به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این دفتر، خلیل ساعی ضمن تقدیر و تشکر از مطالبه مردمی و مسئولان و نمایندگان استان در این زمینه افزود: در سال 1397 بنا به درخواست عمومی به دبیرخانه کارگروه برای نامگذاری روزی در تقویم رسمی کشور به نام روز ملی دریاچه ارومیه دبیر خانه کارگروه ملی مناسب ترین روز را برای این امر با مشورت دفاتر منطقه ای شناسایی و به شورای فرهنگی و عمومی کشور اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه شورای فرهنگی عمومی به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مجموعه وزارت فرهنگ ‌و ارشاد اسلامی فعال است اظهار امیدواری کرد: در سال جدید اولین جلسه شورای فرهنگی عمومی نیز به این درخواست اختصاص یابد .
وی با اعلام اینکه در چند سال گذشته بیش از 60 طرح و فعالیت فرهنگی – اجتماعی با اعتبار 184 میلیارد ریال با محوریت استانداری استان های آذربایجان شرقی و غربی و کردستان در راستای احیای دریاچه ارومیه اجرا شده است، گفت: بارقه های امید بازگشت دریاچه به حیات قبلی خود نمایان است.
وی با اشاره به اینکه حجم آب دریاچه ارومیه پارسال یک میلیارد و 860میلیون مترمکعب بود، گفت: با توجه بارندگی های خوب اخیر و ورود بیش از 560میلیون مترمکعب آب به دریاچه، هم اکنون حجم آن به 2میلیارد و 420 میلیون مترمکعب رسیده است.
ساعی با اعلام اینکه تراز دریاچه هم نسبت به پارسال حدود 24 سانتیمتر افزایش یافته است، افزود: 274 کیلومتر مربع به وسعت دریاچه ارومیه افزوده شده است.
ساعی با اشاره به انطباق این روز با روز ملی درختکاری گفت: جمع بندی نهایی دبیرخانه کارگروه با مطالعه بیش از 300 سند تاریخی گردآوری شده از مجموعه سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مرکز اسناد وزارت امور خارجه کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی کتابخانه آستان قدس رضوی و کتابخانه دانشگاه تهران روز 15 اسفند ماه سال 1302 به جهت خاتمه حضور قدرت های نظامی در دریاچه ارومیه بواسطه امتیازات واگذار شده برای کشتیرانی بهترین روز برای روز ملی دریاچه ارومیه مطرح شد.
3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.