حجت الاسلام سیدمحمدعلی آل هاشم، روز یکشنبه دریادواره شهدا در مسجد امام حسین منطقه لاله تبریز با بیان اینکه یادواره شهدا فرهنگ دفاع مقدس، یاد شهدا و ایثارگریهای آن ها را در جامعه گسترش می دهد، افزود: علت ماندگاری نام امام حسین(ع) و شهدای کربلا، زنده نگه داشتن آرمانهای کربلا در بین نسلهای مختلف بوده است بنابراین باید آموزههای دفاع مقدس و ایثار و مقاومت رزمندگان و شهدا نیز به نسلهای آینده منتقل شود.
وی برگزاری یادوارههای شهدا را از راههای انتقال فرهنگ شهادت به نسل جدید دانست و اظهار داشت: تجلیل از پدران و مادران شهدا و خانواده معظم آنها به معنای تجلیل از فرهنگ ایثار و شهادت است چراکه این خانوادهها آیات مجسم صبر و استقامت هستند و با تکریم آنها فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و مقاومت در جامعه گسترش مییابد.
امام جمعه تبریز گفت: برای مقابله با جریانهایی که در تلاش هستند فرهنگ دفاع مقدس تداوم نداشته باشد باید بنیاد حفظ ارزشهای دفاع مقدس، نیروهای مسلح و بنیاد شهید با همکاری هم وصیتنامههای شهدا را در جامعه نشر و دانش آموزان و دانشجویان را با این آموزه ها آشنا کنند.
حجت الاسلام آل هاشم، جمع آوری و انتشار خاطرات رزمندگان را از دیگر راه های گسترش فرهنگ ایثار و مقاومت دانست و ادامه داد: باید فداکاریها و ایثارگریهای رزمندگان، فرماندهان و افراد موثر در جنگ در مدارس و دانشگاه ها تدریس شود.
وی از نهادهای فرهنگی خواست خاطرات رزمندگان دفاع مقدس را در قالب کتاب چاپ و در اختیار افراد جامعه قرار دهند.
امام جمعه تبریز، موزههای دفاع مقدس را از راههای ترویج فرهنگ شهادت اعلام کرد و گفت: گردآوری آثار بجا مانده از شهدا و اعزام کاروانهای زیارتی راهیان نور به مناطق عملیاتی گامی ارزشمند و موثر برای ترویج فرهنگ دفاع مقدس است.
حجت الاسلام آل هاشم با تاکید بر اینکه فرهنگ دفاع مقدس جامعه را در برابر توطئهها بیمه میکند، افزود: ۴۰ سال است دشمنان در تلاش هستند با توطئههای مختلف به وحدت و همبستگی ملت ایران لطمه بزنند اما مردم قهرمان ما حافظ خون شهدا هستند و در برابر کسانی که به این خونهای پاک خیانت بکنند آگاهانه و عالمانه ایستادهاند.
وی با بیان اینکه همه آحاد جامعه وظیفه دارند مانع فراموشی یاد و نام شهدا شوند، اظهار داشت: جریانهای مختلفی تلاش دارند برای فراموش شدن شهدا حرکت میکنند که مصادق بارز آن حذف نام شهدا از خیابانها و معابر شهر است.