در این ادامه این مطلب آمده: یک سفر درون شهری چند ساعته در شهرهای استان و یا شرکت در یک مراسم عمومی و پرجمعیت به خوبی معضل استان یزد را در کمبود سرویس های بهداشتی عمومی عیان می سازد، آنهم در شرایطی که سرویس بهداشتی، بدیهی ترین زیرساخت زندگی انسانی و صنعت گردشگری است.
سرویس بهداشتی مسجد امام(ره) تفت که همه ساله بزرگترین گردهمایی عاشورایی استان در آن برپا می شود و اخیرا برای بهسازی و توسعه، تخریب شده بود در آستانه ماه محرم، همچنان به حال خود رها شده است
وقتی صحبت از زیرساخت های گردشگری یا برگزاری مراسم های آیینی و ملی می شود، همگان هتل و مهانسرا و یا سالن های همایش آنچنانی را به یاد می آورند در حالی که استان یزد از داشتن بدیهی ترین و شاید مهمترین زیرساخت در این زمینه یعنی «سرویس های بهداشتی» محروم است.
این معضل البته گریبان شهروندان یزدی را هم گرفته و اغراق نیست اگر بگوییم اغلب مسیرها و خصوصا نواحی اقتصادی و بازار یزد فاقد سرویش بهداشتی است بطوریکه برخی از کسبه خیابان های مرکزی یزد به شوخی عنوان می کنند در این کسادی بازار تعداد مراجعانی که آدرس سرویس بهداشتی را از مغازه داران می گیرند چندین برابر خریدار است! .
این معضل زیرساختی در استان زمانی حادتر به نظر می رسد که یکی از مهمترین مکان های مذهبی استان که در ایام محرم مورد استقبال هزاران نفر از عزاداران یزدی و گردشگران خارجی قرار می گیرد نیز فاقد سرویس بهداشتی است.
سرویس بهداشتی مسجد امام(ره) تفت که اخیرا برای بهسازی و توسعه، تخریب شده بود در آستانه ماه محرم، همچنان به حال خود رها شده است. شاید پرسیده شود مگر تکمیل نشدن سرویس بهداشتی یک مجموعه مذهبی و فرهنگی، آن هم در یک شهر کوچک چه اهمیتی دارد؟ .
شهر تفت در 20 کیلومتری جنوب غربی شهر یزد واقع شده و همه ساله در آستانه ماه محرم، شور و عشق حسینی، نه در سطح استانی که در سطح ملی در آن برپا می شود.
آیین روز عاشورای شهر تفت در فهرست آثار معنوی کشور ثبت شده و همه ساله در این روز، تفت، میزبان خیل مشتقان اباعبدالله(ع) از سراسر استان و کشور است.
حضور دهها گردشگر خارجی در این مراسم هم بر اهمیت آن افزوده به گونه ای که سال گذشته، افزون بر یکصد توریست خارجی در این مراسم شرکت کردند.
در مراسم روز عاشورای حسینی در تفت، حسینیه تاریخی و معروف این شهر، میزبان بیش از 50 هزار عزادار ایرانی و گردشگر خارجی است.
این مراسم در صبح روز عاشوار با حضور هیات های عزاداری آغاز می شود که نقطه اوج آن عصر روز عاشورا است که مراسم معنوی و سنتی نخل برداری برگزار و به طور مستقیم از شبکه استانی و شبکه سه سیما پخش می شود.
زمانی بود که وقتی آیین نخل برداری برگزار میشد چند هزار تفتی و برخی از عزاداران حسینی از استان یزد در آن حضور می یافتند اما اندک اندک با پخش این مراسم از شبکه های سیمای سراسری، این حضور، ملی شد.
جمعیت حاضر در حسینیه شاه ولی تفت به حدی است که تفتی های میزبان، به رسم ادب و مهمان نوازی، جای خود را در حسینیه به عزاداران سایر شهرها داده و خودشان در بیرون از حسینیه به عزاداری می پردازند.
دیگر این مراسم، متعلق به تفتی ها و یزدی ها نیست، یک آیین ملی و ثبت شده است که همه ایران را به عشق حسین (ع) به سوی خود فرا می خواند.
در ظهر عاشورا هم در اغلب محلات شهر تفت برای پذیرایی از عزاداران و بویژه مهمانان، ضیافت ناهار مهیا می شود، غذایی که به نام مبارک آقا امام حسین(ع) متبرک شده است.
آب خنک، شربت و چای هم در اختیار میهمانان هست تا احساس غریبی نکنند چون همه آنها مهمان سیدالشهدا(ع) هستند.

*** تعلل در ساخت سرویس بهداشتی
حالا با این توصیفات، در نظر بگیرید که دهها هزار عزادار حسینی در روز عاشورا در حسینیه امام (ره) تفت، سرویس بهداشتی نداشته باشند!.
میزبان، مهربان و مهمان نواز، همه امکانات هم فراهم اما سرویس بهداشتی نیست، مکانی که قبلا بود ولی با هدف بهسازی و توسعه آن، تخریب و به حال خود رها شد.
محرم نزدیک است، یکی از نیازهای ضروری عزاداران هم سرویس بهداشتی مناسب و نزدیک به حسینیه است.
وقتی با مسوولان و مردم صحبت می کنی علت تعلل در ساخت آن را مخالفت چند خانواده ساکن در اطراف مسجد و مجاور این مکان اعلام می کنند.
موضوع دیگری که مطرح می شود عمومی یا اختصاصی کردن سرویس بهداشتی است یعنی اینکه آیا این مکان به محلی برای استفاده عموم تبدیل شود یا نه فقط مختص مسجد و حسینیه و استفاده در مراسم های مذهبی باشد.
هیات امنای مسجد، فرمانداری، شهرداری و شورای شهر، متولیان اصلی این بخش هستند که باید نسبت به تسریع در ساخت و تکمیل سرویس بهداشتی اقدام کنند و البته نقش شورای شهر، پر رنگ تر است.
ساخت زیر زمینی سرویس بهداشتی در محوطه روبروی مسجد، پارکینگ شهرداری و نبش میدان روبروی حسینیه در کنار رودخانه، سه پیشنهادی است که داده شده اما به جایی نرسیده است.

* قول هیات امنا برای تسریع در ساخت
فرماندار تفت در گفتگو با بشارت یزد می گوید: هیات امنای مسجد قول داده تا ساخت و تکمیل این مکان در همان محل سابق، تا قبل از ماه محرم، اجرایی شود.
محامدی در این باره افزود: سرویس بهداشتی مسجد و حسینیه امام تفت، مدتها قبل تخریب شده و هیات امنا هم قول داده که تمام سعی خود را برای تکمیل این طرح تا قبل از ماه محرم انجام دهد.
وی از تشکیل چندین نشست با حضور متولیان این بخش خبر داد و اظهار داشت: کار ساخت، آغاز شده و ادامه خواهد یافت و امیدواریم تا قبل از ماه محرم تکمیل شود.
مردم تفت، همچنان منتظرند تا کلنگ ساخت این مکان به زمین زده شود و تا قبل از ماه محرم، آماده گردد.
متاسفانه تعدادی از مسوولان و متولیان این بخش در تفت هم حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند.
مجموعه تاریخی امام 'ره' (شاه ولی) تفت شامل مسجد، بقعه، حسینیه، آب انبار، بازار و مدرسه و متعلق به قرن نهم است.
7532/ 6197
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.