کسی که مبتلا به تبخال می‌شود تا پایان عمر این ویروس را همراه خود دارد.

به گزارش جماران؛ طبق یک مطالعه جدید از دانشگاه اوپسالا در سوئد که روی هزار فرد ۷۰ ساله انجام و در مجله بیماری آلزایمر منتشر شد، احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که مبتلا به تبخال دهان شده‌اند، دو برابر بیشتر از افرادی است که این عارضه را تجربه نکرده‌اند.

خبرآنلاین نوشت؛ به گزارش نشریه پزشکی مدیکال نیوز تودی، علت تبخال عفونت با "ویروس هرپس سیمپلکس" (HSV) است که دو نوع دارد. "ویروس هرپس سیمپلکس نوع یک" (۱-HSV) باعث ایجاد تبخال دهانی می‌شود. "ویروس هرپس سیمپلکس نوع ۲" (۲-HSV) باعث تبخال تناسلی می‌شود و معمولاً از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC)، سالانه نزدیک به ۵۷۲ هزار نفر به عفونت ۲-HSV مبتلا می‌شوند.

کسی که مبتلا به تبخال می‌شود تا پایان عمر این ویروس را همراه خود دارد. حدود ۶۷ درصد از افراد زیر ۵۰ سال در سراسر جهان به عفونت ۱-HSV، و تقریبا ۱۳ درصد آنها به عفونت ۲-HSV مبتلا هستند. البته اکثر افراد مبتلا به ۲-HSV ممکن است ندانند که به آن مبتلا هستند.

ویروس تبخال باعث ایجاد زخم یا تاول در داخل یا اطراف دهان یا اندام تناسلی می‌شود. هیچ درمانی برای تبخال وجود ندارد اما مدیریت علائم و کاهش احتمال انتقال به شریک زندگی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

محققان می‌گویند که احتمالا عامل اصلی ارتباط تبخال با زوال عقل باید ویروس ۱-HSV باشد که معمولاً ناحیه دهان را آلوده می‌کند.

برخی شواهد مبنی بر اینکه مصرف داروی آسیکلوویر ممکن است به کاهش خطر زوال عقل در میان مبتلایان به این ویروس بینجامد، هرچند هنوز هیچ آزمایش دارویی برای تأیید این موضوع وجود ندارد.

البته اگرچه شیوع ۱-HSV و ۲-HSV در میان مردم بسیار زیاد است (تا ۸۰ درصد)، ولی میزان ابتلا به زوال عقل ناشی از این دو ویروس خوشبختانه بسیار کمتر است و این موضوع نباید شما را زیاد نگران کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی ویروس تبخال
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.