پی دارد، نباید امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ترک شود، چرا که در اثر ترک این واجبات، شرارت‌ها در جامعه حاکم شده و مسلمانان رت گرفتار می‌کند، در این شرایط دعا‌ها نیز جهت رفع مشکلات مقبول واقع نمی‌شود.
وی با بیان اینکه سیدالشهداء(ع) هدف از قیام خود را امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرده است، گفت: اهمیت این فریضه به قدری است که امام حسین(ع) جان خود را در این مسیر فدا می‌کند، دین اسلام مدیون خون امام‌حسین(ع) بوده و بر اساس تعبیر بزرگان "خون شهدای عاشورا، ضامن بقای دین مبین اسلام است".
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان ادامه داد: در صورت ترک امر به معروف و نهی از منکر، جامعه به سوی نابودی و توسعه منکرات حرکت کرده و عواقب آن نیز دامن‌گیر تمامی اعضای جامعه می‌شود.
وی با اشاره به آیه ۹۰ سوره نحل در مورد جایگاه امر به معروف و نهی از منکر و همچنین جایگاه آمران به معروف و ناهیان از منکر، تشریح کرد: این افراد مایه مباهات بوده و این مقام در وهله‌ی اول جایگاه ذات حضرت حق است که مردم را به امور خیر دعوت می‌کند؛ از این‌رو نباید تصور کنیم که فریضه‌ی امر به معروف و نهی از منکر جایگاه چندانی ندارد، چرا که در وهله اول خدا خودش را در این جایگاه قرار می‌دهد.
وی تاکید کرد: بهترین امت‌ها، امتی است که در ان امر به معروف و نهی از منکر فراموش نمی‌شود.
حجت‌الاسلام فرجی با تاکید بر اینکه نباید در ترویج معروفات در جامعه خجالت کشید، افزود: بهترین شیوه برای اجرای این فریضه مهم که از واجبات فروع دین بوده و خطرات فراوانی در ترک آن وجود دارد، شیوه عملی بوده و مومنان باید در راستای گسترش و حاکمیت معروفان در جامعه تلاش کنند؛ حضور در مساجد، در مراسمات خیر و معروف، جهت تبلیغ این امور از جمله شیوه‌های عملی امر به معروف است.
وی با بیان اینکه در امر به معروف و نهی از منکر احترام به شخصیت فرد به عنوان دومین عامل موثر مورد تاکید قرار گرفته است، ادامه داد: امر به معروف و نهی از منکر باید با نرم‌خویی، محبت و احترام به شخصیت فرد همراه باشد.
وی با اشاره به روایت یکی از پیامبران درخصوص افرادی که مومن بوده اما به نهی منکرات توجه نمی‌کنند، گفت: انسان، هرگز  نمی‌تواند فقط خودش را در اعمال منکر در نظر بگیرد، چرا که اثرات و عواقب منکرات متوجه همه اعضای جامعه بوده و طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، جامعه همانند کشتی است که اعمال انجام شده در آن، بر دیگران نیز تاثیر می‌گذارد.
رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان افزود: همه ما در مقابل امر به معروف و نهی از منکر وظیفه داشته و باید نسبت به انجام این فریضه، با تذکر لسانی همت گمارده و بدون مجادله و مباحثه در مورد منکرات تذکر دهیم؛ قدرت زبان در ترویج و تبیین معروفات نقش بسزایی دارد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.