نشست خبری ستاد انتخابات حزب توسعه ملی ایران اسلامی، با حضور ارکان این حزب برگزار شد و از کاندیداتوری مسعود پزشکیان حمایت و مردم را دعوت کردند برای تغییر وضعیت موجود به میدان بیایند.

نشست خبری ستاد انتخابات حزب توسعه ملی ایران اسلامی، با حضور ارکان این حزب از جمله محسن آرمین نایب رئیس جبهه اصلاحات و فیض‌الله عرب‌سرخی فعال سیاسی اصلاح‌طلب، برگزار شد.

به گزارش خبرنگار جماران، به محسن آرمین، نایب رئیس جبهه اصلاحات، در این نشست با اشاره به اینکه راهبرد انتخاباتی حزب توسعه ملی ایران اسلامی همراه با راهبرد جبهه اصلاحات است، گفت: مطابق بیانیه 15 ماده‌ای آقای خاتمی، اصلاح‌طلبان در انتخاباتی که با سه ویژگی دارای حداقلی از رقابت، مؤثر در سرنوشت کشور و اقبال جامعه رو به رو باشد، حتما شرکت می‌کنند.

وی تأکید کرد: اساسا صندوق رأی و انتخابات در کانون‌ پروژه اصلاح‌طلبی قرار دارد و از دیدگاه اصلاح‌طلبان هر تغییر و تحولی در کشور بخواهد اتفاق بیفتد، باید از طریق صندوق‌های رأی تعیین تکلیف شود. ما در انتخابات مجلس شرکت نکردیم، چون فاقد هر سه ویژگی بود و با یکی از سردترین و بی‌روح‌ترین انتخابات‌ها در طول سال‌های پس از انقلاب مواجه بودیم. اما به نظر می‌رسد این انتخابات با انتخابات مجلس که حدود سه ماه پیش برگزار شد، تفاوت‌هایی در هر سه ویژگی دارد.

آرمین یادآور شد: اولا تا حدودی این انتخابات رقابتی است‌. یعنی حداقل وجود یک کاندیدای متفاوت موجب شده‌ که‌ حداقلی از رقابت وجود داشته‌ باشد؛ هرچند که این رقابت کاملا ناعادلانه است. یعنی از ترکیب کاندیداها تا تبلیغات صدا و سیما و بقیه موارد، فقدان انصاف و عدالت در انتخابات را می‌بینید. ولی با توجه به اینکه اساسا رویکرد اصلاح‌طلبان این است که هر تحولی باید از طریق صندوق رأی صورت بگیرد، وجود اندک رقابت در این انتخابات موجب می‌شود که ما از آن استقبال کنیم.

وی افزود: نکته یا ویژگی دوم، تأثیر نتیجه این انتخابات بر سرنوشت کشور است. موضوع انتخابات ریاست جمهوری تعیین رئیس جمهور است، اما به واقع تعیین رئیس جمهور، تعیین یک کابینه و حتی دستگاه بروکراسی دولت است؛ با تمام گستردگی که در سراسر کشور دارد. به رغم اینکه صلاحیت‌ها و اختیارات دولت توسط نهادهایی که مبنای قانونی چندان روشنی ندارند محدود شده است، هنوز دستگاه بروکراسی دولت از ظرفیت‌های بسیار عظیم و قابل توجهی برخوردار است و فرق می‌کند که چه کسی رئیس جمهور باشد. ترکیب هیأت دولت‌ و شخص رئیس جمهور، قطعا در وضعیت کشور تأثیرات مهمی خواهد داشت.

نایب رئیس جبهه اصلاحات با اشاره به اینکه ویژگی سوم اقبال مردم به انتخابات است، گفت: به نظر می‌رسد، شواهد و قرائن و نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که انتخابات ریاست جمهوری مورد حساسیت بخش‌هایی از جامعه ما قرار گرفته است. به رغم اینکه بخش اعظمی از جامعه همچنان با صندوق‌های رأی قهر است و قهر جامعه‌ همچنان ادامه‌ دارد، اما بخش‌هایی از جامعه، نخبگان و فعالان سیاسی و مدنی نسبت به این انتخابات حساسیت دارند و هرچه می‌گذرد تعداد کسانی که قانع می‌شوند شرکت‌ کنند، بیشتر می‌شود. لذا می‌توانیم امیدوارم باشیم که در روزهای منتهی به انتخابات شاهد اقبال بخش قابل توجهی از جامعه به صندوق‌های رأی باشیم.

وی تأکید کرد: مشکل کشور ما این است که راهبرد حاکم بر اداره کشور، راهبرد بقا است و راهبرد توسعه نیست. بخش اعظم تلاش و تأکید مسئولان ما و سرمایه‌های کشور صرف بقا می‌شود. سیاست تقابلی و تنش‌زا با جهان موجب شده‌ بخش اعظمی از تلاش‌ مسئولان ما و سرمایه‌های کشور صرف این منازعه شود و در نتیجه استراتژی بقا بر اداره کشور حاکم باشد. با کمال تأسف حاکمیت این راهبرد بر اداره کشور، چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی، موجب اتلاف سرمایه‌ها و منابع کشور شده است.

آرمین افزود: انتخابات ریاست جمهوری فرصتی است برای اینکه استراتژی توسعه جایگزین استراتژی بقا شود و ظرفیت‌های کشور صرف توسعه، آبادانی و پیشرفت کشور شود. هدفگذاری حزب توسعه ملی ایران اسلامی همراه با سایر اصلاح‌طلبان کشور این است که چنین تحولی در کشور رخ بدهد. البته این تحول یک شب و در تمام عرصه‌ها رخ نخواهد داد اما کافی است که ریل‌گذاری کشور به این ترتیب تغییر کند و ما در آینده شاهد وضعیت بهتری برای کشور باشیم.

وی اظهار داشت: تحلیل و نظر ما این است که آقای پزشکیان برای چنین تحولی کاندیدای مناسبی است و فکر می‌کنیم که ایران با آقای دکتر پزشکیان ایران بهتری برای زندگی و برای همه مردم خواهد بود.

به گزارش خبرنگار جماران، فیض‌‌الله عرب‌سرخی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب، نیر در این نشست گفت: یکی از تأثیرگذارترین عرصه‌ها برای تغییر وضعیت کشور، عرصه مسائل اقتصادی است. کشور از ابتدای انقلاب کم و بیش با تحریم‌هایی مواجه بوده که امر توسعه اقتصادی را همواره با مشکل مواجه کرده است. بنابراین تحریم امر امروزی کشور نیست و همان تحریم‌ها از زمان خروج ترامپ از برجام کشور ما را گرفتار خودش کرده و تقریبا به ترجیع‌بند کلام مسئولین هم در دولت قبل تبدیل شده بود و پاسخی که از جانب مخالفان دولت قبل به طور منظم به آنها داده می‌شد این است که لااقل 80 درصد وضعیت فعلی محصول بی‌عرضگی دولت و 20 درصد آن مربوط به تحریم‌ها است.

وی تأکید کرد: در این سه سال با همان تحریم‌ها مواجه بودیم، اما آثار اقتصادی دولت‌ را در شاخص‌ها به روشنی می‌توانید ببینید؛ از بازار ارز، سکه، خودرو و ملک گرفته‌ تا عرضه کالاهای پر مصرفی مثل خوراک و پوشاک. به روشنی می‌بینید که امروز گوشت قرمز در این سه سال از حدود 120 هزار تومان به قیمت 700 هزار تومان رسیده و وقتی مسئولان دولتی می‌خواهند به آن پاسخ بدهند می‌گویند ما روزانه 500 تن گوشت 380 هزار تومانی داریم توزیع می‌کنیم.

عرب‌سرخی افزود: بنابراین ما امروز مشکلات اقتصادی فراوانی داریم که بخشی از آن به دلیل تحریم است، همان چیزی که در دولت گذشته هم وجود داشت، و به نظر من بخش قابل توجهی از آن محصول مدیریت ضعیف و ناتوان و البته رشد و گسترش مشکلاتی است که هرچه جلو می‌رویم، بدتر خواهد شد. توجه به این نکته ضروری است که هر مقدار در وضعیت اقتصادی فعلی ادامه‌ بدهیم، مشکلات اقتصادی ما بیشتر می‌شود. بنابراین راه ما باز کردن ورودی‌های اقتصاد کشور است.

وی ادامه داد: ما باید بتوانیم با دنیا در همه عرصه‌ها و از جمله آنها در عرصه اقتصادی تعامل کنیم و اقتصاد خودمان را با سایر کشورها به اشتراک بگذاریم؛ همه کشورها این کار را می‌کنند. کشوری مثل آمریکا با همه ظرفیت‌های خودش از چین به عنوان بزرگترین رقیب خودش در دنیای اقتصاد صرفه نظر نمی‌کند و بالاترین مبادله و همکاری اقتصادی را با دولت چین دارد. بنابراین رقابت‌ها و مخاصمات موجود باعث عدم همکاری نمی‌شود.

این فعال ‌سیاسی اصلاح‌طلب یادآور شد: ما درهای اقتصادی خودمان را بسته‌ایم، هیچ سرمایه خارجی وارد کشور نمی‌شود، با عدم پیوستن به نظامات همکاری‌های بین‌المللی و نظامات بانکی بین‌المللی مثل FATF هزینه اداره‌ کشور را سنگین کرده‌ایم و نهایتا خودمان را در وضعیتی قرار داده‌ایم که هزینه‌های ما به شدت از درآمدهای ما پیشی گرفته است. این در حالی است که نسبت به سال آخر دولت قبل، ما با نوعی از انعطاف دنیا در فروش نفت مواجه بوده‌ایم و فروش ما از 350 هزار بشکه به حدود یک و نیم میلیون بشکه رسیده که علی الاصول باید خیلی تغییر و تحول در سفره مردم ایجاد شود ولی چنین اتفاقی نیفتاده است.

وی اظهار داشت: راهی که آقای دکتر پزشکیان در پیش دارند، تعامل با دنیا، باز کردن ورودی‌های اقتصاد و اطمینان دادن به سرمایه‌گذاران داخلی است؛ تا بتواند در اثر سرمایه‌گذاری، اشتغال ایجاد کند، تولید کالا داشته باشد، همکاری بین‌المللی کند، حجم اقتصاد و درآمد سرانه را افزایش بدهد و نهایتا با بزرگ شدن اقتصاد و افزایش درآمدها، بتواند بر هزینه‌ها غلبه کند؛ و کشور بر روی ریل جدید، راه توسعه را پی بگیرد.

به گزارش خبرنگار جماران، صادق نوروزی، دبیر حزب توسعه ملی ایران اسلامی، نیز در این نشست گفت: به هر حال وضع کشور خوب نیست و از نظر اقتصادی، سیاسی و اجتماعی وضع بحرانی داریم و در سه سال گذشته تمام شاخص‌های کشور رو به افول بوده و رو به رشد نبوده است.

وی با بیان اینکه ما صندوق رأی و انتخابات را مهمترین جایی می‌دانیم که بشود روی وضعیت کشور اثر گذاشت، افزود: بعد از اینکه بحث انتخابات زودهنگام مطرح شد، با توجه به اینکه عضو جبهه اصلاحات هستیم، از ما خواسته شد که پیشنهادات خودمان را مطرح کنیم و آقای پزشکیان یکی از کاندیداهای پیشنهادی ما بود. در نهایت با روند جبهه اصلاحات، قبل از تعیین صلاحیت‌ها ایشان انتخاب شد.

نوروزی با اشاره به اینکه حداقل شرایط شرکت در انتخابات برای ما فراهم شده است، اظهار داشت: تمام تلاش حزب ما این است که از کاندیداتوری آقای پزشکیان حمایت کند. ضمن اینکه آقای پزشکیان دارای شرایطی هست که کمتر در کاندیدایی این سال‌ها دیده شده است. آدم قاطع و با تجربه‌ای است، چند دوره در مجلس بوده، در کابینه آقای خاتمی بوده، روی مواضعش می‌ایستد و آدمی نیست که مماشات کند؛ ضمنا اهل تعامل هم هست.

وی با تأکید بر اینکه پزشکیان می‌تواند ریل کشور را عوض کند، تصریح کرد: انتظار نداریم که یک شب همه چیز درست شود؛ باید روند به سمت بهبود برود. این خصوصیات را در ایشان می‌بینیم. جبهه اصلاحات هم دنبال این است که بتواند اثرگذاری داشته باشد تا روند را تغییر بدهد. مردمی که در دوره‌های قبل تحریمی بودند هم بدانند که بالأخره این یک امکان است. چون راه‌های دیگر جواب نداده، تنها راهی که می‌تواند اثرگذار باشد، همین انتخابات است. کسانی که منتقد وضع موجود هستند، پای صندوق بیایند و با حضور آنها این انتخابات می‌تواند به پیروزی آقای پزشکیان ختم شود.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت اسماعیلی، رئیس ستاد انتخاباتی حزب توسعه ملی ایران اسلامی، نیز در این نشست گفت: دولت سیزدهم، دولت انکار و آمارسازی بود. گذشته از شاخص‌های جهانی، مردم با گوشت و پوست‌شان دارند این وضعیت را لمس می‌کنند. شما با دولت و کارگزارانی مواجه هستید که به تعبیر آقای موسوی به دوربین نگاه می‌کند و در محضر مردم دروغ می‌گوید و می‌گوید که من شاخص‌های اقتصادی را بهبود بخشیده‌ام.

وی تصریح کرد: شاخص‌های اقتصادی یک کشور تورم، میزان سرمایه‌گذاری، ارزش پول ملی، ناترازی در منابع و مصارف و همچنین بیکاری است. وقتی این دولت سر کار آمد، گفتند که تحریم تأثیر چندانی در وضعیت اقتصادی ما نداشته و وضعیت اقتصادی متأثر از بی‌عرضگی مدیران است. شعارهای مشخصی دادند مثل اینکه تورم را کاهش می‌دهیم و بعد به نصف تبدیل می‌کنیم و ارزش پول ملی را افزایش می‌دهیم. اینها دولتی بودند که گفتند در عرض سه روز بورس را سامان می‌دهیم و امروز به شاخص‌ها نگاه کنید.

اسماعیلی افزود: کشور از نظر اقتصادی به نقطه‌ای رسیده که امکان ادامه وضع موجود نیست. من فکر می‌کنم که آزمون فیصله‌بخش ما باید این باشد که آقایان می‌گویند تحریم تأثیری ندارد و می‌شود با تحریم این وضعیت را ادامه داد و بهبود بخشید. آقای پزشکیان به عنوان نماینده تغییر وضع موجود می‌گوید هیچ کس با این سیاست تنش‌زا، تحریم‌های بین‌المللی و این حجم سرمایه‌گذاری اقتصادی نمی‌تواند کاری بکند.

وی یادآور شد: ابر بحران اقتصاد ایران، ناترازی منابع و مصارف و کسری بودجه است. بعد می‌بینید که کاندیداهای پوششی و غیر پوششی موجود مسابقه گذاشته بودند که یکی می‌گوید 200 میلیون تومان و یکی می‎گوید طلا و مسافرت مجانی می‌دهم. کشوری که بودجه زیرساخت‌ها و تولید در وضعیت بسیار اسفباری است و برای پرداخت حقوق و هزینه‌های جاری‌اش داد پول چاپ می‌کند، می‌گوید تعهد می‌دهم که در پایان سال صدها تن طلا بدهم. آنقدر خودشان را بی‌نیاز به پاسخگویی به مردم می‌دانند که هر چهار سال یک بار حاضر نیستند حرف‌هایشان را هم تغییر بدهند.

رئیس ستاد انتخاباتی حزب توسعه ملی ایران اسلامی، تأکید کرد: آنچه که باعث شده ما به مردم بگوییم پای صندوق بیایند، علاوه بر همه دلایل درستی که دوستان‌مان گفتند، این است که شاید این آخرین فرصت ایران باشد؛ این آخرین فرصت برای بقا و نجات کشور است و مردم به عنوان صاحبان کشور باید جلوی این پر مدعاهای قلدر بدون پشتوانه علمی و مردمی را بگیرند. مردم باید بگویند ما هستیم که رئیس جمهور تعیین می‌کنیم.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.