به گزارش این روزنامه، همچون سال های گذشته در فصل سرد سال حیوانات اعم از انواع وحوش و پرندگان برای پیدا کردن غذا به زیستگاه های انسانی نزدیک می شوند.
بدیهی است که ما آدم ها نیز باید به تبع مقام انسانیت سایه ی عطوفت خود را از سر حیوانات بی پناه کم نکنیم.
حیوانات فقط به منظور رفع نیازهای حیاتی خود به مناطق مسکونی نزدیک شده و جویای کمک و حمایت از مردم می شوند و این مهم را باید درک کرد و به نوباوگان آموخت.
باید به یاد داشته باشیم که سردی بیش از حد هوا و از بین رفتن زمینه رشد گیاهان باعث می‌شود تا حیوانات در پیدا کردن غذا با مشکل مواجه شوند.
در فصول سرد پرندگان، حیواناتی که زیستگاه های آن ها جنگل، دشت و صحراست اعم از آهوان، گوزن ها، حیوانات وحشی مانند خرس ها، گربه ها و سگ‌های ولگرد برای ادامه زندگی خود به شدت احتیاج به غذاهایی دارند که ما می توانیم در اختیار آن ها بگذاریم.
بنابراین، انسانیت حکم می کند تا اگر در سفره نان ، برنج یا هر نوع غذایی اضافه ماند به جای ریختن در سطل آشغال آن ها را به حیوانات بدهیم.
حتی چند تکه استخوان می‌تواند گربه و یا سگی را از مرگ ناشی از گرسنگی نجات دهد.
بنابراین یک حرکت کوچک و به ظاهر کم اهمیت ما در این رابطه می تواند مهربانی تلقی شده و جان حیوانی را از مرگ در پاییز و زمستان سخت نجات دهد.
بارها مشاهده شده است که برخی افراد رفتاری غیرانسانی با حیوانات بی‌آزار دارند و به اذیت آنها می‌پردازند که به دور از انسانیت است.
همچنین مهربانی بیش از حد با حیوانات نیز ممکن است برای حیوانات مناسب نباشد، باید این نکته نیز مورد توجه قرار بگیرد که حیوانات لزوما از هر غذایی که ما می‌خوریم، تغذیه نمی‌کنند و ممکن است با مصرف غذاهای سنگین دچار مشکلات جدی گوارشی شوند.
برخی حیوانات نیز که توانایی شکار ندارند، با مصرف زباله‌های شهری، دچار بیماری می‌شوند.
نکاتی را باید در نظر داشته باشیم از جمله اینکه ، در فصل‌های سرد سال، موتورهای گرم و تازه خاموش شده‌ی ماشین‌ها پناهگاه خوبی برای حیوانات به شمار می‌آیند و بهتر است قبل از روشن کردن خودرو و حرکت، اطراف و زیر وسیله نقلیه بخوبی بررسی شود.
در دین اسلام از تقدم برطرف کردن تشنگی حیوان بر وضو گفته شده است و همچنین بر رعایت حقوق حیوانات از جمله تامین تغذیه، بهداشت و درمان و مسکن مناسب برای آنان مورد توجه قرار گرفته است.
بنابراین در فصل‌های سرد سال باید طبق عادات و سنت های دیرینه و شرقی خود بیشتر به حیوانات توجه کنیم.
در یک کلام، نامهربانی و یا آزار حیوانات دور از شان انسانی است و باید بیاد داشته باشیم که کره خاکی از آن همه موجودات و مخلوقات است و فقط متعلق به انسان نیست.
در ارتباط با نوع رفتار و برخورد مناسب در فصل سرد سال با حیات‌ وحش یک کارشناس ارشد محیط زیست اظهاراتی داشته است که بخش هایی از آن در این مطلب آورده می شود:
وی ضمن اشاره به برخی نکات در نحوه برخورد با حیات ‌وحش در فصول سرد سال گفت: شهروندان در تغذیه دستی حیات‌ وحش باید دقیق عمل کنند.
محمد کرمی با بیان اینکه در فصل سرد سال باید با حیات‌ وحش مهربان‌تر بود، تاکید نمود که به دلیل سرمای هوا در ارتفاعات و مراتع ممکن است که برخی وحوش برای پیدا کردن غذا به مناطق پایین‌تر و باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی یا مناطق مسکونی نزدیک شوند. شهروندان باید توجه داشته باشند که پیش از همه چیز باید از گرفتن و یا آزار آن‌ها خودداری کنند.
به گفته وی، در واقع حیات ‌وحش برای تغذیه از پوشش گیاهی خشک شده و باقی‌مانده محصولات کشاورزی به سمت پایین حرکت می‌کند بنابراین مردم از غذا دادن به آن‌ها به‌صورت دستی خودداری کنند چرا که این کار سبب می‌شود حیوان از حالت وحشی خارج شود و چنین وضعیتی برای حیوانی که در ارتفاعات زندگی می‌کند اصلا خوب نیست.
کرمی با اشاره به اینکه محیط زیست مجبور است که در برخی نقاط تغذیه دستی را انجام دهد، تصریح کرد: به دلیل گسترش فضاهای شهری و از بین رفتن زیستگاه‌های حیات‌وحش، محل زندگی حیوانات کم وسعت شده است و ظرفیت کافی برای تغذیه همه آن‌ها وجود ندارد همچنین در فصل زمستان به دلیل سرمای هوا غذا سخت‌تر پیدا می‌شود.
به هنگام تغذیه باید توجه داشته باشیم که هر حیوانی غذای مخصوص به خود را دارد و نمی‌توانیم باقی مانده غذای خود را برای هر حیوانی در نظر بگیریم.
تغذیه نامناسب حیوانات می‌تواند حتی سبب از بین رفتن آن‌ها شود.
سیستم گوارش حیوانات حساس است و اگر واقعا قصد کمک به آن‌ها در فصل سرد را داشته باشیم ، باید غذای مناسب به آنان را در اختیارشان قرار دهیم.
8023/3071
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.