زندگینامه آیت الله محمد امامی کاشانی

خلاصه مطلب:

محمد امامی کاشانی امام جمعه موقت تهران است، او سوابقی همچون ریاست دیوان عدالت اداری، نمایندگی مجلس خبرگان رهبری، مجلس شورای اسلامی، عضویت در جامعه روحانیت مبارز، تولیت مدرسه عالی شهید مطهری، عضویت در شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و هیئت بازنگری قانون اساسی جمهوری اسلامی را در کارنامه خود به ثبت رسانده است. 

 

توضیحات :

محمد امامی کاشانی در تاریخ 10 مهر ماه سال 1310 در کاشان در خانواده ای مذهبی متولد شده است. پدر او میرزا ابوتراب امام جمعه، امام جمعه کاشان بود. او از سال 1317 تحصیلات ابتدایی را آغاز کرد و از سال 1323 به حوزه علمیه کاشان رفت، ادبیات عرب را نزد آیت الله راستی آموخت. 

وی به سفارش آیت الله یثربی در سال 1328 به مدرسه سپه سالار تهران رفت، اما پس از گذشت دو ماه با نامه ای که پدرش برای آیت الله بروجردی نوشته بود، راهی قم شد و در مدرسه فیضیه مشغول تحصیل شد، او در این زمان هم حجره آیت الله محمدرضا مهدوی کنی بود. 

 

او دروس مقدمات و سطح را در محضر امام موسی صدر، مهدی حائری، محمد صدوقی، سیدشهاب الدین مرعشی نجفی، مجاهدی تبریزی و علی مشکینی آموخت، و در دروس میرزا جواد تبریزی و شیخ مرتضی حائری نیز حاضر شد. 23 ساله بود که در درس خارج فقه و اصول امام خمینی، آیت الله بروجردی و آیت الله محقق داماد شرکت کرد، او همچنین دروس فلسفه و عرفان را نزد علامه طباطبایی و آیت الله سیدابوالحسن رفیعی آموخت. 

امامی کاشانی در سال 1340 تدریس دروس سطح در مدارس علمیه تهران را آغار کرد، او در سال 1342 در سفری کوتاه به نجف رفت و در درس سیدمحسن حکیم و آیت الله خویی حضور یافت. 

او فعالیت های سیاسی اش را از سال 1340 آغاز کرد، و در مسیر سازماندهی مبارزات مردمی به رهبری امام علیه رژیم پهلوی تلاش بسیاری کرد، او در این مسیر بارها دستگیر شد و در سال 1355 به گنبد کاووس تبعید شد. 

او در سال های 1349 و 1350 در مساجد تهران از جمله مسجد هدایت علیه شاه سخنرانی می کرد، و به همین خاطر ممنوع المنبر شد. در سال 1356 جزو هسته مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران بود، و بعد از صدور حکم و بیانیه امام خمینی آن را منتشر می کرد. 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 به همراه جمعی از جوانان، انجمن اسلامی دانش آموزان را تاسیس کرد، و در سال 1359 به نمایندگی از مردم کاشان در راهی اولین دوره مجلس شورای اسلامی شد. 

او همچینی ریاست دیوان عدالت اداری که در سال 1361 آغاز به کار کرد را برعهده داشت. امامی کاشانی با حکم امام خمینی به عنوان یکی از اعضای هیئت بازنگری قانون اساسی نیز بوده است. 

 

در سال 1362 از سوی امام خمینی به عنوان عضو شورای نگهبان منصوب شد، و تا سال 1378 در این شوار عضویت داشت. او از سال 1362 تا 1397 نیز نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بود. 

 

محمد امامی کاشانی از سال 1360 به عنوان یکی از ائمه جمعه تهران فعالیت می کند، همچنین تولیت مدرسه عالی شهید مطهری را برعهده دارد. کتبی از جمله خط امان در دو جلد با قلم وی نگارش یافته است. 

مقالات