تخصص و توکل باید ضمیمه هم شود. فرق علی(ع) و معاویه در جنگ این بود که یکی برای خدا می‌جنگید و دیگری برای شیطان؛ وگرنه هر دو روش‌های عقلانی روزگار خود را به کار می‌بردند.

یادگار امام در تجدید میثاق هیات دولت با آرمان‌های رهبر کبیر انقلاب اسلامی با اشاره به یکی از تعابیر مقام معظم رهبری، گفت: ایشان می‌فرمایند انقلابی بودن به معنای دور ریختن خرد و تخصص نیست. لذا ما باید از تمام وجوه عقلانی روزگار خود استفاده کنیم.

به گزارش خبرنگار جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی صبح امروز در مراسم تجدید میثاق هیات دولت با آرمان‌های امام راحل که امروز در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی برگزار شد، با آرزوی علو درجات برای امام و شهیدان از رئیس جمهور فقید یاد کردو  گفت: به‌ویژه برادر از دست رفته‌مان مرحوم آقای رئیسی یاد می کنیم که جایشان خالی است و هنوز به سالگردشان نرسیده‌ایم.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی سپس با مدد گرفتن از آیات 16 تا 19 سوره انشقاق به سخنان خود ادامه داد و گفت: خداوند در این آیات می گوید،  ای پیامبر حال تو و روزهایت را گاهی خوش می‌کنیم و یک روزهایی بد می‌کنیم؛ در مکه که بودید آسیب دیدید، لطمات و مشکلات دیدید بعد به مدینه که آمدید، وضعت خوب شد. این آیه بدان معناست که ممکن است هر لحظه شرایط خوب شود و یک روزی هم بد شود.

وی افزوئ: اگر صحبت‌های من همین‌جا تمام می‌شد، ممکن بود یک نوع جبرگرایی صوفیانه بر آن حاکم باشد، اما قرآن آیه دیگری دارد که شاید اگر آن را ضمیمه به آیه اول نکنیم، سخن تمام نمی‌شود. خداوند می‌فرماید «إِنَّ اللهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» تا خودتان کاری نکنید، خداوند کاری نمی‌کند.

وی تأکید کرد: باید حرکت ایجاد کنیم، باید تلاش کرده و تغییر کنیم. این تغییر می‌تواند از هر نقطه‌ای آغاز شود. البته شرط اولیه‌اش این است که انسان در درون خود تغییر ایجاد کند.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی با اشاره به خاطرات یکی از رزمندگان دفاع مقدس گفت: در خاطرات این رزمنده آمده بود، «اگر میخواهی از سیم خاردار رد شوی، باید اول از سیم خاردار نفست عبور کنی.» واقعیت این است که باید از خودمان شروع کنیم. از درون خودمان و از منیّت‌های خود و هوای نفس خودمان باید شروع کنیم، اما بعد از اینکه دل را پاک کردیم.

وی ادامه داد: بعد از اصلاح درون، آن وقت باید به تغییر جهان بپردازیم تا مشمول لطف خدا شویم. یک تعبیر بسیار لطیفی رهبر معظم انقلاب حفظهم الله هم درباره این تغییر جهان دارند. ایشان می‌فرمایند انقلابی بودن به معنای دور ریختن خرد و تخصص نیست. لذا ما باید از تمام وجوه عقلانی روزگار خود استفاده کنیم.

 

استفاده از داشته‌های زمان، رفتاری عقلایی

یادگار امام بیان کرد: آن روزی رفتار ما عقلانی است که ما بتوانیم بگوییم تمام داشته‌های روزگارمان از حیث علم، فناوری، خرد و از حیث فکر بشری را در اختیار گرفته و جمع‌بندی کرده‌ایم. آن وقت می‌توانیم به توفیق الهی و مدد الهی چشم داشته باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی گفت: در هر حوزه‌ای اگر تلاش می‌کنیم، باید به این بُعد بسیار توجه کنیم. شاید تنها و مهمترین شعار دکتر پزشکیان در انتخابات یا به تعبیری مهمترین وعده‌شان که بسیار دلنشین است، آن بود که قرار است کار به کارشناسان سپرده شود. طبق وعده رئیس جمهور قرار است در هر حوزه‌ای کارشناسی شده کار کنیم. حوزه اقتصاد که مشکلات زیادی دارد و کسی هم منکر نیست. حوزه امنیت که معلوم است و دشمن دقیقا همین نقطه قوت ما را هدف گرفته است. 

سید حسن خمینی افزود: جا دارد به دوستان توصیه کنم کتاب بسیار ارزشمند برادرمان دکتر ظریف -که خدا سلامتشان بدارد- با عنوان «پایاب شکیبایی» را در حوزه سیاست خارجی مطالعه کنند. کتاب بسیار ارزشمندی است.

 

استفاده از خرد جمعی توسط امام (ره)

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در انتهای سخنان خود یادآور شد: امام بزرگوار روز 12 بهمن که به تهران تشریف آوردند، تمام خرد جمعی روزگار خودشان را به خدمت گرفتند. امام برای پرواز انقلاب استخاره نکرده بودند. ممکن بود ما لحظه آخر به تعبیر عوام بگوییم «سر کتابی باز کنیم»، اما امام این کار را نکرد. ایشان در هیچ عملیاتی استخاره نمی‌کردند و می‌گفتند عقلتان را به کار بگیرید. برنامه‌ریزی کنید و البته خدا کمک می‌کند.

وی یادآور شد: مولی الموحدین حضرت علی (ع) وقتی با معاویه جنگید تمام حق مقابل تمام باطل ایستاد. دهان ما خاک که نام او را در کنار نام معاویه می‌آوریم. ولی به هر حال در جنگ با لشکر مقابل که امکانات داشت، با تجهیزات کامل آن روز شرکت کرد. این‌طور نبود که امام بگوید چون برای خدا می‌جنگیم بی‌تدبیر به سینه خاکریز بزنیم. امام علی (ع) باید تمام تخصص روزگار خود را به خدمت می‌گرفت.

یادگار امام بیان کرد: تخصص و توکل باید ضمیمه هم شود. فرق علی(ع) و معاویه در جنگ این بود که یکی برای خدا می‌جنگید و دیگری برای شیطان؛ وگرنه هر دو روش‌های عقلانی روزگار خود را به کار می‌بردند.

وی افزود: به جز تخصص و توکل، باید شجاعت هم ضمیمه کارها شود. آن چیزی که امام راحل را از نزدیکانش متمایز می‌کرد، فقه‌اش نبود، بلکه شجاعت امام (ره) بود. او در قله فقاهت ایستاده بود، اما سیاست بر قدرت تفقه ایشان سایه افکنده بود.

یادگار امام تصریح کرد: نیروهای نظامی یک ضرب المثلی دارند که می‌گویند نیروهای نظامی را یک عمر ملت سر سفره خود نان می‌دهند که وقتی جنگ شد، آنها برای ملت جان بدهند. شما هم اگر در مسندی قرار گرفتید، بر سر سفره مردم نشسته‌اید؛ پس باید بدانید که جامعه محتاج جان دادن، آبرو دادن و شجاعت است.

حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی بیان کرد: هر گاه در ذهنتان خطور کرد که از انجام کاری خودداری کنید تا مبادا نظری در مورد شما برگردد یا فحش و دشنامی متوجهتان شود، به این مفهوم است که پا در مسیر شیطانی قرار داده‌اید. شما از مردمی رأی گرفتید که از شما انتظار تخصص، توکل و شجاعت در تصمیم‌گیری دارند.

وی ادامه داد: خداوند انشاء الله به یکایک دوستان به خصوص برادرمان جناب آقای پزشکیان که مردم سرمایه صداقت و شجاعت را در ایشان دیدند و به او رأی دادند و این مسیر را با سختی، در یک روزگار بسیار سخت و مشکل جهان و انبوه مسایل داخلی و خارجی مختلف شروع کرد و این بار را به دوش کشید، توفیق دهد.

سید حسن خمینی گفت: باید به لطف خدا دل بست و از فراز و فرودها نترسید. دنیا همین‌طور است. روزی باد این‌گونه می‌آید، روزی باد آن گونه می‌رود. انشاء الله بتوانید مسیری که در آن قرار گرفتید را ثابت قدم طی کنید.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.