انجمن نجوم آیاز تبریز، در دوازدهمین سال پیاپی و همگام با سایر گروههای نجومی کشور ویژه برنامههای خاصی برای بزرگداشت هفته جهانی نجوم تدارک دیده است.
به گزارش ایسنا در روز نجوم منجمان آماتور و حرفه ای تلاش میکنند عموم مردم را با زیباییهای آسمان آشنا کنند، برخی از مردم تصور میکنند "علم" چیز پیچیدهای بوده، متعلق به دانشمندان است و از ارتباط آن با زندگی روزمره و زیبائیهای آن در محیط اطرافشان اطلاعی ندارند. در روز نجوم میتوان تا حدی فاصله میان محققان، دانشمندان و مردم را کمتر کرد.
در برخی از کشورها، یک یا چند روز درهای آزمایشگاهها و رصدخانهها به روی مردم عادی باز است تا همه مردم بتوانند با فعایتهای علمی از نزدیک آشنا شوند، اما بیشتر رصدخانهها برای دوربودن از آلودگی نوری و آلودگی هوا و کم کردن اثر جو، در خارج از شهر و در ارتفاعات بالا قرار دارند و حتی اگر برخی روزها رصدخانهها پذیرای مردم عادی باشند، مراجعه مردم به رصدخانهها مشکل است. به همین علت در سال 1353 خورشیدی، داگ برگرستارهشناس آمریکایی پیشنهاد داد به جای اینکه مردم را به خارج از شهرها و مناطق دوردست بکشانیم، بهتر است در روز مشخصی از سال، تلسکوپها را به داخل شهرها و به میان مردم بیاوریم.
این گونه بود که روز نجوم متولد شد. امروز بیش از ۵۰ کشور روز و هفته نجوم را برگزار می کنند.
در ایران از سال ۱۳۸۰ روز نجوم برگزار می شود. انجمن نجوم آیاز تبریز نیز در نیمه اردیبهشت هفته جهانی نجوم را برگزار خواهد کرد.
سید عمادالدین قاضی طباطبایی، رئیس انجمن نجوم آیاز در این زمینه گفت: اتحادیه جهانی نجوم تلاش میکند در برگزاری روز نجوم در سراسر جهان هماهنگی ایجاد کند. این مرکز یکی از روزهای آخر هفته بین ۱۵ آوریل تا ۱۵ می را که ماه در حالت تربیع اول است، به عنوان روز جهانی نجوم و هفته پیش از آن را به عنوان هفته نجوم اعلام میکند.
وی افزود: انجمن نجوم آیاز امسال در روزهای 14 و 15 اردیبهشت ماه از ساعت 16 در پارک بزرگ ائلگلی تبریز و در بین شهروندان به ترویج دانش نجوم و فضا خواهد پرداخت.
قاضی طباطبایی اظهار داشت: در این دو روز علاوه بر رصد عمومی خورشید، ماه و سیاره مشتری، علاقمندان میتوانند با ابزارهای رصدی، عکاسی نجومی، اجرام منظومه شمسی، خورشید، آلودگی نوری، کیهان شناسی و ماموریتهای فضایی آشنا شوند.
انتهای پیام