«سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق با تاکید بر اهمیت تداوم حمایت از روابط مثبت سازنده میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان اظهار داشت: همکاری بین این دو کشور مسلمان، قدرت و عزت به منطقه می‌دهد و هر اندازه که چالش وجود داشته باشد، نمی‌توان در این مساله تفریط کرد پس باید حمایت و فعال‌سازی ابتکارهای سازنده بین این دو کشور مسلمان ادامه داشته باشد و سعی کنیم از طریق عراق، پیوندهای اقتصادی و منافع مشترک بلندمدتی ایجاد کنیم که ملت ما و ملت‌های جهان عرب و اسلام از آن بهره‌مند شوند.

به گزارش جماران؛ «سید عمار حکیم» رهبر جریان حکمت ملی عراق امروز جمعه در مراسم سالروز شهادت شهید آیت الله «سید محمدباقر حکیم» و روز «شهید عراق» که در مرقد این شهید بزرگوار در نجف اشرف برگزار شد، گفت: شهید محراب با چشم تیزبین به آینده عراق و نقش محوری و رهبرانه آن در مقابله با نیروهای تکفیری، افراط‌گرا و مستبد و تلاش‌ها برای آسیب به حاکمیت و استقلال عراق می‌نگریستند تا اینکه به دست نیروهای افراط‌گرا و تکفیری به شهادت رسیدند. 

وی به نقش برجسته دو شهید بزرگ حاج ابو مهدی المهندس و حاج قاسم سلیمانی در پیروزی قاطع بر بقایای گروه تروریستی داعش اشاره و عنوان کرد: تجمع امروز ما و احیای این مناسبت عزیز نزد قلب‌های عراقی‌ها، با سالروز شهادت فرماندهان پیروزی و گذشت بیش از 4 ماه از شهادت سید مقاومت «سید حسن نصرالله» (رضوان الله تعالی علیه) همزمان شده است. 

رهبر جریان حکمت ملی عراق در ادامه با تاکید بر تقویت جبهه داخلی و تحکیم روحیه ملی تصریح کرد: بی‌ثباتی که امروز در منطقه در پی تعرضات مکرر رژیم غاصب صهیونیستی به لبنان و غزه و هدف قرار دادن حاکمیت کشورهای منطقه شاهد آن هستیم و همچنین وضعیت و تحولات پیچیده و حوادث سریع در سوریه نیازمند هوشیاری و توجه از سوی جبهه داخلی است چرا که هر گونه اختلال یا تغییر در موازنه قوا در منطقه، بر حجم چالش‌های عراق تاثیر می‌گذارد، ما بخشی از این منطقه هستیم و در واقع ما قلب تپنده منطقه در میان این چالش‌های پیچیده هستیم. 

 

سید عمار حکیم (2)

 

حکیم تاکید کرد: هیچ گونه مسامحه و سهل‌انگاری در خصوص امنیت کشور و ثبات آن وجود ندارد، اجازه نخواهیم داد عراق را به دوران اختلافات و درگیری بازگردانند و احساسات و وحدت عراقی‌ها را بازیچه قرار دهند. با کسی که گمان می‌کند یا در تلاش است امنیت و حاکمیت عراق را هدف قرار دهد، مسامحه نخواهیم کرد. 

وی هشدار داد که مراقبت نفوذی‌ها باشید و از کسانی که شعارهای گمراه‌کننده علیه وحدت و همبستگی عراقی‌ها می‌دهند، پرهیز کنید. برحذر باشید از کسانی که دارای برنامه‌های خبیث هستند و نمی‌خواهند عراق، سرور و یک کشور موثر در منطقه باشد‌. 

رهبر جریان حکمت ملی در ادامه رویکرد سیاست خارجی عراق مبنی بر «پیروی از سیاست خارجی متوازن که در تعارض با اصول ثابت، ارزش‌ها و اهداف عراق نباشد.» را تشریح کرد و گفت: عراق در محافل بین المللی اعلام کرده که سیاست خارجی‌اش، دور نگه‌داشتن کشور و ملت از ورود به امور دیگران است و اینکه خاک عراق گذرگاهی برای هرگونه تعرض به کشورهای همسایه و منطقه نخواهد بود. 

 

سید عمار حکیم (3)

 

حکیم در تشریح این رویکرد تاکید کرد: اما این بدان معنا نیست که عراق در برابر مسائل سرنوشت‌ساز جهان عرب و اسلام، دست بسته می‌ماند، ملت ما ظلم را نمی‌پذیرد چرا که شهامت، غیرت و عزت آن در وجدان و ضمیرش وجود دارد و نخواهد پذیرفت، امت عرب و اسلام، در معرض هیچ تعرض یا خواری قرار گیرد. 

وی با تاکید بر اهمیت تداوم حمایت از روابط مثبت سازنده میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان اظهار داشت: همکاری بین این دو کشور مسلمان، قدرت و عزت به منطقه می‌دهد و هر اندازه که چالش وجود داشته باشد، نمی‌توان در این مساله تفریط کرد پس باید حمایت و فعال‌سازی ابتکارهای سازنده بین این دو کشور مسلمان ادامه داشته باشد و سعی کنیم از طریق عراق، پیوندهای اقتصادی و منافع مشترک بلندمدتی ایجاد کنیم که ملت ما و ملت‌های جهان عرب و اسلام از آن بهره‌مند شوند. 

رهبر جریان حکمت ملی عراق همچنین درباره تحولات سوریه گفت: باید به ملت سوریه کمک و از استقلال انتخابش در نظام سیاسی حاکم بر کشور حمایت کنیم، باید درهای عراق به روی ملت برادر سوریه که با آنها تاریخ و سرنوشت مشترک داریم باز باشد، از ملت سوریه می‌خواهیم که نسبت به خطرات آگاه باشند و از شرایط عراق و تجربه سیاسی آن در ساختن حکومتی قوی با حضور همه طیف‌های جامعه سوریه استفاده کنند. 

 

سید عمار حکیم (4)

 

حکیم در ادامه با تاکید بر اینکه ما باید به حمایت از فلسطین با همه راه‌های ممکن ادامه دهیم، گفت: قضیه فلسطین در وجدان عراقی‌ها، حاضر بوده و خواهد ماند، ما از حق ملت فلسطین در سرزمینش که توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی سلب شده دست نخواهیم کشید. 

رهبر جریان حکمت ملی عراق در پایان تاکید کرد: کسی که گمان می‌کند عراق از قضیه عادلانه فلسطین دست می‌کشد، متوهم است. کسی که گمان می‌کند، عراق تحت فشار برای دست کشیدن از ارزش‌ها و اصولش قرار می‌گیرد، متوهم است. کسی که گمان می‌کند، عراق نمی‌تواند امنیت و صلح منطقه را محقق کند، متوهم است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.