حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی آل هاشم روز چهارشنبه در بازدید از خطوط تولید گروه صنعتی تراکتورسازی تبریز، خودباوری و خودکفایی را یکی از برکات جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به موضوع ایستادگی و خود باوری توجه زیادی شد.

وی با بیان این‌که اگر الزامات اقتصاد مقاومتی رعایت شود قطعا وابستگی به نفت نیز کاهش می‌یابد، گفت: گروه تراکتور سازی به عنوان کارخانه ای بزرگ درسطح استان، ملی و بین المللی در تحقق اهداف عالی در زمینه‌ی کشاورزی نقش بسیار زیادی دارد.

وی با بیان این‌که اقتصاد وابسته به نفت، یکی دیگر از خیانت‌های رژیم شاهنشاهی به کشور بود، گفت: رژیم شاهنشاهی اقتصاد ایران را به نفت وابسته کرده بود، براساس تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی که راه برون رفت از مشکلات را در عمل به راهبرد اقتصاد مقاومتی تبیین فرموده‌‎اند، بایدتولید داخلی رونقی روز افزون داشته باشد تا وابستگی به درآمدهای نفتی کاهش یابد.

نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به الزامات اقتصاد مقاومتی، گفت: مقام معظم رهبری طی ۱۱ سال گذشته به بحث اقتصاد مقاومتی توجه ویژه و همواره بر الزامات اقتصاد مقاومتی در کشور تاکید داشتند که متاسفانه آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.

وی تاکید کرد: اگر ۱۲ سال قبل به الزامات اقتصاد مقاومتی عمل می‌کردیم اکنون در چنین وضعیتی قرار نداشتیم.

حجت الاسلام آل هاشم رونق تولید داخلی را از الزامات اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مصرف تولید داخلی و همچنین جلوگیری از اسراف در جامعه نیز یکی دیگر از الزامات اقتصاد مقاومتی است.

وی با تاکید بر این‌که برای تحقق راهبرد مقاوم سازی اقتصاد باید بانک‌ها وارد عمل شوند، گفت: بانک‌ها با ارائه‌ تسهیلات کم بهره به تولیدکنندگان، راه را برای آن‌ها هموار کنند.

وی ادامه داد: با توجه به امکانات مناسبی که در زمینه تولید، انواع قطعات، ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته ای فراهم شده است، انتظار می‌رود گروه تراکتورسازی با به کارگیری امکانات فنی و مدیریتی بتواند در تحقق بخشیدن اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران به ویژه کشاورزی نقش اساسی ایفا کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین آل‌هاشم با تاکید بر این‌که کارخانه تراکتورسازی می‌تواند در زمینه اشتغال بسیار موثر واقع شود، گفت: علی رغم وجود تمامی مشکلات در حوزه بازرگانی نباید از صادرات به بازارهای بالقوه‌ی برخی از کشورها مانند عراق، سوریه، افغانستان و کشورهای آفریقایی غافل شد.

وی با اشاره به اهمیت تکریم و حفظ ارزش نیروی انسانی، گفت: باید نیروی انسانی فداکار، متدین و پر تلاش را تربیت و تقویت کنیم، تا زمانی که نیروی انسانی قوی و با انگیزه نباشد، هر چقدر هم تلاش کنیم تلاش ما بی نتیجه خواهد بود.

امام جمعه تبریز با اشاره به اهمیت تکریم نیروی انسانی به ویژه نیروهای جوان، متخصص و توانمند، گفت: باید از انرژی و تخصص جوانان در راستای بهتر اداره کردن مجموعه‌ تراکتورسازی استفاده کرد.

افزایش ۳۰ درصدی تولیدات تراکتورسازی 

مدیر عامل شرکت تراکتورسازی ایران در مراسم رونمایی از تندیس شهید سلیمانی و  افتتاح و بهره برداری از چند طرح توسعه و خودکفایی شرکت با بیان این‌که امسال مجموعه تراکتورسازی ایران نسبت به سال گذشته افزایش ۳۰ درصدی تولید داشته است، گفت: باتلاش شبانه روزی همکاران مجموعه تراکتورسازی در تولیدات این مجموعه روند افزایشی داشته است.

ابوالفتح ابراهیمی، اظهار کرد: مجموعه تراکتورسازی ایران از لحاظ خودروسازی بعد از ایران خودرو و سایپا جزو سومین شرکت تولید کننده کشور است و براساس معرفی جهاد کشاورزی و نیاز کشاورزان، تراکتور به بازار ارائه می کند.

وی با بیان این‌که مجموعه تراکتورسازی از ۱۲ شرکت مستقل ولی پیوسته به یکدیگر تشکیل شده است، گفت: تمامی شرکت‌های تراکتورسازی در راستای ساخت و تولید تراکتور تلاش می‌کنند؛ طی ۱۱ سال گذشته تنها ۴۰ درصد قطعات تراکتور در این مجموعه ساخته می‌شد ولی اکنون ۹۵ درصد قطعات تراکتور توسط تولیدکنندگان مجموعه تراکتور سازی ایران ساخته می‌شود.

 وی افزود: قبل از اعمال تحریم‌ها، متخصصان بومی با برنامه‌ریزی دقیق، موفق به تولید و ساخت قطعات زیادی از تراکتور در داخل کشور شدند؛ براین اساس سال ۹۲ نیز با جهش ارزی و اعمال تحریم‌ها، آمادگی کامل برای تولید تراکتور داشتیم.

مدیرعامل شرکت تراکتور سازی ایران اعلام کرد: ۲۰ نفر متخصص دارای مدرک دکتری از دانشگاه‌های معتبر کشور در مجموعه تراکتور سازی فعالیت دارند که تاکنون قطعات جدیدی را در مجموعه تراکتورسازی طراحی و تولید کردند، به طوری که اکنون تراکتورهای به روز، با توان، قدرت و مدل جدیدی تولید می‌شود.

وی با اشاره به رونمایی از تراکتور جدید توسط مجموعه تراکتورسازی، گفت: مهندسان این مجموعه موفق به طراحی تراکتور جدیدی شدند که در آینده‌ای نزدیک از این طرح رونمایی می‌شود.

ابراهیمی با اشاره به رونمایی اولین تندیس سردار سپاه شهید حاج قاسم سلیمانی در مجموعه تراکتور سازی ایران، گفت: تندیس این شهید بزرگوار توسط هنرمند بومی آقای احد حسینی ساخته شده و برای اولین بار در کشور رونمایی شد.

وی با بیان این‌که مجموعه تراکتور سازی ایران برای بیش از ۶ هزار نفر به طور مستقیم و برای ۲ هزارنفر به طور غیرمستقیم اشتغال زایی کرده است، گفت: زمانی که تراکتور سازی با بحران مواجه شده بود، مسائل اجتماعی و سیاسی ایجاد شد ولی اکنون استخدام‌ها و خودکفایی‌ها در این مجموعه آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت تراکتور سازی ایران با بیان این‌که بیشتر واحدهای فعال در شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی و سایر استان‌ها در زمینه‌ قطعه سازی با مجموعه تراکتورسازی ایران همکاری می‌کنند، گفت: تاکنون در پرداخت حقوق و مزایای کارگران کوتاهی نکرده و همه‌ مزایا را سر موقع پرداخت کرده‌ایم.

وی بیان کرد: ما این مجموعه را با۳۰۰ میلیارد تومان بدهی تحویل گرفته بودیم ولی اکنون به هیچ کدام از بانک‌ها بدهی نداریم و از لحاظ کارکردی در اوج قرار داریم؛ بهترین متخصصان کشور نیز در این مجموعه اشتغال زایی می‌کنند و روند تولید آن نیز روز به روز در حال افزایش است.

وی افزود: با توجه به کیفیت و تنوع محصول ارائه شده به بازار، هر سال به عنوان صادرکننده‌ برتر ملی در کشور انتخاب می‌شویم.

ابراهیمی با اشاره به صادرات تراکتور از آذربایجان شرقی به کشورهای خارجی، گفت: سال گذشته صادرات تراکتور به کشورهای خارجی از جمله هلند، بلژیک و سوئد انجام می‌شد ولی با توجه به اعمال تحریم‌ها اکنون صادرات به این کشورها انجام نمی‌شود و اکنون به کشورهای آفریقایی صادر می‌شود.

وی با بیان این‌که واردات تراکتور در گذشته ممنوع بود ولی در حال حاضر واردات تراکتور با چهار درصد مالیات مجاز و آزاد است، گفت: قبل از برهم خوردن برجام، هر کسی می‌توانست با ارز دولتی تراکتور به کشور وارد کند ولی اکنون کسی نمی‌تواند به راحتی تراکتور وارد کند؛ برهمین اساس تمامی استان‌ها نیز مشتری و خریدار تراکتورهای داخلی شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.