اکرم فداکار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در میان موسسه های دانش بنیان، بیشترین سهم مربوط به شرکت های آی. سی. تی است و از این نظر یزد رتبه دوم کشور را دارد.
وی با اشاره به اینکه چند سال اخیر در دولت تدبیر و امید پنل باند ورودی استان یزد 10 برابر شد که بیانگر رشد فوق العاده این حوزه نسبت به سایر بخش هاست ، یادآور شد: در این شرایط ، هنر مسئولان ایجاد زیرساخت ها و حمایت واقعی از این زیست بوم استان است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات یزد با تشریح وضعیت سبد اقتصادی استان با بیان اینکه با وجود تعریف سه حوزه صنعت، کشاورزی و خدمات در این سبد ، این منطقه عملا استانی صنعتی و معدنی تلقی می شود ، افزود: از حدود 20 سال پیش تمرکز استان روی صنایع بزرگی همچون فولاد و کاشی و سرامیک بود و سهم کوچکی هم برای نساجی دیده شده بود.
فداکار تصریح کرد: با وجودی که این صنایع ، نقش قابل ملاحظه ای در پایین بودن نرخ بیکاری داشت، چون زنجیره ارزشی نسبتا کوتاهی داشت به مرور زمان با رکود تقاضا بویژه در بخش مسکن با مشکلاتی مواجه شد.
دبیر کارگروه ارتباطات و فناوری اطلاعات یزد با اشاره به همزمانی افزایش مهاجرت به یزد به دلایل مختلف با رشد نرخ بیکاری اظهار داشت: با استقرار صنایع با شرایطی همچون کم آبی و آلایندگی در استان مواجه شدیم که با شرایط اقلیمی یزد مطابقت نداشت به همین دلیل دولت، به درستی توقفی را در توسعه اینگونه صنایع داشت و با نگاه به مقوله پایداری توسعه ، دوران گذار آغاز شده است.
به گفته این مسئول، در دوران گذار ، تصمیم گیران به این نتیجه رسیدند با توجه به شرایط موجود و بویژه تقاضای شغلی دانش آموختگان دانشگاهی ناشی از فرهنگ نخبه پروری در میان یزدی ها ،باید به سمت ریل گذاری جدیدی در سبد اقتصادی استان یزد گام برداشت.
فداکار با بیان اینکه نتایج این ریل گذاری جدید زمان بر خواهد بود ، افزود: با این وجود ضمن تلاش بیشتر برای عملی شدن فعالیت ها باید سهم خدمات در کاهش نرخ بیکاری بویژه در میان دانش آموختگان دانشگاهی و بانوان در سند آمایش به خوبی دیده شود.
دبیر کارگروه فناوری اطلاعات یزد در این خصوص گفت: با شناخت مناسب می توانیم از متخصصان نرم افزاری استان در بخش های کشاورزی و صنعتی استفاده کنیم که نمونه آن کاهش 30 درصدی مصرف آب کشاورزی در نتیجه اجرای طرح دومین سند هوشمندسازی مشترک میان وزارتخانه های ارتباطات و فناوری اطلاعات و جهاد کشاورزی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه مهمترین مزیت استان ، داشتن نیروی انسانی نخبه از گذشته تا امروز و رتبه کشور در تعداد نخبگان به نسبت سرانه جمعیت است، تأکید کرد: این مزیت در کنار محدودیت های موجود همچون آلایندگی محیط و کمبود آب ، حرکتی به سمت توسعه صنایع مبتنی بر نیروی انسانی خلاق و ماهر را ضروری می کند.
فداکار اظهار داشت: در چند سال اخیر ، فهم و اجماع خوبی در باره محوریت اقتصاد دانش بنیان در استان ایجاد شد و در سند آمایش هم مورد توجه قرار دارد ولی در عمل ، تمرکز در برنامه ریزی ها و وجود دستورالعمل های از پیش تعریف شده اجازه کار نمی دهد.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات یزد یادآور شد: در عین حال همچنان شاهد گسترش شرکت های دانش بنیان و نهادهای خلاق در استان هستیم که نتیجه آن رشد فرآیندهای دانش بنیان ، بهره وری و فرآوری بالا در هر حوزه ای خواهد بود.
وی هزینه پایین ایجاد شغل ، استقلال و ارتباط کم با بازار ارز را از مهمترین مزیت های اقتصاد دانش بنیان عنوان کرد و گفت: در شرایط فعلی با توجه به ریل گذاری سبد اقتصاد استان ، تغییر دستورالعمل های اجرایی و حمایتی از حالت سنتی ضروری است و دیگر نمی توان در برابر تغییرات جدید و سریع حوزه های آی تی مقاومت کرد.
1968/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.