سید رضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: مراودات ما با عربستان آغاز شده است از کویت و بحرین پرواز مستقیم به مشهد قرار است برقرار شود مردم عربستان، کویت و بحرین علاقه‌مند به ایران و اهل بیت هستند و تقاضای کویت و بحرین و عربستان برای سفر به ایران زیاد است و اولین مقصد آنها مشهد است و بعد یک مقصد دوم هم حتما دارند.

به گزارش جماران؛ وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از همه فرمانداران و استانداران تقاضا دارم دوگانه ایرانی و اسلامی را کنار بگذاریم؛ این دو هیچ وقت با هم در تعارض نبودند ما هم به تاسوعا و عاشورا و محرم وفاداریم و هم یلدا و چهارشنبه‌سوری و نوروز را جشن می‌گیریم نسل جوان باید احساس کنند که در متمدن‌ترین کشور دنیا زیست می‌کنند.

سید رضا صالحی امیری در نشست با استانداران گفت: هیچ وقت اولویت کشور به سمت گردشگری و میراث نبوده و این یک عارضه مزمن است. ما قرار بود در چشم‌انداز همه حوزه‌ها اول شویم. اما با آن فاصله بسیار داریم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: فاصله ما آنقدر با همسایگان در این زمینه زیاد شده که برای ما امکان رسیدن به آنها در فضای فعلی وجود ندارد. از همین رو ما برنامه‌ریزی‌مان این است که به چشم‌انداز خودمان برسیم. حدود ۹۰ درصد ظرفیت حوزه میراث و گردشگری در استان‌ها است. در حوزه میراث نیازمند سه اقدام عاجل هستیم و باتوجه به اینکه طبق قانون استانداران مسئول شورای عالی میراث هستند، بنابراین اولین نکته این است که در سازه‌های میراثی کشور دچار فرسودگی شده‌ایم و این خطرناک است و گزارش‌ها نگران‌کننده است و نیازمند بازنگری در مطالعات هستیم.

صالحی‌امیری یادآور شد: هیچ کشوری مانند ایران نیست که اثر میراثی داشته باشد. ما الان ۵۰ اثر در نوبت ثبت یونسکو داریم و درخصوص ثبت آثار با سه کشور اسپانیا، فرانسه و ایتالیا فاصله چندانی نداریم و ظرفیت در نوبت ما آنچنان طولانی است که هر سال یک اثر ثبت می‌کنیم و با کشورهای همسایه صحبت می‌کنیم که ثبت مشترک داشته باشیم.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: از همه فرمانداران و استانداران تقاضا دارم دوگانه ایرانی و اسلامی را کنار بگذاریم؛ این دو هیچ وقت با هم در تعارض نبودند ما هم به تاسوعا و عاشورا و محرم وفاداریم و هم یلدا و چهارشنبه‌سوری و نوروز را جشن می‌گیریم نسل جوان باید احساس کنند که در متمدن‌ترین کشور دنیا زیست می‌کنند.

وی ادامه داد: هر نقطه از این جغرافیا مملو از آثار باستانی هخامنشی، ساسانی و ... است. اولین جراحی چشم و جمجمه در شهر سوخته انجام شده غنی‌ترین فرهنگ و تمدن در سیستان و بلوچستان است و ما نتوانستیم از این ظرفیت استفاده کنیم. هگمتانه پر رمز و رازترین منطقه است. ۵ هزار سال قبل ایرانیان از انیمیشن برای طراحی ظروف استفاده می‌کردند اما ما مدیران نتوانستیم آنگونه که حق این فرهنگ و تمدن بود را ادا کنیم و آن را به جوانان و مردم خودمان و دنیا معرفی کنیم. تبادل دانش فرهنگی باعث افزایش سطح آگاهی و افزایش بازتولید هویت خواهد شد یک دلیل اصلی مهاجرت این است که نتوانستیم به نسل جوان آموزش دهیم که هر آنچه می‌خواهند در این سرزمین وجود دارد.

صالحی امیری گفت: گردشگری سه مفهوم را در دل خود دارد؛ جذابیت، ظرفیت و زیرساخت. ما در جذابیت گردشگری در کشور هیچ چیزی کم نداریم. اما نیازمند یک برنامه راهبردی ۵ ساله در این زمینه هستیم. با سرعت باید ظرفیت گردشگری سلامت را افزایش دهیم و استان‌های مرزی باید به سرعت با گسترش زیرساخت‌های درمانی ظرفیت گردشگری سلامت را افزایش دهند. هزینه درمان در ایران نسبت به کشورهای همسایه ارزان‌تر است.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: درباره گردشگری دریامحور که در برنامه هفتم هم آمده در سطح کشور جلسات فعال شده و از اهداف اصلی ما از خرمشهر تا مکران و چابهار است و از آشوراده تا انزلی ظرفیت‌های بکری هستند که ما باید به سرعت آنها را فعال کنیم. در حوزه گردشگری زیارتی ما ظرفیت خوبی بعد از کشور عراق داریم.

وی با بیان اینکه ما سیاست جدیدی را برای سفر با خودرو در نوار مرزی تعریف کردیم، یادآور شد: به استانداران تاکید کردیم ظرفیت گردشگری در مرز را افزایش دهیم. در گردشگری زیارتی تمرکز ما بر مشهد مقدس است و بعد سایر اماکن زیارتی اما بررسی‌ها نشان داده است که گردشگران زیارتی بعد از مشهد یک مقصد دوم را نیز انتخاب می‌کنند.

صالحی امیری تصریح کرد: در حال حاضر ۴۵۵ هزار تخت در کل در ایران ظرفیت داریم و برای جذب ۱۵ میلیون گردشگر باید به یک میلیون تخت برسیم و استانداران باید برای توسعه زیرساخت تلاش کنند متاسفانه رسانه‌های بیگانه به ناحق ایران امن را ناامن نشان می‌دهند. ایران از خیلی از کشورهای همسایه امن‌تر بوده و هست اما هزینه سنگین برای جعل این واقعیت انجام می‌شود و ایران‌هراسی صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه ما یک سلسله راهبرد برای خنثی‌سازی ایران هراسی تعریف کردیم، گفت: استانداران که محور اصلی این راهبرد هستند برای خنثی ساری ایران هراسی باید تلاش کنند مطالعات ما نشان می‌دهد که ۸۵ درصد گردشگرانی که به ایران می‌آیند ایران را امن و زیبا می‌دانند. 

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: مراودات ما با عربستان آغاز شده است از کویت و بحرین پرواز مستقیم به مشهد قرار است برقرار شود مردم عربستان، کویت و بحرین علاقه‌مند به ایران و اهل بیت هستند و تقاضای کویت و بحرین و عربستان برای سفر به ایران زیاد است و اولین مقصد آنها مشهد است و بعد یک مقصد دوم هم حتما دارند. 

وی ادامه داد: درباره آسیای میانه و قفقاز اقدامات خوبی صورت گرفته است رئیس‌جمهور برای شکل‌گیری وفاق در خارج از کشور تلاش می‌کنند. ۲۰ میلیون علوی در ترکیه و ۲۰ میلیون علوی خارج از ترکیه داریم و در حال تلاش برای جذب آنها برای گردشگری به کشور هستیم تمرکز بر تهران مشکل ما را حل نخواهد کرد و باید استان‌ها در این زمینه فعال‌تر شوند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه هیچ مانعی برای گسترش گردشگری در استان‌ها وجود ندارد، گفت: ما تنها کشوری هستیم که کلیساهای ارامنی را در یونسکو ثبت کردیم و از سایر کشورها خواستیم که مساجد را ثبت یونسکو کنند و این از نشانه‌های وفاق است. ما سه میلیون ظرفیت گردشگری مذهبی و طبیعی در آذربایجان داریم استان‌های جنوبی نیز باید ظرفیت‌های گردشگری را فعال کنند.

صالحی امیری درباره حوزه چین و هند و روسیه و ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: هر کدام از کشورها ایرانیانی مهاجر دارند و ما باید مکانیزم‌هایی برای جذب این‌ها داشته باشیم و باید نگرانی‌های آنها را برطرف کنیم این کار به انسجام ملی و جذب درآمد و سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تمرکز ما باید به سمت بخش خصوصی باشد ۲۷۰۰ پروژه زیرساختی گردشگری به طور میانگین با دو همت در حال ساخت است در حال رایزنی با بانک‌ها هستیم تا تسهیلات برای تکمیل این پروژه‌ها در نظر گرفته شود بخش خصوصی موتور محرکه ما هستند اما نه با شعار و باید موانع را از سر راه آنها برداریم. 

وی ادامه داد: بیش از ۶ میلیون گردشگر وارد ایران شده‌اند و در ۹ ماهه امسال بیش از ۵ میلیون وارد شده‌اند که حدود ۱۷ درصد رشد داشته‌ایم و برداشت ما این است که این روند افزایشی ادامه خواهد داشت اما باید به سرعت به عدد ۱۵ میلیون گردشگری برسیم‌. برای اینکه به این عدد در برنامه هفتم برسیم‌، باید زیرساخت داشته باشیم و برای زیرساخت باید سرمایه‌گذار داشته باشیم. ۱۴۳۰ هتل در کشور داریم رتبه ایران ۳۴ است و باید این رتبه ترمیم شود. نمایشگاه گردشگری در اواخر بهمن ماه نیز برگزار خواهد شد. 

صالحی امیری درباره صنایع دستی گفت: صنایع دستی بزرگترین ظرفیت مغفول در ایران است در حاشیه شهر در شیرآباد یک زن ۶۰۰ زن را استخدام کرده و صنایع سوزن دوزی بلوچ را فعال کرده و صنایع دستی خود را به خارج از کشور صادر می‌کند. از این نمونه‌ها در کشور باز هم داریم. ما سالانه ۲۲۴ میلیون یورو به صورت رسمی صادرات صنایع دستی داریم که باید افزایش پیدا کند. ۵۰۰ هزار نفر در صنایع دستی شاغل هستند و باید در پایان برنامه هفتم به یک میلیون نفر برسد و باید در این زمینه زیرساخت لازم را فراهم کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.