زندگینامه ولی الله سیف
ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران بوده است، و پیش از آن در سمت مدیریت بانک کارآفرینی، ملت، صادرات، سپه و ملی حضور داشته است، او همچنین به عنوان مشاور رئیس جمهور در امور پولی و بانکی نیز فعالیت می کرد.
ولی الله سیف در سال 1331 در شهرستان نهاوند متولد شده است. مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد حسابداری اش را از دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت دریافت کرده است، و مدرک دکترای خود را از دانشگاه علامه طباطبایی دریافت کرده است. وی از اعضای هیئت علمی دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبایی بوده و سابقه تدریس در این دانشگاه را داراست.
سیف مدتی به عنوان مدیر بانک صادرات مشغول فعالیت بود، در دوره تصدی او اختلاس 123 میلیارد تومانی توسط فاضل خداداد با تبانی کارمندان بانک صادرات رخ داد.
در تاریخ 3 شهریور ماه سال 1392 با حکم حسن روحانی رئیس جمهور وقت، به عنوان رئیس کل بانک مرکزی ایران منصوب شد. از جمله اقدامات او در دوران ریاست بانک مرکزی اعلام اسامی 500 بدهکار عمده شبکه بانکی ایران به قوه قضائیه بود، همچنین اعطای مجوز به موسسه مالی و اعتباری کاسپین در این دوران صورت گرفت.
سرانجام در تاریخ 2 مرداد ماه سال 1397 ولی الله سیف با پیشنهاد مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصادی و دارایی وقت، جای خود را با حکم حسن روحانی به عبدالناصر همتی داد.
فهرست سایر سوابق اجرایی:
- مدیر مالی و عضو هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از سال 1360 تا 1362
- عضویت هیئت مدیره بانک سپه
- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک ملت
- معاون اقتصادی و برنامهریزی بنیاد مستضعفان و جانبازان
- معاون بازرگانی و بینالملل بنیاد مستضعفان و جانبازان
- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک صادرات ایران
- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک سپه
- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک ملی ایران
- رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل فیوچر بانک (بحرین)
- عضو هیئت مدیره و مدیرعاملی بانک کارآفرین
- نائب رئیس کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی
همچنین در بیست و سومین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی سیف به عنوان چهره ماندگار صنعت بانکداری ایران معرفی شد.
در خصوص پرونده اخلالگران نظام ارزی، دادستان تهران علی القاصی مهر در تاریخ 13 اردیبهشت سال 1400 ولی الله سیف را به نقض مقررات و ترک فعل ها متهم کرد، که باعث اخلال در نظام اقتصادی و تضییع بیش از 30 میلیارد دلار منابع ارزی و 60 تن ذخایر طلا با ارزش ریالی حدود 800 هزار میلیارد تومان در فاصله سال های 1395 تا 1397 شده است. اواخر مهر ماه سال 1400 نیز ولی الله سیف به 10 سال حبس محکوم شد.