پزشکیان رئیس جمهور در پاسخ به درخواست برخی استانداران مبنی بر تفویض اختیارات بیشتر به استانداریها، گفت: دولت تفویض اختیار را در مقابل عملکرد و موضوعات مشخص تعریف کرده است، به عنوان مثال ما آمادگی داریم درباره فراهم کردن زیرساختهای لازم برای استفاده از انرژی خورشیدی هرگونه اختیاری به استانداریها تفویض کنیم، اما تفویض اختیار بدون مشخص نمودن موضوع برای آن منجر به هرج و مرج خواهد شد.
به گزارش جماران از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری؛ مسعود پزشکیان در چهارمین نشست سراسری استانداران دولت چهاردهم که ظهر امروز دوشنبه در وزارت کشور برگزار شد، استانداران را ستونهای اجرایی کشور عنوان کرد و افزود: اگر شما استانداران موفق عمل کنید، مشکلات کشور حل خواهد شد و اگر خدای ناکرده نتوانید وظایف و ماموریتهای خود را به سرانجام برسانید ما با مشکلات مواجه خواهیم بود، از این منظر دولت از شما برای تحقق اهداف تعیینشده حمایت و پشتیبانی خواهد کرد.
رئیس جمهور در ادامه در پاسخ به درخواست برخی استانداران مبنی بر تفویض اختیارات بیشتر به استانداریها، گفت: دولت تفویض اختیار را در مقابل عملکرد و موضوعات مشخص تعریف کرده است، به عنوان مثال ما آمادگی داریم درباره فراهم کردن زیرساختهای لازم برای استفاده از انرژی خورشیدی هرگونه اختیاری به استانداریها تفویض کنیم، اما تفویض اختیار بدون مشخص نمودن موضوع برای آن منجر به هرج و مرج خواهد شد.
پزشکیان همچنین به مسایل مطرح شده از سوی استانداران استانهای مرزی کشور نیز اشاره کرد و گفت: متأسفانه در کشور ما ظرفیتی مانند مرزها که میتواند محل درآمد باشد به محلی برای فقر و گرفتاری تبدیل شده است که این روند باید اصلاح شود. در این رابطه ابتدا باید از مشکلات این استانها یک جمعبندی صورت گیرد و با حضور وزرا، فعالین اقتصادی، دانشگاهیان و علما بررسی شود و در نهایت در قالب یک طرح کارشناسی شده و اولویتبندی شده برای تصمیمگیری و تصویب به هیئت دولت ارائه شود.
رئیس جمهور در ادامه به تعامل بسیار خوب سران سه قوه در راستای حل مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ما به صورت هفتگی با سران قوه مقننه و قوه قضائیه جلسه داریم، انصافاً تعامل بسیار خوبی در آنجا وجود دارد، هم آقای قالیباف و هم آقای محسنی اژهای نسبت به همکاری و کمک به دولت اهتمام جدی دارند که این ساختار را میتوان میان نمایندگان مجلس و قوه قضاییه با استانداران در استانهای کشور ایجاد کرد و در این فضای تعامل مشکلات کشور را مرتفع کرد.
پزشکیان با بیان اینکه برغم وجود مشکلات متعدد در کشور، در صورت همدلی و همکاری مطمئناً خواهیم توانست بر این مشکلات غلبه کنیم، افزود: ما توانمندیها و پتانسیلهای زیادی داریم که به این سادگی قابل تحریم شدن نیست و از سوی دیگر مسیرهای فراوانی پیش روی ما است که خودمان بتوانیم مشکلات کشور در اقتصاد، صنعت، انرژی و دیگر بخشها را حل کنیم.
رئیس جمهور در ادامه فراهم کردن زیرساختهای لازم برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و رفع محرومیت از فضاهای آموزشی را به عنوان دو انتظار اولویتدار از استانداران مطرح کرد و گفت: ما باید تا جای ممکن وابستگی تأمین برق به سوختهای فسیلی را به حداقل برسانیم و با فراهم کردن زیرساختهای لازم برای استفاده از انرژی خورشیدی بهویژه در ادارات، ورزشگاهها، مدارس و دانشگاهها و دیگر اماکن عمومی، گاز و فراوردههای نفتی خود را به قیمت واقعی بفروشیم و نیازهای دیگر کشور را برطرف کنیم.
پزشکیان بر ضرورت رعایت الگوی مصرف و ترویج فرهنگ صرفهجویی در جامعه تأکید کرد و گفت: درحالی که ما با بدمصرفی، سالانه حدود ۱۵۰ میلیارد دلار یارانه انرژی را هدر میدهیم، با صرفهجویی میتوانیم علاوه بر حفظ ذخایر خود، منابع مالی مورد نیاز برای حل مشکلات کشور را نیز تأمین کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه با مدیریت و برنامهریزیهای صورت گرفته در دولت، خوشبختانه کشور از وضعیت بحرانی در تأمین انرژی عبور کرده است، افزود: ما واقعاً دلمان نمیخواست مازوت بسوزانیم و این موضوع را هم اعلام کردیم، اما بنا به شرایطی مجبور به این کار شدیم، ولی در سال آینده با اقداماتی که در زمینه استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و صرفهجویی در حال انجام است، قطعاً سال آینده نباید از مازوت استفاده کنیم.
پزشکیان همچنین به موضوع محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی کشور به عنوان یکی دیگر از برنامههای در دست اجرای دولت اشاره کرد و گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته ما در سال آینده دیگر نباید شهر و منطقهای داشته باشیم که مردم در زمینه فضای آموزش دچار مشکل باشند. در این زمینه با بهرهگیری از مشارکتهای مردمی، مسئولیت اجتماعی شرکتها، کمک خیرین و مشارکت بین بخشی این مشکل را نیز حل خواهیم کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه با توجه به ظرفیتهای مرز نباید وضعیت به گونهای باشد که بخش بزرگی از مردم سیستان و بلوچستان از کمیته امداد یا سازمان بهزیستی یارانه بگیرند، اظهار داشت: به تجربه میگویم که اگر کمک مردم را داشته باشیم و روابط بینبخشی را سامان دهیم کارهای بزرگی میتوانیم انجام دهیم. انتظار ما این است که شما به عنوان استاندارها، بخشدارها، فرماندارها، همت کنید که هیچ کمبودی در عرصه فضاهای آموزشی باقی نماند؛ برنامهریزیهای لازم انجام شده و انجام این کار در مدت یکسال کاملا ممکن است.
پزشکیان با اشاره به اینکه برای ارتقای کیفیت شیوههای آموزشی نیز برنامههایی در حال تدوین است، افزود: مصمم هستیم کیفیت آموزش در مدارس دولتی در حد کیفیت بهترین مدارس باشد، این به هیچ وجه قابل قبول نیست که کیفیت آموزش فرزندان ما در مدارس دولتی پایین باشد. با همکاری وزارتخانههای علوم، بهداشت و خود آموزش و پرورش در حال تدوین برنامههای این موضوع هستیم و با شما هم برای هماهنگی و همکاری در این زمینه جلسه خواهیم گذاشت و در ادامه مسئله بهداشت و سلامت را نیز با همین روش با همکاری شما دنبال خواهیم کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه اولویت امروز ما رفع کمبود در فضاهای آموزشی است که نیازمند عزم و اراده شماست، تصریح کرد: آینده این مملکت مال بچههاست، اگر خوب آموزش ببینند و کار تیمی و حل مسئله یاد بگیرند و دغدغهمند بار بیایند، مشکلات مملکت حل خواهد شد، ولی اگر طوری تربیت شوند که هنوز از مدرسه فارغالتحصیل نشده به فکر رفتن به خارج باشند، خب نمیشود کاری کرد. این ایراد نظام آموزشی ماست که فرزندان ما به جای اینکه به فکر ماندن و تلاش کردن برای سربلندی و عزت ایران باشند، به دنبال مهاجرت هستند.
پزشکیان از استانداران خواست فراهم کردن بستر توسعه نیروگاههای خورشیدی را در کنار تلاش برای رفع کمبود فضاهای آموزشی در اولویت کاری خود قرار دهند و گفت: هر اختیاری در این زمینه لازم دارید به شما اعطا خواهد شد و قوای دیگر هم با دولت در این زمینه همراه هستند. اگر دست به دست هم بدهیم و هر آنچه در توان داریم را همافزا کنیم، میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه مهمترین اقدام ما در ضمن پیشبرد این برنامهها جلب همکاری و مشارکت مردم است، خاطرنشان کرد: داریم تلاش میکنیم به مردم ثابت کنیم که واقعا میخواهیم مشکلات شما را حل کنیم. همه مدیران دولت باید وجه همت و تلاششان کسب رضایت مردم باشد. اگر هم جایی به لحاظ قانونی یا توان و امکانات نمیتوانیم کاری بکنیم، باید به بهترین و محترمانهترین شکل به مردم توضیح دهیم. به عنوان مثال ما تلاش کردیم دیگر برای تولید برق مازوت نسوزانیم، اما امکان آن فراهم نشد، حالا برای توضیح میدهیم که اگر مازوت نمیسوزاندیم، ناچار بودیم گاز منازل مردم را قطع کنیم، اما داریم تلاش میکنیم که برای سال آینده این مشکل حل شده باشد و بابت اینکه مجبوریم امسال مازوت بسوزانیم از مردم عذرخواهی و از همراهی آنها از جمله در همراهی با پویش ۲ درجه کمتر تشکر میکنیم.
پزشکیان با تاکید بر اینکه تلاش برای حل مشکلات و کسب رضایت مردم باید وجه همت همه ما باشد تا مردم ببینند و بدانند که ما هیچ قصد دیگری جز خدمت به آنها نداریم، اظهار داشت: از همه مدیران و نیز مردم که با تلاشها و همراهی خود به ما در عبور از روزهای سخت ناترازی انرژی و برق کمک کردند، قدردانی میکنم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرارسیدن ایامالله دهه فجر با بیان اینکه حضور مردم در صحنه، مشت محکمی بر دهان یاوهگویانی است که تصور میکنند، مردم با ما نیستند، افزود: حضور مردم میتواند خواب به اصطلاح آرام بدخواهان را آشفته کند. اینها تصور میکنند میتوانند در کشور ما و در میان مردم تفرقه و اختلاف ایجاد کنند و مردم را از نظام و حکومت دور نگه دارند. لذا حضور مردم میتواند تصور اینکه آنها میتوانند ایران را تبدیل به منطقهای کنند که دعوا و اختلاف در آن باشد، برهم بزند.
پزشکیان تصریح کرد: همه ما باید تلاش کنیم مردم حضور حداکثری در صحنه داشته باشند تا علاوه بر کمک به ما در حل مشکلات، به دشمنان نیز این پیام را بدهند که اجازه نخواهند داد ایران با چالش مواجه شود.
وزیر کشور: جذب گردشگر در استانها بدون همت استانداران میسر نیست
وزیر کشور با بیان اینکه جذب گردشگر در استانها بدون همت استانداران میسر نیست، گفت: اگر ظرفیت استانها را بشناسیم، گردشگری میتواند درآمدی کمهزینه برای ما ایجاد کند.
نشست سراسری استانداران دولت چهاردهم امروز دوشنبه - ۱ بهمنماه - با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور، محمدجعفر قائمپناه معاون اجرایی رئیسجمهور، سید رضا صالحیامیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و اسکندر مؤمنی وزیر کشور برگزار شد.
مؤمنی در این جلسه با بیان اینکه همه استانداران بدون استثنا با اتکا به توانمندی خود منصوب شدند و وامدار هیچ حزب و گروهی نیستند، گفت: شما استاندار همه مردم هستید؛ چه آنهایی که به ما رأی دادند، چه آنهایی که به ما رأی ندادند و چه آنهایی که اصلاً رأی ندادند.
وزیر کشور تأکید کرد: همه باید تلاش کنیم سرمایه اجتماعی نظام، کشور و دولت را در گام اول حفظ و در گام بعدی ارتقاء دهیم.
مؤمنی با بیان اینکه استانداران کابینه دوم دولت محسوب میشوند و باید یکپارچه باشند، اظهار داشت: رئیسجمهور از استانداران انتظاراتی دارد و بسیاری از موضوعاتی که وزرا از رئیسجمهور درخواست میکنند، رئیسجمهور دستور پیگیری آن را از طریق وزارت کشور به استانداران میدهد.
وزیر کشور همچنین در این جلسه با اشاره به استفاده از ظرفیت زنان متخصص در سطوح مدیریتی استانها، تصریح کرد: حدود نیمی از جامعه ما زنان هستند که از این ظرفیت مهم باید استفاده کرد. از استانداران میخواهم از بانوان متخصص و توانمند، علاوه بر جایگاه فرماندار که تاکنون شاهد بودیم، در سمت معاون خود نیز استفاده کنند.
وی همچنین با اشاره به تقویت حوزه گردشگری در استانها، گفت: اگر ظرفیت استانها را بشناسیم، گردشگری میتواند درآمدی کمهزینه برای ما ایجاد کند. استان و مرکز باید گردشگری را در تعامل با هم مدیریت کنند. جذب گردشگر در استانها بدون همت استانداران میسر نیست.
مؤمنی در ادامه جلسه با اشاره به مدیریت مصرف انرژی با توجه به ناترازی موجود در کشور، اظهار داشت: باید توازنی بین صنعت، تولید و مصارف خانگی داشته باشیم. انرژی خورشیدی موضوعی است که حتماً آن را پیگیری میکنیم.
وزیر کشور گفت: این نشست سراسری به صورت ماهانه با حضور وزرا و معاونان رئیس جمهور ادامه خواهد داشت.
علی اکبر پورجمشیدیان معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در جلسه سراسری استانداران کشور گفت: رژیم صیهونیستی پس از ۱۵ ماه جنگ و کشتار ۵۰ هزار نفر انسان بیگناه به هیچ نتیجه ای نرسید.
وی ادامه: این نکته بسیار با اهمیتی است که هیچ کارشناس نظامی تخریب خانههای مردم بی دفاع و کشتار ۵۰ هزار نفر انسان و مجروح کردن ۱۰۰ هزار نفر را پیروزی نمی داند.
مهدی دوستی معاونت هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور نیز در چهارمین نشست سراسری استانداران گفت: پروژه های نیمه تمام دولت به بسته های سرمایه گذاری تبدیل می شود.
وی با اشاره به شناسایی تمامی پروژه هایی که این قابلیت را دارند، افزود: حضور بخش خصوص می تواند پیشران پروژه های نیمه تمام دولت باشد.
دوستی همچنین از توجه ویژه به اقتصاد دریا محور خبر داد و گفت در همین راستا ۱۰ هنرستان با محوریت اقتصاد دریایی بر اساس توافقی که با آموزش و پرورش شده است احداث می کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به نزدیک شدن به ایام عید نوروز و همزمانی آن با ماه مبارک رمضان در تمامی مراکز استان ۳ مرکز عرضه مستقیم کالا ایجاد خواهد شد.
در ادامه این جلسه مسعود نصرتی معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور گفت: رونق ساخت مسکن ملی باعث اشتغال زایی و چرخش چرخ اقتصاد و کارگاهها می شود.
وی با اشاره به استفاده از تجربه مولد سازی شهرداری ها گفت: شهرداری ها در این حوزه تجربه دهها ساله دارند و میتوان از تجربیات آنها برای تکمیل پروژه های دولت استفاده کرد.
پروین داداندیش رئیس مرکز امور بانوان و خانواده وزارت کشور نیز در این جلسه تأکید کرد: رویکرد وفاق ملی حتماً باید در حوزه زنان و مطالبات آنها دیده شود. وزیر محترم کشور در برنامهها بر ایجاد فرصت برابر و احساس شدن رفع تبعیض تأکید دارد. امروز یک ضرورت است که در ستاد و صف از ظرفیت علمی و تخصصی زنان استفاده کنیم.
داداندیش با تأکید بر استفاده از ظرفیت زنان متخصص و فرهیخته، اظهار داشت: رئیس مرکز امورز زنان و خانواده وزارت کشور در ادامه بر حمایت استانداران از مدیران کل مرکز امور زنان و خانواده استانداریها بر اجرایی کردن مطالبات زنان جامعه تأکید کرد.
معاون اجرایی رئیس جمهور:
پیشبینی منابع مالی، لازمه مصوبات سفرهای استانی رییس جمهور
معاون اجرایی رئیس جمهور در نشست سراسری استانداران گفت: تجربه نشان داده است که مصوبات متعدد بدون پیش بینی و تامین منابع مالی اجرایی نخواهند شد و در نهایت به ایجاد ناامیدی و یأس در میان مردم منجر می شود؛ از این رو پروژههای عمرانی باید اولویتبندی شوند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی وزارت کشور، محمد جعفر قائم پناه در چهارمین نشست سراسری استانداران، ضمن تقدیر از وزیر کشور برای استقرار سریع کابینه دوم نکاتی را در مورد رویکرد جدید دولت در سفرهای استانی عنوان کرد.
قائم پناه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری درباره ارتباط مستقیم مسئولان با مردم و علاقه خاص دکتر پزشکیان به این موضوع، سفرهای استانی را فرصتی مغتنم برای تقویت و افزایش اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دانست و گفت: سفرهای استانی هم فرصتی برای دیدن و شنیدن بی واسطه مسائل و مشکلات مردم توسط رییس جمهور و هم فرصتی برای انتقال ملاحظات استانداران به رییس جمهور است.
قائم پناه ضمن تاکید بر توجه ویژه رئیس جمهور بر اولویت مناطق محروم، گفت: محرومیت زدایی و شناسایی فرصت های توسعه در این سفرها مورد تاکید است.
وی اضافه کرد: تجربه نشان داده است که مصوبات متعدد بدون پیشبینی و تامین منابع مالی اجرایی نخواهند شد و در نهایت به ایجاد ناامیدی و یأس در میان مردم منجر می شود؛ از این رو پروژه های عمرانی باید اولویت بندی شوند.
قائم پناه تاکید کرد: مصوبات سفرهای استانی رییس جمهور نباید در برنامهریزی کلان کشور خللی ایجاد کند و باید در راستای سیاستهای کلان اجرایی دولت باشد.
سرپرست نهاد ریاست جمهوری تشخیص فرصتهای سرمایه گذاری و تبدیل آنها به جریان اقتصادی را از اهداف اصلی سفرهای استانی رییس جمهور دانست و افزود: برای هرچه پربارتر شدن سفرهای رییس جمهور برنامهریزی دقیق انجام خواهد گرفت؛ همچنین با نظرسنجی دقیق و علمی در استانها انتظارات و مشکلات هر استان از نظر مردم شهرها و روستاها به دقت ارزیابی خواهد شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور سه حوزه امنیت، سلامت و آموزش را از مهمترین دغدغه های دولت چهاردهم و رئیس جمهور دانست و اظهار کرد: موضوع ایجاد و ارتقاء فضاهای آموزشی از نکات پر اهمیت نزد رئیس جمهور است و باید از ظرفیت افرادی که می توانند در ساخت مدارس نقش آفرینی داشته باشند، استفاده کرد.
قائم پناه شکل گیری گفتگوهای اجتماعی، ارتباط با جامعه مدنی، اقشار و گروه های مختلف را از دیگر بخشهای پراهمیت سفرهای استانی دانست و گفت: رشد نهادهای مدنی و تشکل های سیاسی به توانمندتر شدن جامعه منجر خواهد شد.
معاون رئیس جمهور بر اهمیت تحقق وعده هایی که در این سفرها به مردم داده می شود، تاکید کرد و افزود: نباید تحت تاثیر افراد مختلف وعده هایی داده شود که امکان اجرایی ندارند؛ همچنین سفرهای استانی حوزه های مختلف فرهنگی، سیاسی و اجتماعی هر استان را پوشش خواهد داد و به حوزه عمرانی محدود نخواهد شد.
در ادامه جلسه، استانداران نیز در خصوص سفرهای استانی رییس جمهور ملاحظات و نکات خود را بیان کردند. عدالت در بودجه تخصیص یافته به هر استان، اطلاعرسانی رویکرد رییس جمهور در سفرهای استانی و جلوگیری از ایجاد احساس تبعیض در استانها از جمله محورهای مطرح شده در این نشست بود.