به گزارش ایرنا، هادی هادی نسب روز یکشنبه در نشست کارگروه تخصصی آموزش و اطلاع رسانی مدیریت بحران استان افزود: مشکل کم آبی یزد بر کسی پوشیده نیست اما این موضوع نباید به خشک شدن درختان فضای سبز منجر شود.
وی با بیان اینکه استان هنوز به شرایط بحرانی در خصوص کمبود آب نرسید، ادامه داد: باید زیرساخت های لازم برای سازگاری با شرایط خشکی در استان فراهم شود و سازگاری با موضوع کم آبی باید در بخش کشاورزی و باغداری نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری یزد با تاکید بر لزوم اهمیت صرفه جویی آب تصریح کرد: صرفه جویی در دستگاه های دولتی و نهادهای عمومی با توجه به الگوپذیری مردم از آنها حساس تر است.
هادی نسب با یادآوری فعالیت 14 کارگروه در مدیریت بحران افزود: باید با رسیدن به زبان مشترک در این کارگروه ها، بتوانیم در زمان بحران مدیریت بهتری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اهمیت فعالیت رسانه ها در خصوص فرهنگ سازی مصرف و سازگاری آب خاطر نشان کرد: این اداره کل آماده تعامل همه جانبه با رسانه ها به منظور بهره گرفتن هرچه بیشتر از توان رسانه ای استان و فعالان این حوزه است.
همچنین احمد پهلیوانیان مدیرکل صدا و سیما مرکز یزد بر لزوم برگزاری نشست هم اندیشی با خبرنگاران و اصحاب رسانه، تولید محتوا و همگرایی رسانه ها در حوزه آب تاکید کرد.
همچنین کارشناس مسوول پایش محیط زیست و توسعه پایدار دفتر فنی استانداری یزد، سرانه فضای سبز استان را 17.3 مترمربع ذکر کرد و گفت: میزان استاندارد آن 20 مترمربع است.
سید مهدی مهدوی اواخر فروردین ماه 1397 به خبرنگار ایرنا گفته بود که براساس جمعیت شهری، استان به 503 هکتار فضای سبز نیاز دارد.
وی مساحت کل فضای سبز شهرهای (21شهر) استان را یکهزار و 603 هکتار اعلام کرد و اظهار کرد: بیش از 450 هکتار آن مربوط به پارک ها عمومی است.
مهدوی تصریح کرد: سرانه پارک ها در استان به طور میانگین برای هر نفر 4.9 مترمربع و میزان استاندارد آن 6.5 مترمربع است که برای رسیدن به میزان مطلوب در مجموع 183.5 هکتار پارک عمومی نیاز داریم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به کمبود منابع آب، توسعه فضای سبز در دستور کار نیست بلکه بهینه سازی و بازپیرایی فضای موجود را مدیریت خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بیشتر آب مصرفی فضاهای سبز استان از آب غیرشرب است افزود: همچنین به منظور صرفه جویی در آب افزون بر 70 درصد آبیاری این فضاها به صورت قطره ای انجام می شود.
توسعه فضای سبز یکی از شاخص‌ های مناسب شهرها برای زندگی تعریف می‌ شود و از نظر تأثیرات اکولوژیکی و اقلیمی و فضای سبز تفرجگاهی مورد توجه قرار می گیرد و مدیران شهری به‌عنوان یکی از شرایط محیط زیستی به آن توجه می‌ کنند.
جمعیت استان یزد یک میلیون و 138 هزار نفر است که 85 درصد در 21 شهر و بقیه ساکن روستا هستند.
در حال حاضر جمعیت 17شهر استان یزد از خدمات شرکت آب و فاضلاب شهری (آبفا) استفاده می کنند.
تاکنون 110 منبع آبی خشک شد و 180 مورد دیگر با کاهش آبدهی شدید مواجه اند و برای مقابله با خشکسالی آبرسانی به 330 روستا از طریق 525 دستگاه تانکر ثابت و 16 تانکر سیار انجام می شود.
با توجه به وجود عرصه های بیابانی، محدودیت منابع آب شیرین و افزایش جمعیت، آب موجود در استان تنها 40 درصد پاسخگوی نیاز مردم است، بقیه آب شرب شهروندان باید از آب انتقالی تامین شود و طرح تامین آب از خارج استان از منابع مختلف در دست بررسی و مطالعه است.
7532/ 2047/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.