گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

در گفت و گو با جماران؛

سید محمد صدر: جنایت به شهادت رساندن سید حسن نصرالله بی‌جواب نخواهد ماند/ شهادت ایشان در عملیات حزب الله نقصی ایجاد نمی کند/ باید با فکر و بررسی‌های دقیق عکس العمل نشان داده شود/ اسرائیل مدتهاست دنبال برخورد نظامی ایران و آمریکاست

سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به خبرنگار جماران گفت: شهید سید حسن نصرالله به معنای واقعی یک فرد منحصر به فرد، باهوش، خوش برخورد، خوش نفس و به معنای واقعی یک انقلابی و به دنبال منافع لبنان و جهان اسلام بود. مهمتر از همه به دلیل ویژگی‌های کاریزماتیکی که داشت، توانست بعد از مدت نسبتا طولانی که دبیرکلی حزب الله را به عهده گرفت، یک سازماندهی بسیار پیچیده و خوبی را ایجاد کند و به همین دلیل هم من عرض می‌کنم علی‌رغم اینکه ترور ایشان مصیبت خیلی بزرگی است، ولی به هیچ وجه نقصی در عملیات و پیگیری‌های حزب الله ایجاد نخواهد کرد.

پایگاه خبری جماران: عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر اینکه جنایت به شهادت رساندن سید حسن نصرالله بی‌جواب نخواهد ماند، گفت: باید با فکر و بررسی‌های دقیق عکس العمل نشان داده شود. عکس‌العمل جمهوری اسلامی اولا باید بازدارنده باشد و ثانیا  قانع‌کننده باشد که مردم خودمان و منطقه را قانع کند. سومین نکته که بسیار مهم است اینکه یک وقت ایجاد جنگ جدیدی نشود. یعنی اگر ما عکس‌العملی داشته باشیم که منجر به جنگ شود، در واقع در دام اسرائیل افتاده‌ایم. چون اسرائیل مدت‌ها به دنبال این هست که بین ایران و آمریکا یک برخورد نظامی ایجاد کند. علتش این است که اسرائیل خیلی دوست دارد به ایران حمله کند ولی بدون پشتیبانی آمریکا جرأت چنین کاری را ندارد و می‌داند که برایش مشکل جدی ایجاد خواهد شد.

مشروح گفت‌وگوی خبرنگار جماران با سید محمد صدر را در ادامه می‌خوانید:

تحلیل شما از جنایت رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن سید حسن نصرالله چیست؟ جایگاه ایشان در جبهه مقاومت و به خصوص در لبنان چگونه بود و این اتفاق چه تبعاتی را برای جبهه مقاومت و رژیم صهیونیستی خواهد داشت؟

اولا من تسلیت عرض می‌کنم شهادت برادر بسیار بزرگ، دانشمند و در واقع فردی که دارای ویژگی‌های منحصر به فرد بود. این جنایتی که توسط اسرائیل و با پشتیبانی آمریکا انجام شد را محکوم می‌کنم و به آنها پیام می‌دهم که مطمئنا این اقدام آنها بی‌جواب نخواهد ماند وحزب الله روز به روز قوی‌تر و همچنین جبهه مقاومت مستحکم‌تر از گذشته به مبارزات خودش علیه اسرائیل اشغالگر ادامه می‌دهد.

با توجه به مسئولیتی که دوران معاونت امور کشورهای عربی در وزارت خارجه داشتم، تماس‌ها و جلسات خیلی زیادی با ایشان داشتیم. به معنای واقعی یک فرد منحصر به فرد، باهوش، خوش برخورد، خوش نفس و به معنای واقعی یک انقلابی و به دنبال منافع لبنان و جهان اسلام بود. مهم تر از همه، به دلیل ویژگی‌های کاریزماتیکی که داشت، توانست بعد از مدت نسبتا طولانی که دبیرکلی حزب الله را به عهده گرفت، یک سازماندهی بسیار پیچیده و خوبی را ایجاد کند و به همین دلیل هم من عرض می‌کنم علی‌رغم اینکه ترور ایشان مصیبت خیلی بزرگی است، ولی به هیچ وجه نقصی در عملیات و پیگیری‌های حزب الله ایجاد نخواهد کرد.

آقای نصرالله به خوبی مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را درک می‌کرد و می‌دانست چگونه باید یک وحدتی ابتدا بین طایفه شیعه لبنان و بعد کل لبنان همراه  با طوایف دیگر مثل مسیحی‌ها و درزی‌ها ایجاد کند به گونه‌ای که در واقع الآن مردم لبنان و خیلی از کشورهای جهان اسلام آن را سمبل مقاومت می‌دانند که حتما می‌تواند اثرگذار باشد. همان طوری که زمان حیاتش اثرگذار بود، شهادت او هم قطعا اثرگذار هست و اسرائیل حتما از این اقدامات تروریستی که انجام داده پشیمان خواهد شد.

 

در مورد پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این قضیه از یک طرف تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های زیادی وجود دارد و از یک طرف همه عده‌ای در داخل کشور به دولت و حتی فرماندهان نظامی برای پاسخ دادن فشار می‌آورند. حتی بعضی‌ها می‌گویند اگر جواب ترور هنیه داده می‌شد، کار به اینجا کشیده نمی‌شد. تا جایی که حتی معاون سیاسی سپاه پاسخ داد که مسائل نظامی و سیاسی پیچیده‌تر از این حرف‌ها است. تحلیل شما راجع به این دست اظهارنظرها چیست؟ همین طور فکر می‌کنید که جمهوری اسلامی ایران چطور پاسخی خواهد داد؟

همان طور که گفتید مسأله پیچیده‌ای است و طبیعتا باید با فکر و بررسی‌های دقیق عکس العمل نشان داده شود. عکس‌العمل جمهوری اسلامی اولا باید بازدارنده باشد و ثانیا  قانع‌کننده باشد که مردم خودمان و منطقه را قانع کند. سومین نکته که بسیار مهم است اینکه یک وقت ایجاد جنگ جدیدی نشود. یعنی اگر ما عکس‌العملی داشته باشیم که منجر به جنگ شود، در واقع در دام اسرائیل افتاده‌ایم. چون اسرائیل مدت‌ها به دنبال این هست که بین ایران و آمریکا یک برخورد نظامی ایجاد کند. علتش این است که اسرائیل خیلی دوست دارد به ایران حمله کند، ولی بدون پشتیبانی آمریکا جرأت چنین کاری را ندارد و می‌داند که برایش مشکل جدی ایجاد خواهد شد.

بنابراین، به دنبال این هست که بهانه‌ای به دست بیاورد و ممکن است منجر به برخورد نظامی بین ایران و آمریکا شود؛ که طبیعتا به صلاح کشور نیست و علت پیچیدگی قضیه هم همین است. خیلی روشن است که عکس‌العمل جمهوری اسلامی چه چیزی باشد. همان کاری که تا حالا انجام می‌داده؛ یعنی تقویت جبهه مقاومت چه حماس، چه حوثی‌های یمن و چه خود حزب الله. در واقع باید همان خط مشی را انجام بدهد و البته دوستان این را هم بدانند که برخورد ایران و اسرائیل مسأله‌ای نیست که مال امروز و فردا باشد؛ این یک برخورد درازمدت است که ما باید به صورت استراتژیک فکر کنیم.

یعنی ممکن است 10 سال، 20 سال یا بیشتر طول بکشد و لذا این طوری نیست که ما فکر کنیم الآن تاکتیکی می‌زنیم و مسأله حل می‌شود. باید درازمدت فکر کرد و ببینیم چگونه منافع ایران که پشتیبان اصلی جبهه مقاومت هست، ضربه‌ای نخورد و همچنان جبهه مقاومت به مبارزه ادامه بدهد.

 

شما فرمودید که نباید کار به جنگ بکشد. اما بعضی‌ها این اعتقاد را دارند که خود اسرائیل دارد تدریجا جنگ را گسترش می‌دهد و حتی احتمال حملات پیشگیرانه به تأسیسات هسته‌ای یا مراکز نظامی در ایران هم هست و ما باید خودمان پیش‌دستی کنیم و یک حرکت جدی انجام بدهیم تا بازدارندگی ایجاد کنیم و نگذاریم او به سمت ما حمله کند. نظرتان در مورد این چیست؟

این حرف درستی نیست و مطمئن باشید که اسرائیل جرأت حمله ابتدایی به ایران بدون اینکه ایران عکس‌العملی نشان داده باشد را ندارد. اسرائیل می‌خواهد که به کمک آمریکا با ایران وارد جنگ شود، ولی ابتدا به ساکن جرأت چنین کاری را ندارد و اگر هم او شروع کند به این معنا است که ممکن است نتواند آمریکا را قانع کند که به همراه خودش وارد جنگ شود. به خاطر اینکه آمریکایی‌ها که حامی اصلی اسرائیل هستند، می‌گویند اسرائیل حق دفاع ازخودش دارد؛ نه حق تهاجم.

تا الآن هم نتوانسته رضایت آمریکا را بگیرد و در صورتی می‌تواند بگیرد که ایران ابتدا به ساکن به اسرائیل حمله کند  که این کارعاقلانه‌ای نیست.

 

شما فکر می‌کنید که این اوج گرفتن خشونت اسرائیل مرتبط با انتخابات آمریکا باشد؟

مسلم این است که نتانیاهو منتظر انتخابات آمریکا است. به خاطر اینکه ترامپ یک حامی خیلی جدی اسرائیل و مخصوصا نتانیاهو هست. می‌دانید که نتانیاهو در سفر به آمریکا با تراپ هم ملاقات کرد. استراتژی و مقابله اصلی ترامپ با چین است و در واقع چین را برای آمریکا خطر می‌داند، با روسیه رفیق و با اسرائیل و نتانیاهو رفیق شفیق است. در دوره قبلی هم که رئیس جمهور بود این جمله را گفته بود که من اصلا کاری به فلسطین و اسرائیل ندارم؛ دست اسرائیل را باز می‌گذارم تا هر کاری که دلش بخواهد در منطقه انجام بدهد. یعنی این طور به نتانیاهو چک سفید داد. بنابراین قدر مسلم این گونه هست که اگر ترامپ رئیس جمهور شود، یک امتیاز فوق‌العاده‌ای نصیب نتانیاهو خواهد شد.

 

با توجه به ترور هنیه در تهران، ترور آقای نصرالله در بیروت و همچنین جمعی از فرماندهان سپاه و رهبران مقاومت در این چند ماه، بحث نفوذ و خلأهای اطلاعاتی مطرح هست و همچنین بحث تکنولوژی و تسلیحات جدیدی که صهیونیست‌ها استفاده می‌کنند هم مطرح هست. به نظر شما برای اینکه جبهه  مقاومت مجددا بتواند دست بالا را پیدا کند و ابتکار عمل به دست بگیرد، در حوزه اطلاعاتی و تکنولوژی باید چه تغییراتی ایجاد کند و لازمه این تغییرات چیست؟

متأسفانه چیزی که شما گفتید درست است. یعنی اسرائیل البته با یک برنامه‌ریزی چند ساله توانسته با استفاده از سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس و با جذب دانشمندانی که در این زمینه‌ها تخصص دارند، روش‌های جدیدی را در کار جاسوسی، نفوذ و مسائل امنیتی انجام داده که نمونه‌هایش را دیده‌اید. متأسفانه هم در ایران و هم در ارتباط با حزب الله دست به اقداماتی زده که همه می‌دانند و خیلی نیاز به ذکر نیست. واقعیت این است که حزب الله تا قبل از جریانات اخیر و بحث پیجرها و بی‌سیم، تا حدود زیادی می‌توانست با کارهای جاسوسی و نفوذ اسرائیل مقابله کند. چون سازماندهی امنیتی خود حزب الله هم خیلی دقیق و خوب بود. ولی مشخص شد که اسرائیل در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته و با نفوذ توانسته این جنایت‌ها را مرتکب شود.

طبیعی است که ایران و جبهه مقاومت باید همگی یک سرمایه‌گذاری خیلی جدی دراین زمینه انجام بدهند. چون دیگر الآن جنگ، جنگ فیزیکی و شیمیایی نیست و جنگ الکترونیک، و هوش مصنوعی است؛ که اسرائیل دارد از همه اینها استفاده می‌کند و طبیعتا بقیه هم که با او در حال مبارزه هستند باید در این زمینه فکر کنند و اقدامات لازم را انجام بدهند. در غیر این صورت اگر این کار انجام نشود، همچنان متأسفانه این نفوذ، جاسوسی و جنایت ادامه پیدا خواهد کرد.

 

معمولا جناح اصولگرا خودش را سردمدار دفاع از جبهه مقاومت معرفی می‌کند اما راجع به ارتباط اصلاح‌طلبان و دولت اصلاحات با شهید سید حسن نصرالله و جبهه مقاومت و به خصوص حزب الله ارزیابی شما چیست؟

من این گفته را از قول شهید سید حسن نصرالله می‌گویم که به محض اینکه پایان دولت اصلاحات شروع شد و رئیس جمهور بعدی که آقای احمدی‌نژاد بود، اولین ملاقاتی که آقای سید حسن نصرالله با ایشان داشت، گزارشی از گذشته داد و گفت در دوران هشت سال اصلاحات بیشترین کمک‌های لازم به ما و جبهه مقاومت شد و از این بابت تشکر کرد و گفت حمایت‌هایی که دولت اصلاحات چه از حزب الله و چه از جبهه مقاومت انجام داد، بیشتر از همه آنها بوده است. این گزارشی بود که آقای سید حسن نصرالله به رئیس جمهور بعدی آقای خاتمی داد.

گروه‌های تندرو که اکنون یک سری مسائل را مطرح می‌کنند، باید بدانند که مسائل سیاست خارجی و مخصوصا مسأله مقاومت نباید بازیچه دست کسانی باشد که دنبال درگیری‌های داخلی هستند. اگر دنبال منافع ملی هستند، باید دست از این کار بردارند؛ وگرنه بدانند که دارند در جهت منافع اسرائیل کار می‌کنند و اسرائیل است که به صورت جدی می‌خواهد در ایران ایجاد اختلاف کند و مخصوصا دولت جدید را با مشکلات مواجه کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.