به گزارش ایرنا، محمد وحدتی روز دوشنبه در آئین بزرگداشت سالروز درگذشت استاد شهریار و روز شعر و ادب در شهر بستان آباد گفت: حضور کم شمار مردم و علاقه مندان در آئین امروز، حاکی از اهمیت مضاعف تسریع در خاتمه دادن به عملیات مرمت خانه پدری استاد در روستای خشکناب است.
این در حالی است که بدر شکوهی، فرماندار پیشین بستان آباد، اواسط مرداد ماه امسال با اشاره به در پیش بودن 27 شهریور، روز ملی شعر و ادب و سالروز بزرگداشت استاد شهریار، گفته بود 'بهسازی و مرمت خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب در مراحل پایانی قرار دارد و امیدواریم تا 27 شهریور آماده بهره برداری شود'.
استاد محمدحسین شهریار، شاعر شیرین سخن کشورمان، چند سال کودکی خود را در خانه پدری اش در روستای خشکناب گذراند و چنان تحت تاثیر زندگی در آنجا قرار گرفت که منظومه 'سلام به حیدربابا' را سرود که تاکنون به چندین زبان ترجمه شده است.
نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه از اینکه مراسم بزرگداشت شاعری در قامت شهریار با مشارکت شمار اندکی از مردم و علاقه مندان به شعر و ادب برگزار می شود، ابراز تاسف کرد.
وحدتی، تجلیل از شهریار را تجلیل از یک فرهنگ غنی و اصیل برشمرد و ادامه داد: شهریار با اینکه آذری زبان و اهل آذربایجان است، اما امروز به پرچمدار شعر و ادب فارسی تبدیل شده است.
وحدتی ادامه داد: این مطلب نشان می دهد که زیرمجموعه های فرهنگ ایرانی اسلامی در قالب فرهنگ های بومی و محلی، هدف و مسیر واحدی را دنبال می کنند.
وحدتی ابراز امیدواری کرد با تکمیل طرح مرمت خانه پدری استاد شهریار در روستای خشکناب شهرستان بستان آباد، همایش بزرگداشت این شاعر شیرین سخن در سال های آتی آنجا برگزار شود.
فرماندار شهرستان بستان آباد نیز در این آئین با اشاره به نقش استاد شهریار در غنای فرهنگ و هنر ایران اسلامی گفت: استاد شهریار قهرمان ملی ایرانیان در عرصه فرهنگ و هنر است.
به گزارش ایرنا، سیدعلی حسینی موسوی اظهار کرد: استاد شهریار به دلیل خدماتی که برای گسترش و توسعه فرهنگی کشور انجام داده است، قهرمان ملی در این عرصه شناخته می شود.
وی همچنین به نقش استاد شهریار در حوادث و عرصه های مختلف اشاره کرد و گفت: نقش آفرینی استاد شهریار در عرصه دفاع مقدس با سلاح هنر و ادبیات به یاد ماندنی است.
فرماندار بستان آباد در ادامه لزوم الگوسازی برای جوانان و نوجوانان با بهره گیری از شعر و هنر استاد شهریار را یادآوری کرد و گفت: شخصیت، کلام و عمل استاد شهریار از جمله عشق به وطن و زادگاه باید در مدارس و محیط های فرهنگی برای جوانان تبیین و الگوسازی شود.
در پایان این همایش چند تن از شعرای منطقه به شعرخوانی در وصف استاد شهریار پرداختند.
27 شهریور سالروز درگذشت محمد حسین بهجت تبریزی معروف به شهریار به عنوان روز شعر و ادب فارسی نام گذاری شده است.
این شاعر شیرین سخن در سال 1285 در تبریز چشم به جهان گشود و در سال 1367 چشم از جهان بست و در مقبره الشعرای تبریز آرام گرفت.
شهریار در سرودن انواع گونه‌های شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی تبحر داشت اما بیشتر از دیگر گونه‌ها در غزل شهره بود و از جمله غزل‌های معروف او می‌توان به 'علی ای همای رحمت' و 'آمدی جانم به قربانت' اشاره کرد.
شهرستان بستان آباد با حدود یکصد هزار نفر جمعیت در فاصله 55 کیلومتری شرق تبریز واقع است.
شهریار دوران کودکی خود را در میان روستائیان صمیمی و خونگرم خشکناب در کنارکوه حیدربابا گذراند و همچون تصویر برداری توانا خاطرات زندگی خود را در میان مردم روستا و در کنار آن کوه به ذهن سپرد و بارها در اشعار خود از آن خاطرات و فضای روستا یاد کرد.
قرار بود خانه پدری استاد شهریار در 300 متر مربع بافت اعیانی و دو تا سه هزار متر مساحت ساخته شود و آسفالت جاده دسترسی روستا را نیز ارگان های دیگر پذیرفته اند.
خشکناب یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان عباس شرقی بخش تیکمه‌داش شهرستان بستان‌آباد واقع شده‌است. روستای خشکناب با توجه به این که زادگاه سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر پارسی‌گوی آذری‌زبان می باشد، سرمایه عظیمی برای فرهنگ دوستان به شمار می آید.
این روستا به صورت شیب داردر دامنه‌های کوه‌های بزقوش واقع شده‌است و آب و هوای آن در بهار و تابستان معتدل و مطبوع و در پاییز و زمستان سرد می‌باشد. این روستا از سطح دریا 1810 متر ارتفاع دارد.
خشکناب، در گذشته یکی از روستاهای آباد منطقه بستان‌آباد در آذربایجان بود که امروزه به یکی از روستاهای کم جمعیت تبدیل شده است.
این روستا با قرار داشتن در نزدیکی یکی از شاخه‌های مهم جاده ابریشم (جاده ارتباطی زنجان – تبریز)، از قدمتی طولانی برخوردار است.
روستای خشکناب با حدود 8 خانوار و جمعیت 22 نفری در 23 کیلومتری شهر تیکمه‌داش، 38 کیلومتری شهرستان بستان‌آباد و 83 کیلومتری تبریز قرار دارد.
خبرنگار: علی کبیر** تنظیم: انصاری ** انتشار: رستگار
7239/3071/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.